Ce beneficii are uleiul din arbore de ceai şi cum să-l foloseşti


Cu o aromă ce aminteşte de eucalipt şi mentă în acelaşi timp, uleiul esenţial din arbore de ceai are proprietăţi vindecătoare uimitoare.
Este unul dintre cele mai cunoscute şi mai eficiente remedii naturale împotriva acneei.

În ciuda numelui său, uleiul esenţial din arbore de ceai nu are nimic în comun cu planta de ceai originară din Asia. Melaleuca, aşa cum este denumirea sa ştiinţifică, este o plantă nativă din Australia. A fost descoperită de occidentali în secolul 18, fiind folosită de mii de ani de către aborigeni pentru a vindeca rănile.

A fost inclusă în medicina tradiţională a europenilor stabiliţi în Australia, apoi a început să fie comercializată în anii '20. În prezent este folosită pentru proprietăţile sale antibacteriene, aplicat local uleiul esenţial de arbore de ceai putând să distrugă bacterii, fungi, viruşi şi alte microorganisme.

De-a lungul anilor au fost efectuate studii care au demonstrat proprietăţile vindecătoare ale uleiului din arbore de ceai, iar acest ingredient natural a început să fie folosit tot mai mult în industria cosmetică.

Nu doar că poate fi folosit ca dezinfectant pentru mici leziuni precum tăieturi superficiale, zgărieturi, găuri noi de cercei, dar noile studii au arătat că poate face mult mai multe de atât, inclusiv vindecarea ciupercii piciorului sau alte infecţii fungice. Este adăugat în şampoane şi alte produse pentru păr, ca remediu împotriva mătreţii.


Cum să foloseşti uleiul din arbore de ceai pentru frumuseţe


Uleiul din arbore de ceai are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene, fiind un tratament eficient împotriva acneei.
Aplică uleiul din arbore de ceai pe coşuri folosind un beţişor pentru urechi şi vei observa cum în scurt timp reduce inflamaţia şi ajută la vindecarea mult mai rapidă a coşurilor. Tratamentul funcţionează cel mai bine dacă este aplicat seara şi lăsat să acţioneze peste noapte.

Pentru prevenirea şi tratarea mătreţii, pune câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai în şamponul tău obişnuit. La fiecare spălare pe cap, acesta va acţiona precum un antibacterian şi antifungic, eliminând microorganismele care cauzează apariţia acestei probleme neplăcute.

Deşi este un produs natural, uleiul esenţial din arbore de ceai nu este absolut inofensiv. Poate cauza iritaţii în cazul persoanelor cu piele sensibilă. De asemenea, nu poate fi aplicat direct pe piele, nediluat, pe zone extinse.

Foloseşte-l în variantă pură numai pe suprafeţe mici, punctiform, pe coşuri. În rest, trebuie să-l combini întotdeauna cu ingrediente de bază, aşa cum sunt uleiurile naturale precum cel de măsline, jojoba, cocos etc. Include-l în măşti pentru faţă şi păr, dar în cantităţi mici. La fiecare mască ar trebui să pui numai câteva picături de ulei din arbore de ceai.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod