5 produse cosmetice pe care ar trebui să le ții în frigider

Punem diferite alimente în frigider fără să ne gândim prea mult înainte, deoarece acest lucru le poate ajuta să rămână proaspete mai multă vreme.
Însă știai că poți depozita și produsele cosmetice în același loc? După spusele specialiștilor, există câteva motive pentru care anumite produse cosmetice ar trebui să fie depozitate în frigider. Temperatura din interiorul frigiderului este stabilă, așa că nu oscilează de la căldură la frig, lucru care poate afecta formula chimică sau consistența produselor cosmetice. Ceara, uleiul și apa se pot separa de restul ingredientelor atunci când sunt expuse la căldură sau umiditate. Iar unele cosmetice conțin aceste ingrediente.
Iată ce produse cosmetice ar trebui să ții la frigider!

Ce produse cosmetice pot fi depozitate în frigider?


1. Produsele naturale


Cele mai multe produse cosmetice existente în zilele noastre conțin și conservanți, astfel încât să prevină acumularea de bacterii, fără a fi nevoie să le refrigerezi. Cu toate acestea, dacă preferi produsele ecologice sau naturale, care nu au conservanți în compoziția lor, s-ar putea să fie nevoie să le ții în frigider imediat după deschidere.

2. Cremele de ochi


Utilizarea terapiei pe bază de temperaturi scăzute pentru ochii umflați sau ochii cu cearcăne este eficientă deoarece temperaturile reci contractă vasele de sânge, ducând la reducerea fluxului de lichid în țesutul moale. Iar acest lucru duce la reducerea inflamațiilor sau umflăturii.
Temperaturile reci stimulează, de asemenea, drenajul limfatic.

3. Rujurile și balsamul de buze


Ți s-a întâmplat vreodată să ți se topească rujul sau balsamul de buze după ce l-ai uitat într-un buzunar sau în mașină? Dacă ții aceste produse cosmetice la frigider, le vei ajuta să își mențină forma. Iar în cazul în care un produs începe să se topească, lasă-l la frigider pentru o oră, pentru a reveni la consistența normală.

4. Produsele care conțin anumite ingrediente active


Protejarea purității și eficienței ingredientelor active din produsele cosmetice este foarte importantă odată ce acestea sunt desfăcute. Produsele cu agenți activi, cum ar fi retinolul, vitamina C, peptidele și hidrochinona, ar trebui depozitate la o temperatură scăzută.

5. Parfumurile


Multe persoane au obiceiul de a ține parfumurile în dulapul din baie, unde intră în contact direct cu aburul, căldura și umiditatea. Iar aerul, căldura și lumina nu sunt cei mai buni prieteni ai parfumurilor.
Atunci când ții parfumurile departe de căldură, extinzi durata de viață a ingredientelor active din formulele acestora. Iar păstrarea parfumului în frigider protejează parfumul împotriva oxidării cauzate de excesul de căldură sau de expunerea la soare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod