Cum să-ţi prepari singură crema de faţă, cu ingrediente naturale

Cremele hidratante sunt esenţiale pentru un ten frumos şi sănătos. Însă, produsele din comerţ sunt pline de aditivi şi conservanţi şi, nu de puţine ori, îţi fac mai mult rău decât bine, mai ales dacă ai un ten sensibil. Aşa că, o alternativă foarte bună sunt cremele făcute în casă, cu ingrediente naturale.

Cremele hidratante sunt esenţiale pentru un ten frumos şi sănătos. Însă, produsele din comerţ sunt pline de aditivi şi conservanţi şi, nu de puţine ori, îţi fac mai mult rău decât bine, mai ales dacă ai un ten sensibil.

Aşa că, o alternativă foarte bună sunt cremele făcute în casă, cu ingrediente naturale.   

Cremă hidratantă cu ulei de măsline
Dacă vrei o cremă hidratantă pentru tenul tău uscat ai nevoie de: o lingură ulei de nucă de cocos, o lingură ulei de măsline extravirgin, o lingură ulei de floarea soarelui presat la rece, două linguri de piure de căpşuni şi două picaturi de vitamina E.

Toate aceste ingrediente se amestecă într-un bol de ceramică până rezultă o pastă omogenă. Produsul rezultat se ţine intr-un recipient închis ermetic, la frigider.

Cremă din mere
Curaţă de coajă şi taie felii trei mere potrivite şi amestecă-le într-un blender până devin piure. Pasta obţinută şi două linguri de ulei de măsline se pun într-un recipient, pe foc, amestecând continuu, până se omogenizează. După ce ai îndepărtat de pe foc, mai adaugă o linguriţă de ulei de măsline, amestecând foarte bine.
Compoziţia se răceşte la temperatura camerei şi se pune într-un recipient care se închide etanş. Se lasă la frigider timp de 4-5 zile. Crema rezultată se aplică seara, înainte de culcare, pe tenul curat.

Cremă pentru ten uscat
Un ten uscat are nevoie de o îngrijire specială, iar cele mai potrivite sunt uleiurile naturale. Pentru o cremă ai nevoie de 3 linguri de ulei de caise, 3 linguri de ulei de avocado, 3 linguri de ulei de migdale, 3 linguri de apă de trandafiri şi 3 linguri de ceară de albine.

Într-un vas se pune ceara şi uleiurile, la foc mic, până ce se topeşte ceara. Când s-a topit se ia vasul de pe foc. Se adaugă apa de trandafiri şi se amestecă bine până se răceşte crema. Crema se păstrează la frigider.

Cremă cu aloe vera
O cremă foarte bună este cea pe bază de aloe vera. Ai nevoie de 2 linguri de gel de aloe vera, o jumătate de linguriţă de glicerină vegetală, 3 picături de ulei de jojoba şi 6 picături de ulei esenţial la alegere. Se amestecă toate ingredientele şi se pun într-un borcan închis ermetic.

Se pastreaza la frigider.

Nu uita că toate cremele făcute în casă nu au un termen de garanţie, aşa că nu poţi să le păstrezi pentru foarte mult timp. De asemenea, ai nevoie de recipiente care să se închidă ermetic. Şi cel mai bine este să le păstrezi în locuri întunecoase şi reci, nicidecum în baie, la căldură.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alice pe 1 Nov 2012, 17:57
    masca din mere

    elena imi pare rau k nu pricepi nimik desi a spus clar: taie felii trei mere potrivite şi amestecă-le într-un blender până devin piure. nu se referea la piure-ul de cartofi ci la um trebuie sa fie merele facute

    4
    0

  • Cristina pe 31 Oct 2012, 13:25
    Cremă hidratantă cu ulei de măsline

    Uleiul de cocos este comedogenic, deci neindicat pentru ten.

    2
    1

  • elena pe 31 Oct 2012, 13:02
    masca din mere

    Scuze daca masca e din mere ce cauta pireul de cartofi acolo?multumesc

    0
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod