Câte seruri și câți acizi poți include simultan în rutina de skin care? Iată părerea dermatologului!

Când ai la îndemana sute de creme, loțiuni, seruri și acizi, poate fi greu să construiești o rutină de skincare completă și corectă.
Probabil ca ai citit o multime de articole care iti recomanda sa adaugi seruri si acizi in rutina de skincare. Dar cum faci astfel incat sa nu suprasoliciti tenul?

Multe femei fac aceasta greseala: adauga un serum in rutina de ingrijire, apoi un acid, apoi inca o substanta activa si inca o crema cu un ingredient puternic. Motivul? Au auzit ca fiecare dintre ele aduce un beneficiu pe care si-l doresc foarte mult. Rezultatul? Un ten agresat, care fie dezvolta acnee si iritatii, fie se usuca excesiv.

In primul rand, de ce sa folosesti seruri?


Dermatologii recomanda ca, atunci cand vrei sa beneficiezi de proprietatile ingredientelor active, sa le integrezi in rutina sub forma de serum. Aceasta formula este foarte lejera.
Prin urmare, ea permite substantelor sa intre rapid si complet in piele, spre deosebire de creme si lotiuni mai dense.

Cate seruri poti folosi simultan?


Prea multe produse aplicate consecutiv, in aceeasi rutina, pot scadea absorbtia totala a substantelor in piele. Chiar daca aplici mai multe straturi de produse diferite, tenul tau va putea absorbi o cantitate limitata de produs. Asadar, vei risipi ingredientele fara rezultat. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod