Reguli de sănătate și frumusețe inspirate de femeile din Japonia

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, femeile din Japonia au cea mai mare speranță de viață din întreaga lume, de 86,8 ani. Nu doar că sunt longevive, dar japonezele reușesc să pară mereu tinere.
De asemenea, sunt recunoscute pentru siluetele lor de invidiat. Vrei să știi care sunt secretele lor? Iată câteva reguli de sănătate și frumusețe respectate de femeile din Japonia, pe care ar trebui să le încerci și tu:

Consumă alimente bogate în macronutrienți

Dacă tinerele generații încep să consume tot mai multe alimente inspirate de Occident, precum produsele fast-food, dieta tradițională japoneză are beneficii importante pentru sănătate datorită faptului că include mult pește și legume de sezon, dar și tofu sau alge. "Dieta japoneză este bogată în acizi grași omega 3, antioxidanți puternici sau izoflavone, care păstrează echilibrul hormonal din organism, dar și minerale precum calciu și magneziu", declară pentru stylecaster.com nutriționistul și specialistul în frumusețe Erica Angyal. Dacă vrei să urmezi un astfel de regim alimentar, trebuie să echilibrezi nivelul macronutrienților și să consumi proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați la fiecare masă. De exemplu, poți mânca pește, orez și un fel de mâncare pe bază de legume. 
"Acest echilibru previne creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge și a insulinei. Iar rezultatele sunt menținerea unui indice de masă corporală adecvat și prevenirea îmbătrânirii accelerate, din moment ce studiile au descoperit că un nivel ridicat al zahărului din sânge accelerează îmbătrânirea", mai spune nutriționistul.
Un alt avantaj este acela ca dieta tradițională japoneză include porții mici cu o varietate mare de ingrediente de sezon, ceea ce înseamnă că fiecare masă poate conține până la 30 de ingrediente și, prin urmare, mai mulți macronutrienți, printre care vitamine, minerale, antioxidanți, care reduc riscul apariției bolilor cronice.

Mănâncă mai multe alimente fermentate

Alimentele și băuturile fermentate, precum amazake, obținut din orez, sake kasu (sedimentele rămase în urma producției de sake), shio koji (un tip de condiment) și diverse tipuri de murături sunt foarte populare în meniurile din Japonia. Acestea sunt benefice nu numai pentru sănătate, dar și pentru menținerea greutății optime. 
"Alimentele fermentate contribuie la o microfloră intestinală sănătoasă, care are un rol important în prevenirea sindromului metabolic și creșterea în greutate", declară nutriționistul Erica Angyal. 
Include în alimentația ta produse fermentate precum iaurt, kefir, murături, varză acră, dar și borș, un produs tradițional românesc bogat în bacterii benefice pentru tractul intestinal.

Bea ceai verde

Înlocuirea cafelei cu ceaiul verde poate fi o schimbare excelentă pentru sănătatea și frumusețea ta. "Ceaiul verde este o sursă uimitoare de catechine, substanțe care au rol antioxidant și ajută la protecția împotriva razelor UV, care pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii.
De asemenea, studiile au arătat că ceaiul verde poate reduce indicele de masă corporală", mai spune specialistul.
Ar trebui să bei patru cești de ceai verde pe zi pentru a beneficia de efectele sale pozitive.

Folosește ulei de camelie

Cunoscut ca tsubaki, uleiul de camelie este un ingredient important în ritualurile de înfrumusețare din Japonia, fiind folosit de sute de ani. Se absoarbe ușor în piele, este hipoalergenic și noncomedogenic, ceea ce înseamnă că nu blochează porii. Poate fi aplicat pe față, gât și decolteu, fiind un ulei excelent pentru hidratarea pielii și prevenirea apariției ridurilor.

Mănâncă alge pentru un păr sănătos și unghii rezistente

Japonezii consideră că ceea ce introduci în organism prin intermediul alimentației este mai important pentru frumusețe decât tratamentele și cremele pe care le aplici pe piele, păr sau unghii. Iar algele marine consumate des în Japonia, precum wakame, jikiki sau kombu, contribuie la un păr sănătos și unghii frumoase. "Acestea sunt extrem de bogate în minerale precum calciu, iod și fier, toate esențiale pentru un păr strălucitor și unghii sănătoase", este de părere nutriționistul.

Aplică folie din plastic peste măștile faciale

Un truc modern folosit de femeile din Japonia este aplicarea foliei alimentare din plastic peste măștile de față. "Dacă îngrijirea pielii este în Vest o rutină, așa cum este spălatul pe dinți, în Japonia îngrijirea pielii este un ritual care include mai mulți pași, printre care masajul pielii, folosirea unui aparat de aburi, aplicarea măștilor de față de tip folie, de obicei în combinație cu folie alimentară din plastic", spune specialistul în frumusețe Erica Angyal.
Aplicarea unei folii de plastic peste masca facială asigură o și mai bună hidratare a pielii, împiedicând evaporarea rapidă a substanțelor nutritive.

Fă-ți zilnic un masaj limfatic

Masajul limfatic este un alt ritual de înfrumusețate foarte popular în Japonia, care poate fi realizat acasă, folosind degetele sau o rolă specială de masaj. "Masează pe piele un ser, o loțiune hidratantă sau chiar un ulei natural. Nu masa doar tenul, ci și în spatele urechilor, în jurul claviculei sau la subraț, pentru a stimula circulația limfatică", recomandă specialistul.

Bea colagen

Băuturile pe bază de colagen pentru frumusețe sunt folosite intens în Japonia, dar dacă vrei să le încerci, trebuie să citești cu atenția lista ingredientelor. "Multe dintre aceste produse conțin ingrediente nesănătoase precum fructoză sau îndulcitori artificiali așa cum sunt aspartamul sau sucraloza", avertizează nutriționistul Erica Angyal. Citește mai multe aici despre suplimentele de colagen pentru piele.

Evită expunerea excesivă la soare

Acesta este un sfat esențial pentru protejarea pielii, dar pe care cele mai multe femei îl ignoră. În special vara, protecția soală este deosebit de importantă în Japonia.
Bluzele cu mânecă lungă, pălăriile cu boruri largi, mănușile și umbrelele de soare sunt foarte populare pe timp de vară în Japonia, pentru protejarea de razele UV.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod