Cum să stimulezi creșterea genelor cât timp stai acasă

Cum să stimulezi creșterea genelor cât timp stai acasă

Ca să rezistăm mai bine în această perioadă plină de dificultăți și restricții trebuie să vedem și partea plină a paharului. Un avantaj al izolării la domiciliu este faptul că poți încerca acum tratamente eficiente de înfrumusețare. Cu alte cuvinte, poți să profiți de timpul petrecut acasă pentru a avea mai multă grijă de tine.
Dacă ai încercat deja măști faciale nutritive și hidratante, tratamente pentru mâini, scrub-uri pentru corp și multe altele, nu uita să ai grijă și de genele tale în această perioadă. Este momentul perfect pentru a încerca un tratament pentru gene care să le stimuleze creșterea și să le facă mai dese. 

Dacă în mod obișnuit te machizi zi de zi și aplici mascara, fard de pleoape și creion, această perioadă în care stai acasă este oportunitatea perfectă de a le oferi genelor tale o pauză bine meritată. 

Folosirea zilnică a fardurilor, ani la rând, are efecte negative asupra genelor tale. Acumularea de produse cosmetice la nivelul rădăcinilor genelor blochează foliculii și duce la căderea și rărirea genelor. În același timp, substanțele iritante din cosmetice inflamează pleoapele și pot cauza pierderea genelor.

Prin urmare, această etapă de repaos pentru genele tale poate fi folosită în avantajul lor. Există câteva remedii naturale pe care merită să le încerci.

Ce trebuie să știi despre creșterea genelor


La fel ca în cazul părului de pe scalp, genele urmează un ciclu specific de creștere.
Sunt trei faze de creștere în cazul genelor: faza anagenă (activă), faza catagenă (de tranziție) și faza telogenă (de repaos)”, declară pentru self.com medicul oftalmolog Pamela Lowe.

În cadrul fazei anagene, părul crește constant. Această fază poate dura între patru și șase săptămâni. În timpul fazei catagene, firele de gene ating lungimea maximă și foliculii de păr încep să se micșoreze. Această fază a ciclului durează între două și trei săptămâni, spune specialistul. Ultima fază a ciclului este faza telogenă. Este perioada de repaos și poate dura aproximativ 100 de zile înainte ca genele să cadă în mod natural. „Fiecare geană trece individual printr-una dintre aceste faze, în perioade diferite. În medie, înlocuirea unei singure gene durează între patru și opt luni”, adaugă Lowe.
 

Citește și: 5 măști naturale cu acizi AHA care îți fac tenul perfect 


Lungimea genelor tale este determinată genetic, ceea ce înseamnă că nu poți face prea multe pentru ca genele tale să crească mult mai lungi decât sunt în mod natural.
Cu toate acestea, tratamentele naturale pe care le poți face acasă îți mențin genele frumoase și sănătoase. Foliculii de păr sunt fortifiați, ceea ce înseamnă că fazele de creștere și de repaos pot fi prelungite. Rezultatul: mai multe gene la lungime maximă posibilă. De asemenea, firele de păr hidratate și rezistente nu se vor rupe ușor. 

Iată ce tratamente naturale pentru creșterea genelor să încerci:


Tratament pentru gene cu ulei de ricin


Acidul ricinoleic este principala componentă a uleiului de ricin și reprezintă 90% din compoziția sa. Acest acid gras are un efect benefic asupra foliculilor de păr, contribuind la creșterea sănătoasă a firelor de păr. Tratamentul cu ulei de ricin este folosit de sute de ani pentru îngrijirea părului și poate fi folosit cu succes și pentru stimularea creșterii genelor.

Ai nevoie de o linguriță de ulei de ricin presat la rece și câteva bețișoare de urechi. Înainte de a aplica uleiul de ricin curăță bine genele cu apă și tamponează cu prosopul.
Înmoaie un bețișor de urechi în ulei de ricin și aplică pe linia genelor, atât pe cele superioare cât și pe cele inferioare. Ai grijă să nu-ți intre ulei în ochi. Lasă uleiul să acționeze peste noapte pentru cele mai bune rezultate. O altă modalitate eficientă de a aplica uleiul de ricin pe gene este cu o pensulă de mascara. Spală bine un tub de mascara și pune ulei de ricin în el. Aplică apoi pe gene așa cum ai aplica mascara.

Tratament pentru gene cu ulei de cocos


Uleiul de cocos a devenit un ingredient de bază în îngrijirea părului. Are capacitatea de a penetra stratul exterior al firului de păr, ceea ce protejează părul de degradare și pierderea proteinelor din compoziția sa. Poate fi folosit pentru a trata firele de păr subțiri și fragile și a stimula creșterea genelor.

Pentru acest tratament ai nevoie de ulei de cocos presat la rece și câteva bețișoare de urechi. Înainte de a aplica uleiul curăță bine genele cu apă micelară. Înmoaie un bețișor de urechi în ulei de cocos și aplică pe linia genelor superioare și inferioare.
Lasă-l să acționeze peste noapte.

Tratament pentru gene cu vitamina E


Vitamina E este un antioxidant puternic care poate reduce stresul oxidativ ce cauzează căderea părului. De asemenea, conține tocotrienol, un compus care stimulează creșterea părului și menține sănătatea foliculilor.

Poți să aplici local vitamina E pe gene, în afară de suplimentele alimentare pe care le poți lua la recomandarea medicului. Pentru aplicarea pe gene, sparge o capsulă de vitamina E și aplică substanța uleioasă pe gene cu ajutorul unui bețișor pentru urechi.
 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod