Ce se întâmplă cu pielea ta dacă renunți la machiaj

Există o multitudine de motive pentru care iubim machiajul. Ne ajută să scoatem în evidență trăsăturile feței, ascunde imperfecțiunile pielii și ne dă mai multă încredere în noi.
Dar, pe cât de mult este machiajul prietenul unei femei, pe atât de mult poate fi și inamicul său dacă este aplicat în fiecare zi. 

5 beneficii pe care le obții dacă renunți la machiaj


1. Se micșorează porii.


Fondul de ten și fardul de obraz îți pot ascunde micile imperfecțiuni ale pielii și te ajută să arăți impecabil, însă particulele de machiaj se acumulează în porii feței. Împreună că poluanții din aer, se acumulează murdărie în pori, blocându-i și mărindu-i. Dacă renunți la machiaj, amâni apariția ridurilor și lăsarea pielii.

2. Se ameliorează acneea.


Pe lângă toxinele din machiaj și impuritățile din aer, tenul trebuie să facă față și bacteriilor care se acumulează pe periile de machiaj. Microbii aceștia nu numai că blochează porii, dar duc și la accentuarea acneei. 

3. Scade riscul apariției infecțiilor oculare.


Rimelul are mai multe implicații decât aceea de a-ți alungi genele. Din nefericire, cele mai multe produse de machiaj pentru ochi conțin conservanți care pot duce la apariția conjunctivitei, precum și a roșeții, umflăturilor, mâncărimii și uscării ochilor.
Bacteriile se pot transmite și prin împrumutarea rimelului altei persoane.

4. Îți poți lua la revedere de la pielea uscată.


Machiajul afectează procesul natural de regenerare a celulelor pielii, acest lucru ducând la rezultate nefericite pentru tenul tău, în special când ești prea obosită să te mai demachiezi înainte de culcare. În aceste cazuri, descuamarea naturală a pielii, care face loc unor noi celule, este împiedicată. Așa că se acumulează celule moarte ale pielii, ducând la deshidratarea tenului. 

5. Este redus numărul reacțiilor alergice.


Parabenii, sulfații și metalele sunt ingrediente care se regăsesc în produsele de machiaj și de îngrijire de zi cu zi. Din păcate, acestea se află pe lista substanțelor care provoacă alergii ale pielii.
Iar alergiile pielii apar în cele mai multe dintre cazuri ca o afecțiune numită dermatită de contact, care se manifestă sub forma petelor roșii și uscate pe piele. În cazul în care există vreun produs care îți provoacă pielea să reacționeze astfel, renunță la el.

Pe lângă ameliorarea acneei și menținerea sănătății pielii, poți să îți îmbunătățești și starea generală de sănătate dacă renunți la machiaj. Rujurile și fardurile de ochi conțin substanțe carcinogene, care cresc riscul apariției unpr probleme de sănătate (hipertensiune arterială, tulburări de comportament și chiar și scăderea fertilității).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod