Trucuri de frumusețe coreene

Trucuri de frumusețe coreene. Te ajută să obții un ten ca de porțelan

Produsele și trucurile de frumusețe coreene au devenit populare în întreaga lume. Femeile din Coreea au tenul ca de porțelan, iar îngrijirea impecabilă a pielii este specialitatea lor. Descoperă trucuri de frumusețe coreene pe care să le încerci și tu.

Trucuri de frumusețe coreene: Curățarea pielii în trei pași


Demachierea și curățarea tenului în profunzime sunt pași esențiali pentru îngrijirea pielii pe care coreencele nu îi ratează niciodată. 

Este cea mai bună metodă de a menține tenul curat și sănătos, fără imperfecțiuni. „Curățarea tenului este foarte importantă pentru că excesul de sebum, murdărie și bacteriile de pe piele sunt cele care duc la îmbătrânirea prematură a pielii și la apariția ridurilor”, declară pentru byrdie.com Charlotte Cho, fondatoarea unui site dedicat produselor coreene de îngrijire a pielii. „Este deosebit de important să previi problemele și să-ți menții pielea curată”, spune specialista.

Cho folosește un ritual de curățare în trei pași. Iată ce presupune:

Pasul 1: Folosește un șervețel demachiant sau apă micelară pentru a îndepărta machiajul și impuritățile de pe ten, acordând o atenție deosebită zonelor sensibile precum ochii și gâtul.

Pasul 2: Masează un ulei pentru curățarea tenului pe piele pentru a îndepărta impuritățile pe bază de ulei (precum sebum sau fond de ten).
Clătește.

Pasul 3: Pe tenul ud, aplică loțiune pentru curățarea pielii sub formă de spumă care are rolul de a elimina complet impuritățile. Clătește și tamponează fața cu un prosop curat.

Trucuri de frumusețe coreene: Hidratarea în profunzime, cu ajutorul măștilor 


Hidratarea este un pas extrem de important după curățarea pielii. Coreencele folosesc serumuri, creme și măști cu rol intens hidratant pentru a obține acel ten cu aspect de porțelan. Folosește o mască hidratantă de două, trei ori pe săptămână. Cremele special concepute pentru zona ochilor și serumurile cu antioxidanți fac parte, de asemenea, din ritualul de îngrijire al femeilor din Coreea. 
 

Protecția solară este obligatorie


Femeile din Coreea sunt mult mai susceptibile la pigmentare, de aceea acordă o atenție deosebită protejării pielii de razele UVA și UVB care sunt nocive pentru piele.
Acestea nu ies din casă fără să aplice cremă cu SPF
”, declară Cho. „Încearcă să evite cât mai mult soarele folosind pălării, umbrele și mănuși atunci când se poate”, spune specialista.

Am crescut cu mamele și bunicile noastre care ne repetau zi de zi să purtăm protecție solară. Fie că plouă sau este înnorat, ești permanent expus la razele UV. Au apărut în Coreea noi produse cu protecție SPF ridicată care au o textură lejeră și pot fi reaplicate atunci când este necesar”, spune Christine Chang, fondatoarea unui brand de cosmetice coreene.

Coreencele adoptă o rutină minimalistă de îngrijire a pielii


De-a lungul timpului a apărut mitul că femeile din Coreea au un ritual de îngrijire a pielii în zece pași. Însă Brian Oh, fondatorul unui brand de îngrijire a pielii coreano-american spune că acesta este doar un mit susținut de industria de marketing din America. De fapt, coreencele reduc tot mai mult numărul produselor de îngrijire a tenului pe care le folosesc.

În ultimii cinci ani, minimalismul în ceea ce privește îngrijirea pielii a devenit foarte popular în Coreea de Sud.
Având acces la tot mai multe informații, oamenii înțeleg acum că folosirea multor produse nu este întotdeauna un lucru necesar sau bun pentru piele
”, declară Brian Oh pentru refinery29.com. Secretul este personalizarea ritualului de îngrijire în funcție de nevoile pielii. 

Dacă pielea ta este deshidratată, folosești o mască hidratantă. Dacă pare obosită, aplici un ser energizant și vitaminizant. Secretul este să-ți asculți pielea și să-ți adaptezi rutina de îngrijire în funcție de nevoile sale”, mai spune specialistul.

În principiu, rutina de îngrijire a pielii folosită de femeile din Coreea presupune curățarea tenului în doi sau trei pași seara, aplicarea unui ser cu acizi precum acid glicolic sau acid lactic, apoi aplicarea unei creme hidratante de noapte. Dimineața, după spălarea tenului, următorul pas este aplicarea unui ser cu antioxidanți și folosirea unei creme cu factor de protecție ridicat.

Coreencele preferă ingredientele și extractele naturale


Un trend care se menține de mulți ani în Coreea este cel al produselor de înfrumusețare care conțin substanțe extrase din plante și fructe, numite fitochimicale.
Sunt antioxidanți foarte puternici care previn îmbătrânirea tenului, estompează petele pigmentare și liniile fine. Un exemplu este extracul de cica (Centella asiatica). „Centella este bogată în aminoacizi și este excelentă pentru îmbunătățirea elasticității pielii și a activității antioxidante la nivelul pielii. Este un ingredient excelent pentru a calma pielea iritată”, spune specialistul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod