Cum să convingi poporul român să poarte mască

Cred că am ajuns în punctul în care numărul de oameni pe care îi cunosc și nu cred în COVID-19 îl depășește pe cel al cunoscuților care cred. Parcă am și obosit să mai vin cu argumente și să convertesc prima tabără.
Am impresia că nimic nu merge cu ei. În general, sunt oameni care știu ei mai bine și nimeni nu îi poate prosti. Faptul că încă nu cunosc niciun mort de COVID-19 nici nu mai e argumentul lor. Ei cred că e o manevră grosolană și toți morții declarați ca fiind din cauza virusului au primit niște bani pentru asta. Să aibă și ei pe lumea cealaltă, cum ar veni. Sau măcar să trăiască bine familia de pe urma lor. 

Nici nu știi ce să le mai zici, nu știi nici cum să mai reacționezi.

 
Chestia e că dacă le zici că tu crezi, încearcă ei să te convertească dup-aia. Îți spun ei cum e manipulările în masă.
Vor să te salveze din prostie, practic.

Acum, că a luat și domnul președinte niște bani de la UE, și mai bine li se leagă lucrurile. Noul ”De-aia am murit noi la Revoluție!” este acum ”De-aia am murit noi de COVID!” - ca se îmbogățească unii și alții. Oricum, noi suntem prea mici pentru a face ceva. Clar!

Stau și mă întreb dacă oamenii ăștia, după ce ar cunoaște pe cineva mort de COVID, ar începe să creadă...

 
Mă rog, dacă ar crede în cauzele decesului, că acum e destul de greu să-i convingi și de asta. Sunt interese mari la mijloc și noi ne jucăm cu morții pentru ele.

Nu știu dacă s-ar schimba ceva.
Poate doar ar introduce preoții la citirea pomelnicelor pe lângă ”mort negrijit, nespovedit, fără lumină” și ”fără mască” și s-ar inventa un nou obicei, așa cum se fac pomenile ”de lumină”, să se facă și ”de mască” -  ”Îi facem de mască lu` ăla bătrânu`”.

Nu știu care ar fi soluția...

 
Mai că-ți vine să-ți iei popcorn și să stai să te uiți la poporul român așa cum mă uit eu, de fiecare dată, la ”Pisica neagră, pisica albă” a lui Kusturica.

Am impresia că de când cu accesul la internet și cu Facebook-ul, unde oricine și-a putut face cont și a putut publica pe wall-ul lui ce l-a tăiat capul, poporul care credea în puterea cuvântului scris negru pe alb a intrat în declin.
Acest cuvânt, scris virtual negru pe alb, pe toți pereții Facebook-ului a ajuns să ne-o dea la temelie. Au apărut, ca ciupercile după ploaie, tot felul de indivizi care s-au urcat pe lădița wall-ului și au cuvântat. Și fiecare și-a găsit o șleahtă de aplaudaci care să-l creadă și să-i ducă ideile mai departe.
 
Fiecare individ poate publica și își poate susține ideile ca adevăruri absolute și, ce e și mai nociv, alți indivizi iau ca adevăruri absolute tot ce găsesc că scriu unii și alții - ”Am citit/Scrie pe internet” are acum puterea studiilor la Harvard.

Singura soluție pentru purtarea măștii cred că ar fi recunoașterea facială de pe orice device!

 
Nu ai mască? Pac! Se închide tot și nu mai ai voie să intri pe nimic: nici telefon, nici net, nici TV, nimic, nimic.
Nici Facebook! Atunci nici n-ar mai conta cine crede și cine nu, vă garantez că românii nu s-ar mai duce nici la budă fără mască!
 
 

Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod