Frumuseţe: Obiceiuri proaste pe care le faci zi de zi şi-ţi îmbătrânesc pielea

Toate femeile îşi doresc un ten perfect, fără riduri, până la adânci bătrâneţi. Însă, cum aşa ceva nu e posibil apelăm la tot felul de creme și tratamente care să ne ajute să încetinim procesul de îmbătrânire. Dar știai că unele obiceiuri pe care le faci în viața de zi cu zi nu fac altceva decât să-ți saboteze încercările de a amâna apariția ridurilor? Află care sunt acestea și încearcă să le eviți.

Toate femeile îşi doresc un ten perfect, fără riduri, până la adânci bătrâneţi. Însă, cum aşa ceva nu e posibil apelăm la tot felul de creme și tratamente care să ne ajute să încetinim procesul de îmbătrânire.

Dar știai că unele obiceiuri pe care le faci în viața de zi cu zi nu fac altceva decât să-ți saboteze încercările de a amâna apariția ridurilor? Află care sunt acestea și încearcă să le eviți.

Prea mult machiaj

Machiajul este soluția noastră salvatoare. Cu ajutorul lui reușim să arătăm mult mai bine și să ne simțim bine în pielea noastră. Însă, atunci când folosim prea multe produse de machiaj și mai ales în cantități prea mari, machiajul se poate transforma într-un adevărat dușman. Un foarte bun exemplu este fondul de ten cremă, cu o putere mare de acoperire, care conţine multă pudră pigment, îţi încarcă pielea şi te face să pari mai bătrână.

De aceea, este bine să alegi produse lichide, cu o putere mai mică de acoperire. Iar dacă tenul tău nu are probleme încearcă să înlocuiești fondul de ten cu o cremă BB care îți oferă matifiere și acoperire dar și hidratarea atât de necesară menținerii elasticității pielii.

Zahărul te îmbătrânește

Știm că dulciurile îngraşă. Însă, ştiai că zahărul accelerează procesul de îmbătrânire a pielii şi determină apariţia prematură a ridurilor? Potrivit specialiștilor, pielea îmbătrâneşte mult mai repede atunci când consumi o cantitate mare de zahăr rafinat. Odată ajuns în organism, zahărul declanşează un proces natural care poartă numele de glicare. Astfel, moleculele de zahăr influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, două dintre substanţele esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze aspectul tânăr.
Efectul de îmbătrânire a pielii va fi cu atât mai vizibil cu cât consumi mai mult zahăr rafinat.

Nu bei apă

Nu mă îndoiesc de faptul că ai auzit de foarte multe ori cât de importantă este apa pentru frumusețea tenului nostru. Însă, din diferite motive ești genul de persoană care nu reușește să bea mai mult de un pahar de apă pe zi. Poate că acum, mai ales dacă ești la 20 de ani, nu înțelegi la ce te ajută să consumi doi litri de apă pe zi, însă peste câţiva ani, atunci când îţi vor apărea riduri vei înţelege. Consumul crescut de apă ajută la eliminarea toxinelor şi astfel pielea va căpăta un aspect proaspăt şi mai sănătos. Mai mult, dacă bei apă îţi vei menţine pielea hidratată şi fără riduri.
 
Nu porţi ochelari de soare

Cu siguranţă cunoşti expresia pe care o facem cu toţii când ne intră soarele în ochi.
Acest gen de mişcări determină în timp formarea ridurilor accentuate în jurul ochilor. Dacă porţi ochelari de soare de bună calitate, nu îţi vei mai încorda muşchii, iar pielea din jurul ochilor va rămâne fină.

Te speli prea des pe faţă

Dacă faci parte din acea categorie de persoane care se spală de mai multe ori pe zi pe faţă, ai şanse să te ridezi mult mai repede. Explicaţia este una foarte simplă: dacă îţi speli faţa foarte des, vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un produs pentru curăţare. Îndepărtând bariera naturală creată de uleiurile secretate de pielea ta vei favoriza formarea ridurilor. 

Alimentaţia proastă

Chair dacă nu înţelegi care este legătura dintre alimentaţie şi riduri, îţi pot spune că lipsa alimentelor în stare crudă îţi va afecta şi frumuseţea tenului. Optează pentru o dietă bogată în fibre care să cuprindă cât mai multe fructe şi legume.

Opt, zece porţii pe zi te vor ajuta să-ţi păstrezi prospeţimea pielii. Atât fructele cât şi legumele sunt sărace în calorii şi ajută la detoxifiere şi la regenerarea celulară. De asemenea, o dietă fără suficiente grăsimi benefice pentru organism, precum cele omega 3 şi omega 6, nu îi oferă pielii tale nutrienţii necesari, ceea ce îi scade elasticitatea.
 
Aşa că este momentul să incluzi în alimentaţia ta cât mai multe fructe şi legume, dar şi alimente bogate în antioxidanţi care te ajută să încetinești procesul de îmbătrânire. Semințe de floarea soarelui crude, migdale și nuci, semințe de dovleac, ouă, rodii, ovăz, coacăze negre, ceai verde sunt doar câteva exemple. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod