Cum să-ți faci acasă un scrub natural pentru scalp, care promovează creșterea sănătoasă a părului

Acum știm că nu doar tenul, ci și scapul are nevoie de o exfoliere care să îndepărteze celulele moarte. Acest scrub natural se prepară ușor acasă și ajută părul să crească mai rapid și mai sănătos.
Imi plac scruburile pentru scalp din mai multe motive: acestea indeparteaza eficient reziduurile de sebum si murdaria, regenereaza scalpul prin indepartarea celulelor moarte si ajuta la stimularea cresterii mai rapide a parului prin imbunatatirea circulatiei.

Pentru ca in ultima vreme folosim mult sampon uscat, dar si alte produse de styling, curatarea eficienta a scalpului a devenit un task mai dificil. Cu toate astea, sanatatea si frumusetea parului depind de ingrijirea adecvata a scalpului.

Hairstylistul Jenna Pitocco, care lucreaza la un salon din New York, le recomanda clientelor sale un scrub natural, usor de preparat acasa din doar 4 ingrediente.
Ea foloseste zahar ca baza pentru exfoliere si un emolient pe care scalpul nostru il adora, deoarece este foarte asemanator cu sebumul pe care il produce in mod natural: uleiul de jojoba. „Acest ulei este alcatuit in principal din acizi grasi si esteri de ceara, ceea ce ajuta la indepartarea scuamelor uscate si a matretii de la nivelul scalpului”, confirma Tess Marshall, medic naturopat. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod