Cum să-ţi îngrijeşti pielea la 30 de ani ca să rămâi atrăgătoare

La 30 de ani o femeie se simte împlinită, are mai multă încredere în ea şi îşi cunoaşte foarte bine corpul. La această vârstă, o femeie ştie perfect ce-i prieşte şi ce nu. Corpul ei s-a schimbat, iar nevoiele îi sunt altele decât la 20 de ani, de aceea şi ritualul de îngrijire trebuie să fie altul.

La 30 de ani o femeie se simte împlinită, are mai multă încredere în ea şi îşi cunoaşte foarte bine corpul. La această vârstă, o femeie ştie perfect ce-i prieşte şi ce nu.

Corpul ei s-a schimbat, iar nevoiele îi sunt altele decât la 20 de ani, de aceea şi ritualul de îngrijire trebuie să fie altul. Dacă la 20 de ani tenul tău are nevoie de produse de curăţare, pentru că producţia de sebum este mai mare, după 30 de ani pielea ta începe să se usuce şi ai nevoie de hidratare.

Exfoliere necesară
După vârsta de 30 de ani celulele se regenerează mult mai greu, de aceea ai nevoie de un gomaj blând care să te ajute să îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţă.

Exfolierea nu trebuie făcută decât o dată pe săptămână, iar produsele pe care le foloseşti nu trebuie să-ţi usuce tenul. Printre ingredienţii gelului tău exfoliant trebuie să găseşti şi acizii de fructe (AHA). Aceştia au proprietăţi exfoliante, stimulând eliminarea stratului superficial de celule îmbătrânite şi regenerarea pielii din profunzime.  

Cremele antirid

Dacă până la această vârstă nu ai folosit creme antirid este momentul să o faci. Este important să înţelegi că rolul cremelor antirid nu este acela de a şterge ridurile pe care le ai pe faţă ci de a întârzia apariţia acestora.
Marea problemă este că după această vârstă producţia de colagen şi elastină scade foarte mult şi aşa apar ridurile. De aceea avem nevoie de creme care să ne menţină hidratarea şi elasticitatea. Produsele antirid trebuie să conţină acid hialuronic, vitamine, enzime, extract de ceai.  

De asemenea, foarte importantă este zona ochilor care trebuie hidratată cu creme speciale în fiecare seară. Tot în acaestă perioadă ar trebui să introduci în rutina ta de îngrijire crema de noapte. În timpul somnului, tenul nostru se regenerează şi are nevoie de hrănire.

Factor de protecţie
Soarele este cel mai mare duşman pentru pielea noastră.

El este răspunzător cu îmbătrânirea pielii, apariţia ridurilor şi a petelor. De aceea, este atât de important să ne protejăm tenul. Factorul de protecţie nu trebuie să lipsească din crema de zi pe care o folosim sau din fondul de ten dacă nu vrem să ne apară inesteticele pete maronii şi riduri.

Renunţă la produse cu alcool
Produsele cu alcool sunt special concepute pentru tenul gras, pentru a curăţa sebumul în exces. Însă, după vârsta de 30 de ani, activitatea glandelor sebacee începe să scadă. De aceea, este bine ca produsele tale de curăţare să nu mai conţină alcool, pentru că pielea ta nu mai are nevoie de produse care să o usuce.   

Dieta joacă un rol important
Dacă vrei să ai un ten tânăr şi strălucitor pentru cât mai mult timp trebuie să ai grijă şi de dietă.

Aşa că, fructele, legumele, cereale integrale şi seminţele nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie.Toate alimente bogate în vitamina A, B, C şi E sunt benefice pentru tenul tău.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod