Ten gras asfixic. Ce înseamnă și cum să-l îngrijești

Ten gras asfixic. Ce înseamnă și cum să-l îngrijești

Dacă nu este îngrijit corect, tenul gras se poate transforma în ten gras asfixic, care are un aspect încărcat, obosit și este afectat de imperfecțiuni. Află totul despre tenul gras asfixic

Ce este tenul gras asfixic?


Tenul gras asfixic este caracterizat de o producție în exces de sebum. Atunci când nu este tratat corect, tenul gras devine ten gras asfixic, afectat de probleme inestetice și imperfecțiuni. Un ten gras asfixic are un aspect încărcat, cu pori dilatați, blocați cu comedoane, chisturi sebacee, cu retenție de sebum și prezența asfixiei cutanate.

Pentru că se confruntă cu numeroase probleme, tenul gras asfixic are nevoie de un tratament special și îngrijire deosebită. 

Cum să îngrijești tenul gras asfixic?


Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a trata tenul gras asfixic este să creezi o schemă de tratament eficientă, pe care să o urmezi cu strictețe.


Iată care sunt pașii necesari pentru îngrijirea tenului gras asfixic:


Curățarea în profunzime


Spălarea tenului gras asfixic este cel mai important pas. Ai nevoie de o loțiune pentru spălarea tenului pe bază de acid salicilic, pe care să o folosești cu regularitate dimineața și seara. Dacă te machiezi, îndepărtează machiajul cu apă micelară și dischete demachiante înainte de a spăla fața. Umezește pielea, aplică puțină loțiune pentru curățarea tenului și masează timp de un minut. Nu este suficient să aplici loțiunea și apoi doar să clătești. Pentru ca porii să fie curățați în profunzime, masează timp de un minut cu degetele sau o perie pentru curățarea tenului.
În acest fel acidul salicilic are timpul necesar pentru a-și face efectul și a elimina depunerile de sebum și celule moarte.

Exfolierea delicată


În sezonul rece, apelează la acizii AHA sau BHA pentru a exfolia delicat tenul. Poți să folosești acid glicolic, acid lactic sau retinol pentru a elimina depunerile de celule moarte și sebum care blochează porii. Începe cu un serum cu acizi pe care să-l aplici inițial o dată pe săptămână, seara, înainte de culcare. Crește apoi treptat frecvența aplicării serumului după ce pielea s-a obișnuit cu acizii. Este suficient să folosești un exfoliant pe bază de acizi de două, trei ori pe săptămână.
Este foarte important să folosești o cremă cu factor de protecție solară atunci când folosești acizi. Aplică zilnic cremă cu SPF peste 30 când ieși din casă, indiferent dacă afară este soare sau nu.

Masajul facial


Tenul gras asfixic este afectat de lipsa oxigenului. De aceea, masajul facial este un pas esențial pentru a-i reda strălucirea și frumusețea. Investește într-o rolă de masaj facial din jad sau din cauciuc, cu care să-ți masezi tenul zilnic. Pe tenul curat, aplică un serum cu acid hialuronic și masează folosind rola. Mișcările trebuie să fie delicate, dar ferme, de jos în sus și de la interiorul feței către exterior. Masajul stimulează circulația sanguină, oxigenând astfel pielea.
Contribuie la eliminarea toxinelor prin stimularea circulației limfatice.

Evitarea produselor care încarcă pielea


Alegerea produselor de machiaj special concepute pentru tenul cu imperfecțiuni este un alt pas important pentru a elimina imperfecțiunile tenului gras asfixic. Evită folosirea fondului de ten care conține uleiuri și silicon. Aceste ingrediente creează o peliculă care împiedică pielea să respire și duc la blocarea porilor. Un fond de ten dermatocosmetic, special conceput pentru tenul gras, este cea mai bună alegere.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod