sindrom Down

Islanda este împotriva Sindromului Down: Mamele depistate preferă să facă avort

Laboratorul din Spitalul Universitar Landspitali, cel mai mare centru medical din Islanda, unde sunt procesate cele mai multe dintre testele de sânge ale femeilor însărcinate

Filtrarea copiilor - noua formă de nazism?


"Perspectiva islandeză" asupra avortului ca soluţie de prevenire a cazurilor de sindrom Down nu convinge, însă, pe toată lumea. Există voci care aseamănă această optică cu nazismul.

Dan Calabrese a publicat pe site-ul Herman Cain un articol dur la adresa CBS, acuzând postul de televiziune de propagandă pro-avort. El susţine că între politica autorităţilor islandeze care epurează genetic populaţia şi obsesia naziştilor pentru obţinerea rasei pure aeriene, din cauza căreia au murit milioane de oameni, nu există nicio diferenţă.

"Programul lui Hitler urmărea filtrarea copiilor care nu aveau trăsăturile optime ale rasei ariene. Oribil? Evident", a scris el.

În opinia lui Calabrese, reportajul realizat de CBS în Islanda este îngrozitor de la început până la sfârşit, prezentând situaţia ca pe un "triumf uriaş". "Abia la final se punctează problema morală a uciderii unui copil doar pentru că are o imperfecţiune", remarcă el.

"De fapt, am înţeles. Aceşti oameni au decis să-şi facă viaţa mai uşoară şi că asta este mai important decât să-şi îngrijească copiii, aşa că dacă aceştia se nasc cu orice problemă care le-ar da bătăi de cap părinţilor, pentru ei e în regulă să-i ucidă.
Iar dacă nu reuşeşti să te împaci cu morala ta într-o asemenea situaţie, vine o consilieră foarte amabilă de la spital şi te ajută să te decizi mai uşor"
, acuză Calabrese. "Bun atunci, iată o diferenţă între ceea ce cred islandezii şi ce facem noi în America: Noi credem că e mai mult decât o viaţă implicată. Credem că atuci când oamenii devin părinţi, trebuie să-şi subjuge propriile principii pentru a fi siguri că toate nevoile copiilor lor sunt pe primul loc. Iar asta nu este condiţionat de nimic. Uneori este greu. Uneori copiii se îmbolnăvesc. Uneori copiii se nasc defavorizaţi.
Dacă nu eşti pregătit pentru un copil, nu face unul. E mai simplu să nu-l faci."


Calabrese consideră că "liberalizarea sexului" a devenit una dintre priorităţile culturii moderne, iar asta vine "la pachet" cu copiii; când aceştia nu sunt doriţi sau nu corespund aşteptărilor, sunt eliminaţi. "Astfel, sexul este chiar plăcut fără consecinţe nedorite", acuză el.

"Acum o să spuneţi că e ridicolă comparaţia cu naziştii, pentru că ei încercau să creeze o rasă supremă, iar Islanda încearcă doar să elimine o boală anume. Răspunsul meu este: 1. De ce credeţi că e OK să ucizi copii pentru că au o afecţiune care necesită îngrijire specială? 2.
Dacă trageţi linie aici între nazişti şi voi, de ce credeţi că în viitor linia asta nu va fi mutată pentru a ucide copii şi pentru alte motive?"
- punctează autorul.


Foto: Depositphotos, CBS News

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod