Reţete de dietă cu conopidă. 5 idei simple şi rapide

Conopida este una dintre cele mai bune legume de dietă, deoarece are foarte puţine calorii şi o poţi prepara în multe feluri. Descoperă cuă să găteşti reţete de dietă cu conopidă!
Conopida poate să fie un dezastru culinar atunci când este gătită prost. Dacă o fierbi prea mult timp îşi pierde textura crocantă şi va avea avea un gust pregnant, lucru care nu este deloc pe gustul multora. Însă, atunci când o prepari corect şi o combini cu ingrediente simple, conopida poate să se transforme într-un preparat gustos. În plus, ea are foarte puţine calorii şi este cea mai potrivită legume pe care te poţi baza în curele de slăbire.


5 idei ca să faci reţete de dietă cu conopidă


1. Conopidă marinată făcută la cuptor


Dacă o acoperi cu un dressing din ulei de măsline, muştar, oţet, oregano, pulbere de usturoi, pulbere de ceapă, sare, piper, fulgi de ardei iute şi parmezan, conopida preparată întreagă la cuptor se transformă total. Vei obţine o crustă crocantă deasupra şi un preparat extrem de aromat, infuzat cu toate aromele dressing-ului.


2. Humus cu conopidă


Conopida este una dintre legumele care ajută la slăbit și o poți consuma în nenumărate feluri. Este săracă în calorii și carbohidrați, dar extrem de sățioasă datorită conțnutului bogat în fibre și acizi grași omega-3.

Înlocuiește boabele de năut cu conopida coaptă câteva minute la cuptor.
Mixează conopida în robotul de bucătărie împreună cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, tahina, usturoi, sare, piper și chimen măcinat. Vei obține o pastă delicioasă pe care o poți consuma ca gustare cu felii de castravete, morcov sau țelină apio.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod