Cum sa te machiezi corect, in functie de forma ochilor tai

Cum să te machiezi corect, în funcție de forma ochilor tăi

Ai urmat vreodată un tutorial de machiaj pas cu pas, pentru ca la final să fii complet dezamăgită de rezultat?
În afară de alegerea culorilor și stilului de machiaj, trebuie să iei în considerare și forma ochilor tăi. Iată cum să te machiezi corect, în funcție de forma ochilor:

Ochii rotunzi




Vedete cu ochi rotunzi: Alison Brie, Emmy Rossum, Bella Heathcote

Secretul pentru un machiaj perfect al ochilor rotunzi este definirea liniei genelor. Acest stil de machiaj dictează dacă păstrezi exact forma ochilor sau o schimbi subtil pentru a avea un aspect migdalat. „Eu prefer să folosesc un creion de ochi de-a lungul liniei genelor superioare, apoi iau o pensula în formă de dom și blenduiesc ușor linia”, declară makeup artistul Mai Quynh pentru whowhatwear.co.uk. Dacă trasarea liniilor alungite în colțuri nu este specialitatea ta, Mai recomandă să folosești culori puternice aplicate pe întreaga suprafață a pleoapelor.
„O culoare puternică pe pleoape este un look foarte reușit pentru că va ieși în evidență”, adaugă makeup artistul.

„Nu este necesar să trasezi o linie absolut perfectă când aplici creionul și trebuie să te asiguri că ai un creion foarte moale și nu unul gel sau rezistent la apă pentru că acestea sunt mai tari și mai dificil de folosit”, recomandă Quynh.

Ochii migdalați



Vedete cu ochi migdalați: Katherine Langford, Stephanie Shepard, Mila Kunis

Îți poți accentua forma sexy și seducătoare a ochilor printr-un machiaj alungit în colțurile exterioare, așa cum este machiajul în stil cat eye. Tușul ușor alungit în colțurile exterioare amplifică forma naturală a ochilor tăi.
Dacă vrei ca ochii tăi să pară mai rotunzi, folosește fardul de pleoape pentru a obține acest efect. „Pentru un aspect de ochi rotunzi, aplic fardul de pleoape ceva mai sus, aproape de arcadă, dar fără să atingă arcada. Este mai mult o tehnică de estompare treptată a culorii în partea de sus pentru a ne asigura că putem vedea culoare fardului când ochii sunt deschiși”, declară makeup artistul.

Ochii adânciți



Vedete cu ochi adânciți: Emma Stone, Ginnifer Goodwin, Jennifer Lawrence

O idee preconcepută despre ochii adânciți în orbite este aceea că nu există suficient spațiu pentru a crea un machiaj elaborat, dramatic. În cazul ochilor adânciți, suprafața pleoapei nu este vizibilă când ochii sunt deschiși.
Există suficient spațiu, chiar dacă este limitat de forma pliată a pleoapelor. Machiajul în stil cut crease este excelent pentru ochii adânciți pentru că îi face să pară mai mari. Practic creezi cu ajutorul machiajului iluzia unei pleoape. Aplică fard mai închis la culoare în colțurile exterioare ale ochilor și mai deschis în colțurile interioare. În acest fel, când deschizi ochii, poți vedea întregul machiaj”, recomandă specialista.

Ochii descendenți



Vedete cu ochi descendenți: Tessa Thompson, Katie Holmes, Anne Hathaway

În acest caz, colțurile exterioare ale ochilor par să fie îndreptate în jos, iar scopul este de a echilibra aspectul și a „ridica” vizual colțurile exterioare cu ajutorul machiajului.
Ridicarea colțurilor exterioare fie cu eyeliner, fie cu fard de pleoape este un truc excelent pentru un efect de lifting”, spune makeup artistul. Nu uita să concentrezi nuanța mai închisă de creion sau fard în colțurile exterioare ale ochilor. Specialista spune că bețișoarele pentru urechi sunt cea mai bună unealtă pentru a corecta și modifica forma oricărui tip de machiaj al ochilor, fiind valabil și în acest caz. Corectează machiajul astfel încât colțurile să pară ridicate.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod