Cum să-ți crească părul mai repede

În medie, firul de păr crește 1 centimetru pe lună. Starea generală a sănătății, stilul de viață și factorii genetici îți pot afecta rata de creștere a părului.
Dacă vrei câteva sfaturi care să te ajute să-ți crească părul mai repede, te poți baza întotdeauna pe o dietă sănătoasă și o rutină adecvată de îngrijire a părului. Anumite ierburi îți pot ajuta părul să crească mai repede, de asemenea.

Tratamente naturale care îți ajută părul să crească mai repede


1. Urmează o dietă sănătoasă


O dietă bogată în proteine, vitamine și minerale este o condiție esențială dacă vrei să ajuți părul să crească într-un mod sănătos. Alege alimente cu un conținut bogat de vitamina A, B, C și E, fier, zinc, cupru, magneziu și seleniu.
Complexul de vitamine B este extrem de important pentru creșterea mai rapidă a părului. Așa că include o varietate de alimente în dieta ta (lapte, brânză, iaurt, carne de pui, ouă, cereale integrale, somon, spanac, broccoli, ardei gras, varză, pătrunjel, avocado, pâine neagră, ovăz) și bea sucuri de legume și fructe proaspete (portocale, morcovi, sfeclă, grepfrut).

Peștele, semințele de in, nucile, fasolea, uleiul de măsline și alte alimente cu un conținut bogat de acizi grași omega-3 sunt recomandate pentru creșterea părului.

Deficiențele nutriționale pot afecta părul.
De exemplu, deficiențele de zinc și vitamina E duc la subțierea părului și căderea firelor de păr.

2. Folosește ulei de ricin


Uleiul de ricin are un conținut bogat de vitamina E și acizi grași esențiali, în special acizi grași omega-9, promovând creșterea naturală a părului. Uleiul acesta are o textură destul de vâscoasă, așa că îl poți amesteca împreună cu o cantitate egală de ulei de cocos, de măsline sau de migdale. Masează scalpul cu ajutorul acestei soluții și las-o să acționeze timp de 30-45 de minute. Apoi spală părul cu șampon.

3. Masează scalpul


Masajul stimulează fluxul de sânge la nivelul scalpului care, la rândul său, stimulează foliculii de păr. În plus, aplică un tratament cu ulei cald sau o mască de păr o dată pe săptămână.
Aplică uleiul sau balsamul pe păr. Freacă ușor degetele pe scalp, printr-o mișcare circulară, între 3 și 5 minute. Se clătește uleiul din păr.

4. Stai cu capul în jos


Acesta este unul dintre cele mai cunoscute trucuri care te ajută să-ți crească părul mai repede. Stai cu capul în jos timp de 2-4 minute pe zi. Acest lucru te ajută să îmbunătățești circulația.

5. Elimină stresul din viața ta


Stresul din viața ta duce la căderea părului. Se crede că stresul poate întrerupe ciclul normal de creștere a părului și poate duce la căderea părului.
Meditează, fă exerciții de respirație sau alte tehnici de relaxare. De asemenea, asigură-i necesarul de odihnă organismului tău, deoarece hormonul creșterii este eliberat în timpul somnului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod