Ingredientul minune care te scapă de riduri

Dacă primele riduri au început să-şi facă apariţia pe chipul tău înseamnă că este momentul să acţionezi. Cremele anti-rid nu trebuie să-ţi lipsească din arsenalul tău zilnic de îngrijire. Însă, este bine să ştii ce ingrediente trebuie să conţină produsele cosmetice dacă vrei să obţii rezultate vizibile.

Dacă primele riduri au început să-şi facă apariţia pe chipul tău înseamnă că este momentul să acţionezi. Cremele anti-rid nu trebuie să-ţi lipsească din arsenalul tău zilnic de îngrijire.

Însă, este bine să ştii ce ingrediente trebuie să conţină produsele cosmetice dacă vrei să obţii rezultate vizibile.

Alfa-hidroxi acidul (AHA) este unul dintre cei mai importanţi ingredienţi care luptă cu ridurile şi care este folosit ca metodă de înfrumuseţare încă din Antichitate. Îl găseşti sub mai multe forme: acid glicolic, acid citric, acid lactic, acid tartaric, acid malic, derivaţi din acizii de fructe.

AHA este un exfoliant care pătrunde în suprafaţa pielii "topind" celulele moarte, lăsându-le pe cele noi să iasă la suprafaţă.

Cum acţionează

Produsele cosmetice care conţin AHA curăţă porii, reduc liniile fine şi îmbunătăţeasc condiţia pielii şi sunt ideale pentru tenul normal sau uscat, deoarece acest acid exfoliază chiar la suprafaţa pielii şi nu pătrunde foarte mult în pori, spre deosebire de BHA ( beta-hidroxi acidul).
AHA se dizolvă doar în apă, în timp ce BHA este un ingredient solubil în ulei (sebum). De aceea, BHA poate penetra porii care conţin sebum şi poate exfolia celulele moarte existente în interiorul foliculului.

Din acest motiv este indicat ca produsele cu AHA să fie folosite de persoanele cu tenul deteriorat de soare, ridat, iar cremele cu BHA să fie folosite de către persoanele cu tenul gras, predispuse la acnee.

Ce face AHA?
Practic, acest acid îmbunătăţeşte producţia de colagen şi creşte duritatea pielii, fără a cauza inflamaţii, măreşte capacitatea pielii de a rămâne hidratată şi îmbunătăţeşte culoarea şi aspectul pielii. Produsele cu AHA ideale au concentraţii între 5-8%, există însă şi exfolianţi cu AHA 10% sau chiar 15%, care sunt mai indicate ca loţiuni de corp.

Datorită efectului de peeling şi a acţiunii de regenerare celulară, AHA este utilizat în compoziţii pentru umplerea ridurilor, uniformizarea tenului, asigurarea luminozităţii pielii, estomparea petelor pigmentare şi a neregularităţilor pielii.

Acidul din fructe şi lapte

Cei mai folosiţi sunt acizii glicolic şi lactic deoarece au o capacitate deosebită de a pătrunde în piele şi sunt în mod curent utilizaţi pentru efectul de peeling.

Aceste peelinguri reîntineresc pielea, redau strălucirea tenului, înlătură imperfecţiunile de suprafaţă, ameliorează petele pigmentare, reduc profunzimea ridurilor. Şi pentru că AHA se găsesc în mod natural în fructe, citrice sau lapte, cremele făcute în casă te pot ajuta în lupta ta împotriva ridurilor.

Efecte secundare

Efectele adverse ale alfa-hidroxi acizilor sunt iritaţia medie a pielii şi fotosensibilitatea. De aceea, se recomandă folosirea loţiunilor de protecţie solară, în perioada folosirii cremelor cu AHA.. Pentru evitarea apariţiei iritaţiilor, se recomandă începerea cu un produs cu concentraţii scăzute de AHA.

Aplicarea cremei se face treptat, o zi da, una nu.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana pe 31 Aug 2012, 21:22
    Crema antiriduri

    Cu o formula inovativa de combatere a ridurilor, gelul cu sange de dragon de la Rodial are un efect spectaculos de intinerire a pielii. Produsul face minuni fiind o alternativa a botoxului in pastrarea aspectului fara riduri a pielii. www.azida.ro

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod