Ce alimente îți deteriorează pielea: evită-le!

Acneea poate fi cauzată de diferite lucruri cu care intri în contact în fiecare zi. Transpirația, fețele de pernă murdare și unele produse de păr sunt doar câteva dintre motivele pentru care apar erupții inestetice pe față.
Însă nu este vorba doar despre ce-ți atinge pielea în exterior, ci și de anumite alimente care îți deteriorează pielea pe interior. Iată care sunt acestea și evită-le pe cât de mult este posibil!

Alimente care deteriorează pielea


1. Produsele lactate


Dacă nu poți trăi fără o cană cu lapte sau o porție de brânză în fiecare zi, avem o veste proastă. Produsele lactate blochează porii. Acestea conțin anumite componente hormonale care stimulează producția uleiurilor. Cu cât este produs mai mult ulei în corp, cu atât mai mult cresc șansele ca porii să fie blocați și acneea să-și facă de cap.
Poți înlocui laptele normal cu lapte de migdale, de exemplu.

2. Sarea


Cu toate că sarea nu cauzează direct apariția acneei, aceasta duce la apariția altor probleme pentru ten - inflamarea pielii. Sarea poate duce la reținerea apei în organism, de unde și aspectul pielii pufoase. Dacă nu poți renunța la sare complet, poți adăuga câțiva acizi grași omega-3 în alimentația ta pentru hidratarea pielii și ameliorarea inflamațiilor.

3. Crustaceele


Peștele și crustaceele par o opțiune sănătoasă pentru dietă, mai ales că au un conținut bogat în proteine. Cu toate acestea, crustaceele au și un conținut bogat de iod, iar o dietă care conține prea mult iod poate duce la apariția acneei.
Un nivel ridicat de iod poate inflama pielea, astupa porii și cauza apariția petelor roșii.

4. Chipsurile de cartofi


Chipsurile sunt gustoase, însă au efecte negative asupra pielii. Cele mai multe branduri de chipsuri folosesc foarte multă sare pentru asezonarea acestui produs, care știm deja că duce la inflamarea pielii. De asemenea, chipsurile se încadrează în categoria carbohidraților rafinați, care cauzează apariția acneei. Cu alte cuvinte, o pungă de chipsuri este doar un dezastru pe cale să se întâmple pentru pielea ta.

5. Alcoolul


Știm, alcoolul nu este un aliment. Însă efectul său asupra pielii este atât de semnificativ, încât merită un loc pe această listă.
Alcoolul deshidratează organismul conform specialiștilor și cercetărilor. Poate părea că gura și gâtul sunt singurele care au nevoie de apă după o noapte în care ai consumat alcool, însă și pielea suferă. Pe măsură ce se usucă pielea, ești supusă riscului apariției ridurilor, exfolierii și uscării pielii. În plus, toxinele și radicalii liberi creați de alcool duc la deteriorarea colagenului din piele.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod