De ce nu imi creste parul?

Ne dorim par sanatos, frumos si lung, in cel mai scurt timp posibil. Nu e de mirare ca din aceasta cauza am cazut in capcana zecilor si sutelor de reclame la produse cosmetice, suplimente si lotiuni care ne promit toate acestea. Parul tau poate spune multe despre sanatatea ta, dar si despre alimentatia si stilul tau de viata.
Ne dorim par sanatos, frumos si lung, in cel mai scurt timp posibil. Nu e de mirare ca din aceasta cauza am cazut in capcana zecilor si sutelor de reclame la produse cosmetice, suplimente si lotiuni care ne promit toate acestea. Parul tau poate spune multe despre sanatatea ta, dar si despre alimentatia si stilul tau de viata.

Daca ti se pare ca parul tau nu creste suficient de repede, este posibil sa ai de-a face cu una dintre urmatoarele situatii: fie mostenirea ta genetica ii determina o crestere mai lenta, fie alimentatia ta este deficitara si nu-i confera suficienta energie pentru a creste asa cum ar trebui.

Pe de alta parte, stresul, diverse afectiuni sau chiar medicamente ii pot incetini ritmul de crestere.   

Ce trebuie sa stii despre parul tau?


"Numarul foliculilor de par de la nivelul scalpului este de  aproximativ 100.000, cu o rata de crestere de 1 cm pe luna si o rata fiziologica de cadere de 100-150 de fire pe zi", declara Dr. Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog.

Parul are etape de crestere si etape de stagnare, iar viteza de crestere este determinata genetic.
Trebuie sa ai in vedere si acest factor cand vine vorba de "asteptarile" pe care le ai de la parul tau. Daca, de exemplu, prietenei tale ii creste parul mult mai repede, nu inseamna neaparat ca tu nu il ingrijesti cum trebuie, ci doar ca aveti bagaje genetice dferite.

"Ciclul de crestere al firului de par are mai multe stadii si este programat genetic. Stadiul anagen are o durata intre 2 si 6 ani pentru firele de par de la nivelul scalpului si se caracterizeaza prin crestere activa.
In stadiul catagen, radacina sufera un proces de involutie, urmand o faza stationara de aproximativ 3 luni, numita telogen ", declara Dr. Andra Cristina Muscalu.

"Un fir de par sufera intre 10 si 20 de astfel de cicluri de-a lungul vietii, astfel ca in mod normal procentul de fire la nivelul scalpului este de 85-90% pentru anagen (crestere activa), 10-15% pentru telogen (stagnare) si sub 1% pentru catagen (involutie a radacinii)", adauga Dr. Muscalu.
 

Comentarii (38)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sarah pe 6 Iul 2017, 15:15
    nu imi creste parul

    Nu imi mai creste deloc parul si am doar 14 ani.Va rog ajutatima!!

    0
    0

  • Anna Maria pe 23 Feb 2014, 12:24
    Parul

    Eu una am folosit o gramada de sampoane din difertie farmacii fara niciun efect! Otetul si uleiul de masline sunt cel mai bun tratament! anul trecut parul meu abia ajungea pana la umeri iar acum dupa 1 an este de 2 ori mai lung! parul este sanatos si nu l-am tuns decat 1 data pe an! Astept raspunsuri daca la voi functioneaza! pup! :*

    2
    2

  • Elena pe 1 Aug 2013, 01:57
    Am nevoie de ajutor

    nu mi-am mai tuns parul de foarte mult timp ,nici macar varfurile si am avut parul destul de lung si des ,de ceva vreme parul mie din ce in ce mai rar si scurt,daca m-as tunde oare miar creste?mie frica sa nu ma tund scurt si sa numi mai creasca:)

    4
    0

  • Sorina pe 29 Nov 2011, 03:47
    Caderea parului

    Eu personal am cumparat bioscalin pt femei. Sunt pastile si fiole. Cu fiolele se fac aplicari locale in fiecare seara iar pastilele se inghit una pe zi. Tratament de 1-2 luni. Dupa 7 zile de tratament, parul nu a mai cazut aproape deloc. Pastilele costa 20 de euro, se iau din italia, iar fiolele 44 de euro, tratament pt o luna. Eu sunt f multumita. Foarte. Evident, am incercat inainte tot felul de combinatii naturiste, masti facute in casa sau cumparate,dar la mine bioscalin a avut efect.restul produselor...nu au ajutat nu au incurcat.

    4
    2

  • eugen pe 15 Apr 2011, 11:51
    buna

    fetelor,folositi pastile,bioscalin,se gasesc in italia,sunt forte bune creste parul mult mai repede si nu mai cade credetima ca eu le folosesc sa nu imi apara chelie,ca tata are chelie si imi este frica de asa ceva,acuma am un par forte frumos des.pop

    1
    1

  • adryxu pe 13 Mar 2011, 22:02
    par sanatos

    buna fetele...va pot spune k eu pun in apa d clatire 3 linguri d otet..nu va speriati este foarte bun;).. face parul foarte sanatos nu mai care varfurile sunt ciomplet reparate si credeti.ma k si eu folosesc aproape in fiecare zi placa de indreptat...de cresterea lui nush c sa va spun mie una imi creste foarte repede parul ..cam 5-6cm in 2 luni ..;)

    6
    0

  • andreea pe 2 Mar 2011, 14:02
    cum sa iti creasca parul

    dupa ce te speli cu sampon te clatesti cu apa si apoi cu ceai de salcie dar dupa ce te-ai clatit cu ceai de salcie nu te mai clatesti c u apa !e foarte bun eu il folosesc si imi creste mai repede pupici sau daca nu dativa cu ceai de urzica se aplica egzact ca la ceaiul de salcie

    1
    2

  • CARMEN pe 26 Feb 2011, 18:07
    SULF

    am uitat sa va spun ca se cheama "MSM(METILSULFONILMETANO)"casa producatoare "LONG LIFE".Se comanda in farmacie si ei ti le procura chiar in aceeasi zi!costa 17 euro.mai sint pastile MSM de la casa prod. "NATURAL POINT" dar astea sint fara vitamina c si din cite am inteles functioneaza mai bine cu vit.c,costa 14 euro.Italiencele scriu pe forum ca l-au probat si e fenomenal,eu il iau numai de 7 zile si nu ma pot pronunta inca pt viteza de crestere a parului dar pt piele da,e f. bun!

    3
    2

  • carmen pe 26 Feb 2011, 17:57
    sulful

    sulful face sa creasca parul mai repede si mai sanatos si unghiile.aici(in italia)se gasesc niste pastile de sulf+vitamina C care ajuta mult PARUL si UNGHIILE si PIELEA.(sint probate de mine personal ,care am DERMATITA SEBOREICA,si par FIN,DESPICAT SI FARA LUCIU SI UNGHIILE FRAGILE).DUPA NUMAI 4 ZILE DE CIND AM INCEPUT SA LE IAU AM AVUT IMEDIAT BENEFICIU ASUPRA PIELII ,AU DISPARUT APROAPR DE TOT COJILE DE PIELE LASIND IN URMA PIELEA CATIFELATA.DACA VI LE PUTETI PROCURA INCERCATI FARA FRICA,AM CITIT CA FUNCTIONEAZA SI CU PARUL.EU DEOCAMDATA AM OBSERVAT CA E MAI LUCIOS.

    2
    1

  • madda pe 5 Dec 2010, 00:42
    parul

    se pare ca nu sunt singura cu aceasta problema la mine e ceva mai grav.cred ca am mai bine de 15-zece ani decand m-am tuns destul de scurt,in perioada aceea avand parul drept si foarte lung.mia crescut in 15-zece ani pana aproape de umeri nu mia mai depasit aceasta lungime.am incercat de toate chiar si afara(afara din tara)nu vreau sa sperii pe cineva .cred ca e singurul meu vis;sa ma vad cu parul lung.a.am uitat sa va spun ca din momentul in care m-am tuns a devenit cret.mai grav

    2
    0

  • diana pe 29 Nov 2010, 13:17
    vreau par lung

    imi cade parul foarte tare si nu prea creste...

    9
    1

  • bubu pe 22 Nov 2010, 13:02
    cresterea parului

    http://healtcarebeauty.blogspot.com/2010/11/how-to-make-your-hair-grow-faster.html inca ceva interesant despre par fetelor!! enjoy it!!1

    5
    0

  • rebeca pe 5 Apr 2010, 16:43
    vreau par lung din nou !

    La fel ca multe fete de aici,candva am avut si eu parul f lung des si frumos ... pana acum 2 ani cand m-am tuns si il faceam mult prea des cu placa,iar de 1 an jumate ma chinui sa-mi creasca! De 2 ani de zile il am numai pana la umeri. Am incercat si uleiul de ricin foarte mult,nu a avut nici un efect la mine...nu mai stiu ce sa fac! Asa se intampla cand nu stii sa apreciezi ce ai...am avut par lung l-am tuns k nu-l mai suportam,acum plang dupa el :)

    6
    0

  • Geany pe 28 Mar 2010, 19:46
    vreau sa imi creasca parul mai repede

    buna fetelor...ajutati-ma si pe mine va rog....eu am parul ca-m scurt...de 2 ani il am asa pana la gat...si nu imi mai creste...nu stiu ce sa ii mai fac...imi doresc tare mult sa am un par lung...:(...am parul ca-m rar...inainte aveam un par foarte foarte des....dar mi sa rarit probabil ca de la placa...sau de la prea multe vopsele...eu am parul ondulat....ce sa fac va rog ajutati-ma :((:(( :(

    3
    0

  • SORANA pe 4 Mar 2010, 17:08
    masca de par

    fetelor eu am incercat masca cu ulei de ricin + ulei de masline si este nemaipomenita va recomand si o sa vedeti rezultatele repetati de 2 ori pe saptamana va spalati cu sampon dar atentie nu folositi balsam si apoi o sa vedeti cat de repede va creste parul si cum se regenereaza eu am avut mari probleme din cauza ca m-am vopsit foarte mult daca nu i-mi faceam masca asta cu siguranta ramaneam cheala bafta tuturor

    3
    0

  • bianca pe 8 Nov 2009, 11:56
    .........

    ajutatzi-ma si pe mn ... mai demul aveam parul mai lung peste fund acum ani dar mam tuns ..pana la umeri de at nu mia mai crescut parul doar putin aproape ca niki nu se mai vede niki nush ce sa mai fac am parul gros ft des si se roade ft repede la varfuri in ultimul timp lam tot facut cu placa incontinu dar acum mam gadit sa renunt la placa,sami tai parul odata la luni si sa folosesc revalid dar mie frika k nu va da rezultate ce sa fac:(:(((((???-

    3
    0

  • AvyTavia pe 26 Oct 2009, 02:45
    Tratament Intragen

    Pt Mela. Eu am avut probl mult timp cu caderea parului ( am incercat cam tot ce se putea Revalid, Vichy, fiole cu aminexil de la L'Oreal,petrol si multe alte masti si produse) pana ce anul trecut am descoperit tratamentul pt part de la Intragen.Este super iar acum o luna mi l-am cumparat din nou, vreau sa fac pt intretinere pt ca la inceputul sezonului rece incep sa am probl cu caderea parululi. Recunosc ca nu imi plac legumele si fructele asa ca nu prea ma ajuta chestia asta. Daca vrei sa stii mai multe despre acest tratament cu fiole cat si poze in detaliu intra aici http://bit.ly/DF7lu (nu are virusi - e un link la blogul meu). Sper sa te ajute

    2
    0

  • Mela pe 15 Aug 2009, 22:38
    .....

    buna fetelor,si mie imi cade f tare parul,am incercat si sampon,si pastile,insa nu vad nici un efect.......ajutati-ma

    2
    0

  • emm pe 7 Iul 2009, 00:01
    solutie

    si eu am citit intr-o carte cu tratamente pentru par ,ptr caderea parului sau matreata dar aceste probleme sunt cauzate din cauza medicamentelor , a tratamentelor ptr slabit dar si cum a spus doamna pot fi si mostenite genetic . un remediu bun pentru caderea parului ar fi uleiul de masline sau uleiul de ricin cu care se maseaza scalpul , masajul se face cu 2-3 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop . se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat 2 linguri cu zeama de lamaie .tratamentul se repeta timp de 2 saptamani.

    3
    0

  • roberta pe 6 Iul 2009, 22:41
    parul

    Eu am parul numai carlioante si uneori ma scoate din pepeni,nu e asa lung,trece putin de jumutatea spinarii.....am inteles ca pt cresterea parului sunt bune nucile,sa mancam un pumn de miez in fiecare seara,sincer eu nu am incercat..........pupici

    2
    0

  • myrcea pe 18 Iun 2009, 00:56
    PENTRU MATREAT

    PARUL SA FIE MAI FRUMOS SA NU MAI FIE GRASSSS CA E NASPA si nu pot sa pun mana in cap ca imi cade oaru din cap

    3
    0

  • cristina pe 7 Iun 2009, 16:40
    vreau sa imi creasca repede parul

    uleiul de ricin ar trebui folosit in loc de balsam? dar cu mierea ce sa fac?sa mananc sau sa dau pe par? :D

    2
    0

  • lavinia pe 27 Mai 2009, 13:56
    parul.meu

    buna.fetelor!!!ma.numesc.lavinia.si.am.o.problema.destul.de.grava...:(imi.cade.parul.extrem.de.rau.nu. stiu.ce.sa.mai.fac.ce.sa.mai.folosesc...am.fost.la.dermatolog.si.mia.dat.2.tipuri.de sampoane.si.o.solutie.pt.pielea.capului.mi-a.zis.sa.ma.spal.o.sapt.cu.un.sampon si.una.cu.un.sampon.si.pe.fiecare.zi.sa-mi.dau.cu.solutia.aceea...le-am.cumparat au.mers.ceva.timp.dar.dupa.a.inceput.sa-mi.cada,parul.mai.rau:((((nu.stiu.ce. tratamente.sa.mai.folosesc.k.toate.promit.dar.nu.se.stie.dak.sunt.bune... am.folosit.si.masti.naturale.2.galbenusuri.de.ou+2.linguri.de.ulei.de.masline+ si.o.lingura.de.otet.de.vin.si.nu.a.mers.nimic...mam.gandit.sa.cumpar.REVALID.sampo n+pastile.dar.uni.zic.k.e.bun.alti.k.nu.nush.ce.sa.mai.fac.ajutati-ma:((((ast.sfatul.vostru:*:*:*:*

    2
    0

  • vicutza pe 22 Mai 2009, 21:54
    remediu

    un foarte bun remediu pentru cresterea parului este uleiul de ricin....

    3
    0

  • lavinia pe 18 Mai 2009, 14:39
    parul meu

    nustiu ce mi sa intamplat ma-am tuns de mult timp dar parul meu trebuia deja sa fia macar pana la 'umeri' dar nu il am nici macar cu 1- 2 cm mai mult nustiu ce sa fac va rog sa imi dati un sfat aid -ul meu:lavilavinia42

    2
    1

  • daniela pe 17 Mai 2009, 11:44
    par

    Ce sa fac pentru a nu-mi mai cadea parul si sa fie mai frumos sa aiba mai mult volum?

    3
    0

  • Anca pe 13 Mai 2009, 15:24
    Parul care creste incet

    fetelor eu nu am avut probleme pana acum cu cresterea parului...mie imi creste foarte repede...singura problema este ca se ingrasa foarte repede..in rest ce pot sa zic despre el..sta in toate directiile dar mie imi place stilukl "ciufulici" deci va spun sa fiti multumite de ceea ce aveti atat timp cat aveti:*va pup:*

    2
    0

  • lavinia pe 8 Mai 2009, 18:46
    par

    si cum se numeste aceea crema pe baza de ulei de ricin,vit a si miere e albine? as vrea si eu sa incerc

    2
    0

  • gabrielaa17 pe 31 Mar 2009, 15:25
    vreau sa am si eu parul ca modelul din poza

    exact asa imi doresc sa am si eu parul!ma kinui de vreo 2 luni cu masti naturale,am grija la alimentatie sa mananc vitamine,calciu,fibre,minerale,iau si supliment alimentar..numai am rabdare..a devenit o obsesie parul pt mine..pana nu il vad cum il doresc simt k nu am stare!asa imi doresc sa il am : lung,gros,puternic si stralucitor!eu sunt blonda,insa il am doar pana la umeri:((nici nu m-am mai vopsit de 3luni..incerc sa am rabdare cu el..si colac peste pupaza mai e si ondulat la varfuri,si nu imi place deloc cum imi sta..si totusi,am renuntat si la placa..oare cat o sa mai dureze pana knd o sa il am ca fata din poza??? cred k vreo 2 ani,nu?

    2
    1

  • anomima17 pe 30 Mar 2009, 19:06
    parul

    va rog frum zicetimi si mie cateva exemple de remedii naturale ce duc la cresterea paruluiu

    2
    0

  • sorescu ovidia pe 28 Mar 2009, 10:42
    parul

    sal!eu am auzit ca ar fi o crema pe baza de petrol care ar face minuni asupra parului.Insa eu am incercat o masca pe baza de ulei de ricin,vit A miere de albine.E SUPERRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • Alinelu pe 25 Mar 2009, 13:48
    parul

    Deja devin obsedata de par lung si nustiu ce sa mai fac ca sa-mi creasca mai repede e fragil si se despica la capete !!! mie frica sa mi-l tai capetele ca si asa nu-mi creste !!! ce sa faaaaaaaaaaaaac???????????????

    2
    0

  • vicutza pe 23 Mar 2009, 13:02
    raspuns la topicul despre cresterea parului

    am citit de putin timp un articol vis-a-vis de combinatia dintre uleiul de ricin si galbenusul de ou.am ramas uimita in doar 2 saptamani de rezultatul aparut.incercati acest remediu natural !

    4
    0

  • Taniusa pe 21 Mar 2009, 16:37
    parul

    mie imi creste foarte incet parul, ce sa fac?

    1
    0

  • georgiana pe 19 Mar 2009, 14:53
    par

    Si eu sunt o persoana care are probleme cu parul si unghiile de cand se stie. Am un par care se despica foarte repede si creste greu. La fel si cu unghiile. Sunt foarte subtirisi aproape transparente. Cand eram mai mica, imi faceam analize cam la 6 luni si imi oesea ca am lipsa de calciu pe care il pierdeam in urina. Ce pot sa fac? astept raspuns pe gghhyyeerryy@yahoo.fr

    2
    0

  • eu pe 19 Mar 2009, 11:23
    parul

    PT GABRIELA atita timp cit o sa va spalati cu sampoanele ce contin soluti de spalat pardosele sa faca spuma multa,o sa ramaneti fara par. folosete sampoane naturale chiar daca nu fac spuma multa si apoi ai sa vezi ce rezultate ai. o zi buna ,GABRIELA

    1
    0

  • gabi leon pe 18 Mar 2009, 09:49
    parul

    Am o fetita de 2 ani si 7 luni si are parul de doar un cm si jumatate. Nu am tuns-o niciodata, doar ca nu ii creste. Am fost cu ea la medic si medicul nu a stiut ce sa-mi spuna. Sa fie oare genetic, desi in familie nu a fost nici un caz asemanator...

    6
    0

  • gabriela pe 17 Mar 2009, 14:21
    parul

    mie nu imi crest paru.atat de incet.va rog vreti sa vb acolo:gabrielacool2009 id-ul meu

    3
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod