Idei de machiaj pentru ochii căprui. Ce culori ți se potrivesc perfect?

Aproape jumătate din populația lumii are ochii căprui, dar nu există două perechi de ochi identice. Descoperă care sunt cele mai bune variante de machiaj pentru ochii căprui
De la de ciocolatiu, până la ochii în nuanțele cameleonice de verde-căprui sau ochii aproape negri, nuanțele de căprui sunt variate și deosebit de frumoase. Iar pentru fiecare tip de ochi căprui există o culoare complementară de machiaj care îi pune frumusețea în valoare. Iată ce stil de machiaj să alegi în funcție de tipul tău de ochi căprui:

Machiaj pentru ochii negri și căprui închis

Pentru nuanțele închise de căprui, cuolorile de fard și eyeliner care se potrivesc cel mai bine sunt cele închise. Tonurile închise de mov prună, smarald sau safir arată excelent incluse în machiajul ochilor căprui. De fapt, nuanțele vibrante de pietre prețioase creează un contrast interesant cu ochii în tonuri de căprui închis, ceea ce îi pune în evidență și le amplifică aspectul misterios. „Încearcă o versiune metalică a acestor culori pentru a adăuga un plus de strălucire”, declară pentru purewow.com makeup artistul Shirley Pinkson.
Iată cum să faci un machiaj perfect pentru ochii în nuanțe de căprui închis:
„Folosește o pensulă medie pentru fard de pleoape și aplică una dintre culorile de mai sus, având grijă să concentrezi fardul strălucitor pe pleoapele superioare, cât mai aproape de linia genelor. Vei obține un efect subtil de strălucire, care va arăta excelent”, recomandă makeup artistul. Curăță marginile cu un bețișor pentru urechi. Dacă aplici fardul strălucitor mai sus, spre sprâncene, vei obține un efect neplăcut, în stilul disco.

Machiaj pentru ochii în nuanțe de căprui mediu și deschis

Makeup artistul Shirley Pinkson recomandă ca în acest caz să pui în valoare tonurile mai deschise ale irisului. Iată cum să faci asta:
Pasul 1. „Uită-te cu atenție în oglindă și găsește în paleta de farduri o nuanță care se aseamănă cu cele mai deschise tonuri ale irisului. De exemplu, dacă ai tonuri roșiatice în jurul pupilei, o nuanță de bronz strălucitor sau un fard cupru îți va pune cel mai bine ochii în evidență.
Dacă ai puncte aurii pe iris, fardul auriu este cea mai bună alegere pentru tine”, recomandă specialista.
Pasul 2: Aplică fardul pe pleoape și finisează machiajul conturând linia superioară și cea inferioară a pleapelor folosind un creion maro.

Machiajul pentru ochii căprui cu tonuri verzi

Nu îți poți da seama dacă ochii tăi sunt verzi sau căprui? Această nuanță cameleonică foarte interesantă pare să se schimbe în funcție de lumină sau de culorile pe care le porți. Ai avantajul că te poți folosi de culorile fardurilor pentru a accentua una dintre nuanțele schimbătoare ale ochilor tăi. Iată ce să încerci:
Pasul 1: Pentru început, specialista recomandă să analizezi roata culorilor, acel cerc care include culorile curcubeului pe care îl foloseai în școala generală. „Culoarea complementară pentru tine este cea opusă față de culoarea ochilor pe care vrei să o pui în evidență”, spune specialista.
De exemplu, dacă îți dorești ca ochii tăi să pară mai verzi, alege un fard de pleoape sau un creion cu tonuri roșiatice. „Nuanțele bogate de oraj, cupru sau bronz îți vor oferi o privire captivantă”, spune makeup artistul. Iar dacă vrei ca ochii tăi să pară mai aurii, folosește un fard de pleoape sau un creion dermatograf cu subtonuri albastre.
Pasul 2: Indiferent ce culoare alegi, aplică foarte puțin gloss sau fard strălucitor pe ploeape, chiar deasupra pupilelor, și în colțurile interioare ale ochilor. Vei obține un efect de iluminare a privirii.

Trucuri pentru machiajul ochilor căprui

Atunci când nu știi ce să alegi, un eyeliner sau un fard de pleoape într-o nuanță închisă de mov prună, completat de un strat de mascara pe gene este machiajul ideal pentru orice tip de ochi căprui. „Orice include subtonuri mov va ilumina ochii căprui pentru că pune în evidență căldura naturală a acestora”, spune makeup artistul Shirley Pinkson.
Pentru un machiaj simplu de zi, optează pentru un fard de pleoape neutru precum tonuri deschise de taupe și maro mediu sau închis.
Toate acestea accentuează și definesc ochii căprui, fără să iasă prea mult în evidență.
În cazul în care vrei să obții un machiaj statement, potrivit pentru seară sau evenimete speciale, încearcă un ton intens de albastru. „Îmi place să folosesc un eyeliner albastru pentru a pune ochii căprui în valoare. Este grozav pentru că face ca albul ochilor să pară și mai alb, iar în același timp amplifică tonurile de auriu din toate tipurile de ochi căprui”, spune specialista.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod