De ce să folosești apă termală pentru ten

În momentul în care vei începe să folosești apă termală pentru ten, cu greu vei mai putea să renunți la ea.
În trecut, apa termală era folosită de doctorii francezi pentru a trata eczemele, arsurile și chiar și psoriazisul, deoarece descoperiseră că acest produs calmează pielea iritată și ameliorează durerea. Branduri cunoscute pentru produsele lor cosmetice revoluționare au îmbuteliat apa termală și au oferit-o publicului larg, convinși de proprietățile sale benefice.

Ce conține apa termală

Aceasta este în mare proporție formată din apă. Datorită faptului că apa termală trebuie să ajungă de la adâncimi mari la izvor, aceasta întâlnește în drumul său roci și pământ, care se dizolvă și adaugă minerale în apă.
Conținutul de minerale al unui anumit tip de apă termală variază în funcție de locul din care provine. Printre mineralele regăsite în apa termală se află și unele întâlnite în textura hidratantă a pielii ca sodiu, potasiu, cloruri, calciu și magneziu. Există și azot gazos în interiorul recipientului de apă termală, care acționează ca un agent propulsor și împinge apa din tub ca un spray. 

Motivele pentru care să folosești apă termală:


1. Calmează pielea iritată


Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale utilizării apei termale. Pe lângă mineralele pe care le conține, apa termală are proprietăți curative, antiseptice și antioxidante.

2. Calmează arsurile solare


Apa termală este indispensabilă mai ales în timpul verii, din cauza faptului că pielea este expusă la atâtea radiații. Acest produs regenerează și calmează pielea.
Dacă vrei să vindeci mai repede arsurile solare, poți adăuga și puțin gel de aloe vera în acest proces.

3. Ajută machiajul să reziste mai mult


Machiajul perfect nu este atât de ușor de obținut. Cu atât mai mult, îți dorești ca acesta să reziste. Apa termală te poate ajuta și în această situație. După ce te machiezi, aplică apă termală pe față și tamponează cu discuri din bumbac excesul de apă.

4. Reface tenul după exfoliere


Compoziția unică a apei termale este perfectă după exfolierea tenului. Dacă aplici acest produs pe față după ce ai îndepărtat toate celulele moarte, îți va ajuta pielea să se vindece mult mai repede și-i va oferi o strălucire naturală.

Există creme hidratante, măști exfoliante, balsamuri de buze, loțiuni de curățare pe bază de apă termală, care te pot ajuta să hidratezi tenul acasă.
Datorită faptului că aceste produse sunt perfecte pentru pielea sensibilă, vei observa efectele apei termale destul de curând - calmarea și reducerea inflamațiilor, în timp ce hidratează pielea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod