Remedii naturale pentru pielea uscata

Iti simti pielea uscata, iar ridurile sunt mai pronuntate? Pe langa produsele speciale de ingrijire, poti folosi si cateva remedii naturale care pot fi foarte eficiente.
Iti simti pielea uscata, iar ridurile sunt mai pronuntate? Pe langa produsele speciale de ingrijire, poti folosi si cateva remedii naturale care pot fi foarte eficiente.

Iata ce poate reda hidratarea pielii tale


Uleiul de masline, un aliat al frumusetii. Acesta are numeroase intrebuintari, putand fi folosit ca demachiant, pentru unghii si cuticule, pentru mainile si coatele uscate. O importanta proprietate a acestui remediu este ca amelioreaza pielea uscata, reducand senzatia de mancarime si redand hidratarea.

Daca ai unghii fragile care se rup si se exfoliaza foarte usor, uleiul de masline iti poate fi de un folos real. Inmoaie unghiile timp de 30 de minute intr-un paharel cu ulei de masline.

Daca iti simti mainile uscate sau aspre, maseaza-le cu ulei de masline inainte de a te duce la culcare si acopera-le cu manusi din bumbac.
Pana dimineata mainile tale vor deveni catifelate.

Pe langa masaj, pentru a-ti hidrata pielea poti folosi uleiul de masline in baie. Adauga cateva linguri ulei de masline in cada cu apa fierbinte impreuna cu cateva picaturi din uleiul tau esential favorit pentru catifelarea si hidratarea pielii.

Incearca exfoliantii naturali. Iaurtul reprezinta un demachiant excelent care are si actiune usoara de exfoliant, indepartand celulele moarte si oferind pielii un aspect proaspat. Datorita continutului de acid lactic, un exfoliant delicat, este ideal pentru pielea sensibila. Rasfata-ti tenul si decolteul cu un amestec care sa cuprinda o jumatate de pahar de iaurt cu 3 lingurite de papaya (piure).

Bucura-te de puterile miraculoase ale mierii. Mierea este cel mai bun hidratant natural si reprezinta un remediu excelent pentru buzele uscate sau crapate.
Datorita actiunii antiiritante, este si un remediu excelent pentru pielea uscata. O poti folosi in stare pura pentru tratarea zonelor foarte uscate, precum coate sau calcaie. Atentie! Nu orice miere de albine functioneaza, trebuie sa fie 100% naturala fara alte adaosuri.

Alimentatia, importanta pentru o piele frumoasa


Frumusetea si sanatatea pielii depinde si de alimentatie. Specialistii recomanda pentru o o flora intestinala sanatoasa, consumul de alimente si bauturi verzi (spanacul, ardeii, dovlecelul, broccoli, morcovii, castravetii, varza, cartofii dulci si lamaile) care au efect de alcalinizare asupra organismului si evitarea alimentelor acide. Pe langa acestea, se recomanda renuntarea la tutun si alcool, consumul de opt-zece pahare de apa pe zi si, daca este cazul, administrarea de suplimente probiotice.

Pentru tenul uscat specialistii recomanda suplimente de acizi grasi omega 3, concomitent cu consumul de ulei de peste de doua sau de trei ori pe saptamana.
De asemenea, pentru a reduce efectele negative ale grasimilor saturate trebuie sa consumi ceapa, ghimbir, sofran, vin rosu, vitamina E si seleniu.

Specialistul iti recomanda


Dr. Oana Clatici, medic specialist dermatovenerologie, te sfatuieste:

  • Evita sapunurile care irita si usuca pielea. Este indicata folosirea sapunurilor cu pH apropiat de cel al pielii;
  • Foloseste doar demachiante si lotiuni speciale pentru piele uscata;
  • Aplica intotdeauna crema hidratanta, cu textura grasa, bogata in substante nutritice, care catifeleaza pielea si creeaza bariera impotriva deshidratarii;
  • Nu uita de ingrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, a buzelor si a gatului;
  • Hidratateaza-te! Bea apa suficienta (2 litri de apa pe zi) pentru ca pielea se poate deshidrata usor;
  • Urmeaza o dieta bogata in fructe, legume, ulei de peste, vitamina E;
  • Evita dusurile frecvente, care indeparteaza filmul lipidic.
    Limiteaza durata lor sub 15 minute;
  • Foloseste lotiuni sau creme hidratante dupa baie;
  • Spala hainele noi inainte de a le purta;
  • Atentie la expunerea la soare, pentru ca provoaca uscarea pielii. Foloseste creme cu fotoprotectie.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Loredana pe 19 Oct 2014, 20:25
    recomand lotiune protectoare de la Gloves In A Bottle

    Am incercat mai multe remedii naturale pentru pielea mea uscata dar si crapata dar fara rezultatele dorite. Dupa multe incercari de tratamente si foarte multi bani cheltuiti pot sa zic ca am gasit in sfarsit un produs care sa functioneze. Este vorba despre lotiune protectoare de la Gloves In A Bottle care a facut minuni pentru pielea mea uscata. De cand am folosit aceast produs am inceput sa vad si eu cum e sa nu ai mainile uscate mai ales iarna. recomand, la mine functioneaza.

    6
    0

  • Dana pe 22 Iun 2014, 12:44
    crema naturala grahams

    Eu sunt foarte multumita de crema Grahams Natural Calendulis Plus care hidrateaza foarte bine pielea. Eu sunt foarte incantata de ea caci are doar ingrediente naturale cu propolis, galbenele, miere manuka si ulei emu. Este un pic mai scumpa dar isi merita pe deplin banii. Tot pentru hidratare eu mai folosesc de la ei si uleiul de baie si nu mai am probleme cu pielea uscata

    0
    5

  • Laurentiu pe 25 Apr 2014, 19:41
    Apa naturala si de la robinet

    Daca lasi apa sa isi faca efectul si te vei bucura de asta iti spun eu ca crema o va ajuta seara si dimineata plus de asta ar fi bine sa incerci sa nu mai folosesti tot felul de creme care sunt pentru adulti stim cu totii ca ce este pentru adulti ramene pentru adulti.. Mult noroc ceea ce vei face

    0
    0

  • Laurentiu pe 25 Apr 2014, 19:35
    Apa naturala si de la robinet

    Natalaia sunt sigur ca altfel nu vei reusi mai ales dupa ce ai implut pilea fetei cu atatea creme eu as spune sa obisnuiesti fata sa bea apa 8-10 cani pe zi daca poti obisnui fata sa bea apa in fiecare zi timp de 1 an poate daca e mult si mai bland sa incerce aproximativ 2 ani de zile iti voi spune eu ca asta nu se va mai intampla.Sa sti ca pilea are nevoie de un stimul de care se foloseste zi de zi iar corpul ei nu sa obisnuit indeajuns de mult incat sa perceapa lumina zilei ca este un daunator in acelasi timp si senzorii ei isi elibereaza mult mai repede substantele corpului folosind o cantitate mult mai mare de anticorpi si nefacnd fata corpul unei asa mari cantitati reduce protectia pielii.Iata in felul urmator ce trebuie exact sa sti, si e ca si cum cred nu stiu cu siguranta dar tu trebuie sa sti mai bine ce vrei pentru fata ta.Explicai de ce trebuie sa bea apa in fiecare zi spunandui ca o va ajuta sa isi recapete portectia pielii.Iti spun eu ca va merge cateodata unele remedii sunt chiar in fata noasta si nu stim efectul lor ...

    0
    0

  • natalia pe 17 Mar 2014, 13:33
    ten uscat

    Vreau sa cer sfaturile voastre in ceea ce priveste tenul uscat.Am avut intotdeauna o fata dar acum 5ani fata mea perfecta s-a transformat intr-un dezastru.Se irita de la frig,vint,caldura,apa,alcol,transpiratie..ect.Practic nu mai stiu ce sa fac si la cine sa apelez,am cheltuit o groaza de bani pe dermatolog,creme,masti..pielea de pe fata ,dupa doua ore de la aplicare cremei super-idratante devine ca la inceput si se corjeste.Ajutati-ma va rog frumos...

    0
    0

  • lidia pe 27 Oct 2013, 15:43
    ten uscat

    am un ten plin de probleme ,cosuri cat cuprinde m.i de duce pielea de pe fata si ma ustura cand ma dau cu crema ,folosesc doina pt fata si corp ce ma sfatuiti dumneavoastra sa n.o mai folosesc???cand ma dau cu fond de ten m.i se duce pielea si se vede oribil imi vine sa innebunesc ajutati.ma va rog mult!!!stima

    3
    0

  • catrinel cioria pe 7 Ian 2013, 16:51
    Testat si eficient

    Eu folosesc ca remediu pentru pielea sensibila produse care contin ingrediente cat mai naturale si despre care stiu ca fac atat de bine pielii delicate, cum am eu. In ultima vreme m-am interesat foarte mult si se pare ca o alegere mai buna decat tratamentele home-made sau cosmeticele bio nu exista. Din experienta mea, cel mai mult v-as recomanda sa incercati produsele de la Weleda. Eu am aflat de ele intamplator, cand am participat la un concurs pe un site. Le-am testat mai intai la miobio si apoi mi-am cumparat cate un produs din fiecare gama: balsam de picioare, deodorantul cu citrice si lotiunea cu macese, pe care au lansat-o recent. Nefiind foarte ieftine nu mi-am putut satisface toate poftele. Ce sa va spun, toate miros foarte placut, exact ca plantele din care sunt facute , sunt consistente si te tin destul de mult, ca efect, plus ca nu am nimic sintetic. Abia astept sa aflu si alte pareri.

    0
    0

  • mirabela pe 28 Nov 2012, 15:11
    piele ten uscata

    De cand ma stiu am avut tenul si pielea in general uscata. De mai bine de 10 ani folosesc crema de corp piele uscata de la DOVE. Crema de corp o folosesc si pentru fata. Eu una am gasit remediu cel mai bun pentru mine. Bafta tuturor .

    0
    1

  • carmen pe 28 Aug 2011, 09:21
    ..

    ...indraznesc sa va deranjez pt ca am o problema ce a aparut de cativa ani......pielea corpului meu e f uscata.....folosesc ulei pt bebelui supa dudh...insa efectul e doar de moment.....ce pot face?multumesc

    9
    0

  • alina pe 3 Iul 2011, 00:07
    am tenul gras si multe cosuri bufff ce sa fac....?

    am multe cosuri as vrea sa scap de ele dar numi da rezultat cremele ce leam cumparat

    5
    0

  • andreea pe 22 Ian 2011, 12:48
    ten uscat

    am tenul uscat si ori de cate ori ma demachiez trebuie sa ma dau cu crema ca mi-se cojeste fata si ma ustura.ce m-ati sfatui sa folosesc?merci

    9
    5

  • Manuela pe 8 Dec 2010, 22:36
    am pielea f uscata

    spunetimi va rog cum sa amo piele frumoasa si nu uscata am si cosuri piele e f crapata maini etc fata mai ales nu pot folosi fond de ten pt ca se vede va rog ajutatima

    6
    4

  • bonyta pe 16 Nov 2010, 12:42
    ...

    oana exista cereale fara e-uri,cele de la sanovita cu fructe deshidratate sunt foarte bune,mi-am bagat nasul in comm voastre pentru ca si eu ma confrunt cu acneea de multi ani,cei drept nu am foarte multe pentru ca acord o mare atentie,folosesc la 3-4 zile masca cu argila*o lingurita de iaurt,cateva pic de lamaie sau orice fruct,mar sau morcov pt ten sensibil si argila cat sa se form o pasta,uneori mai adaug si 2 aspirine netamponate ca ajuta tenul cu probleme,plus comprese cu ceaiuri,cand stau in casa,folosesc si creme antiacneice,incerc de toate nu am una preferata...am renuntat sa merg la doctor pentru ca sunt bani cheltuiti degeaba asa ca mi-am achizitionat un tratament de la farmacie numit isotrexin gel,il alic seara iar ziua folosecs crema antiacnee de la herbagen care-i ieftina dar are in compozitie plante cu efect cicatrizant...un sfat,informati-va si incercati pe cat posibil si produse naturiste

    6
    0

  • d pe 8 Nov 2010, 20:27
    oana

    si de unde iei tu cereale integrale fara e -uri? sa-mi spui si mie

    1
    0

  • oana pe 11 Oct 2010, 17:06
    ten frumos

    renunta la tot ce contine E-uri, consuma cruditati, evita muraturile in otet, mustarul, prajelile,bauturile carbogazoase sau sucuri din comert, alcool, tutun, cafea, consuma cereale integrale; daca vrei cu adevarat sa scapi de ele o sa tii regimul alimentar; consuma ceaiuri de trei frati patati, brusture; bafta!

    1
    0

  • yobogdanel pe 30 Sep 2010, 17:32
    cosuri si acnee

    am cosuri si nu mai suport sa ma mai vad cu ele pe fata,ce tratament imi trebuie pentru a scapa de ele?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod