Lucruri neobișnuite care duc la apariția acneei

Lucruri neobișnuite care duc la apariția acneei

Acneea este una dintre cele mai cunoscute afecțiuni ale pielii, fiind prezentă la 80% din populația cu vârstele cuprinse între 11 și 30 de an. Însă știi ce lucruri neobișnuite pot duce la apariția acneei?
Factori neobișnuiți care duc la apariția acneei

Există o multitudine de mituri legate de factorii care duc la apariția acneei, cum ar fi consumul de ciocolată. Însă avem câteva lucruri neobișnuite despre care experții cred că sunt cauzele acestei probleme la nivelul tenului. 

1. Intoleranțele alimentare


Ai auzit vreodată că ești ceea ce mănânci? Iar dacă mănânci ceva ce corpul tău respinge, se va vedea la nivelul pielii tale, conform specialiștilor. Corpul fiecărei persoane este diferit, așa că este important să știi ce alimente îți tulbură sistemul digestiv și ce alimente te ajută să menții o stare generală de sănătate.
O dietă care funcționează prin eliminare reprezintă o modalitate ușoară prin care poți afla ce alimente declanșează o reacție negativă.

2. Podoaba capilară


Ai observat vreodată că atunci când părul este coafat perfect, tenul tău are probleme? Acest lucru se datorează faptului că o anumită cantitate de produse de coafat poate ajunge pe piele, blocându-ți porii. Mătreața, bretonul sau șuvițele de păr care ajung pe față pot duce la apariția acneei, așa că ar trebui să încerci să îți menții pielea scalpului curată și să eviți gelul și ceara de păr, dacă ai o problemă cu acneea.

3. Telefonul


Telefonul tău este plin de bacterii și este dispozitivul care petrece cel mai mult timp lipit de fața ta. Specialiștii recomandă curățarea telefonului cu șervețele antibacteriene, pentru a evita răspândirea bacteriilor pe fața ta.

4. Patul


Perna ta pufoasă s-ar putea să nu fie atât de bună pentru tenul tău. Oamenii nu își dau seama că patul lor ascunde nenumărate bacterii.
Lași în urmă mii de celule moarte de piele, iar acele celule conțin și bacterii. Având în vedere că petreci o mare parte din viața ta cu obrazul pe pernă, este normal ca acele celule și bacterii să ajungă pe fața ta. Spălarea frecventă a fețelor de pernă te poate ajuta să reduci riscul apariției acneei.

5. Exercițiile fizice


Fără îndoială, exercițiile fizice sunt recomandate pentru starea generală de sănătate. Însă dacă nu faci un duș după ce mergi la sală, transpirația și bacteriile se pot acumula în porii tăi.
Aburii de la duș te pot ajuta să îndepărtezi aceste bacterii de pe față, prevenind astfel apariția coșurilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod