Levi’s® WELLTHREAD® introduce noi culori pe bază de plante pentru Toamna anului 2021

La Levi’s® WellThread®, fiecare sezon oferă încă un pas spre căutarea durabilității. Folosind colecția WellThread® ca laborator pentru inovații durabile, fiecare stil nou este o oportunitate de a explora noi modalități de a ne confecționa hainele lăsând o amprentă mult mai mică asupra mediului înconjurător.

Combinând principiile de bază ale administrării mediului, bunăstării lucrătorilor și a designului pentru recuperare și reutilizare, stilurile durabile și atemporale WellThread’s® pun inovația în prim-plan. Colecția noastră de toamnă 2021 se bazează pe platforma noastră de fibre durabile - cum ar fi bumbacul organic și cânepă cotonizată - cu o nouă gamă de sisteme durabile de colorare pe bază de plante.

Coloranții pe bază de plante pot economisi energie și apă, contribuind la reducerea impactului general al industriei asupra mediului. Trecerea de la chimia sintetică la alternative mai durabile pe bază de plante necesită timp pentru a ajunge să fie scalabil, și necesită un angajament de lungă durată pentru cercetare și dezvoltare. În acest sezon, WellThread® introduce un nou indigo pe bază de plante de la Stoney Creek Colors, produsul unei relații de dezvoltare de mai mulți ani cu Sarah Bellos, specialist în vopsele bio și fondator și CEO al Stoney Creek.

Plantele indigo Stoney Creek sunt cultivate în sudul american în fostele ferme de tutun, oferind venituri fermierilor care se află în tranziție de operațiuni.

Rezultatul este un denim indigo pe bază de plante, țesut de partenerul nostru de lungă durată, Cone Mills, din bumbac organic 100% și transformat într-un nou blug Levi's® WellThread® Stay Loose Taper pentru bărbați și un High Straight pentru femei din anii ' 70, precum și un Vintage fit Trucker pentru bărbați și jachetă Trucker ajustabilă pentru femei.



Pe măsură ce extindem utilizarea culorilor pe bază de plante, avem grijă să nu folosim coloranți care să afecteze resursele din industria alimentară. În acest sezon, stilurile non-denim de la WellThread® utilizează o gamă de coloranți obținuți din fluxuri de deșeuri alimentare, cum ar fi o nouă combinație Levi's® WellThread® Stay Loose Coverall, care poate fi purtată larg și lejer, sau strâmtă pentru un aspect mai cambrat.

Tricourile și hanoracele noastre din acest sezon sunt vopsite cu culori vegetale care folosesc sunetul, și nu chimia, pentru a fixa moleculele de pigment pe fibrele textile.

Această nouă metodă de aplicare a vopselei sonice folosește mult mai puțină apă decât metodele tradiționale, iar culorile derivate din plante reduc necesitatea chimiei sintetice.

Toate culorile din denim Levi’s® WellThread® din această colecție sunt, de asemenea, realizate folosind practicile Water Less® sunt concepute pentru a avea un impact mai mic în ceea ce privește energia și substanțele chimice utilizate. Reducerea utilizării chimiei sintetice este un element cheie pentru WellThread®, iar procesele noastre de finisare a denimului au fost dezvoltate fără a utiliza piatra ponce sau permanganat de potasiu.

Materialele durabile sunt, de asemenea, importante. Fiecare piesă din colecția Toamnă ’21 este fabricată fie din cânepă cotonizata, amestec de bumbac și cânepă, fie din bumbac organic și este concepută atât pentru longevitate, cât și, în cele din urmă, pentru reciclare.
Prin eliminarea componentelor sintetice - precum benzile cu fermoar din nailon, etichetele din poliester sau plasturii din piele - am conceput materialitatea generală a fiecărui articol vestimentar WellThread® pentru o recuperare ușoară și reutilizare eficientă în sisteme avansate de reciclare a articolelor de îmbrăcăminte.

În ceea ce privește stilul, totul din colecție este conceput cu un fit clasic, subtil relaxat, care este perfect pentru moda de azi, dar și suficient de atemporal pentru a fi purtat în anii următori. Împreună cu blugii High Straight pentru femei, colecția include, de asemenea, o fustă nouă stil balon, cu un șliț înalt, atât pentru ușurință, cât și confort, și pentru bărbați, un nou pantalon de twill cu fit relaxat, făcut din cânepă vopsită cu vopsea sintetizată  din deșeurile noastre bio și vegetale.

„Cu WellThread®, creăm întotdeauna haine pe care le veți putea păstra în garderobă cât mai mult timp posibil.
Când vorbim despre a cumpăra mai bine și a purta mai mult, vorbim despre aceste tipuri de haine. Subtil, atent și frumos. Ne dăm seama că, dacă proiectăm bine hainele la începutul vieții lor, acestea vor avea în continuare o valoare maximă la sfârșitul acesteia. ” - Paul Dillinger, vicepreședinte, șef de inovație globală a produselor Levi Strauss & Co.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod