Ai nevoie de loțiune tonică? Ce este și cum se folosește

Îți amintești cum îți tamponai fața cu loțiune tonică în adolescență dimineața și seara, sperând că soluția cu mult alcool va face acneea să dispară în mod magic? Poate ți-a fost de folos pentru a reduce coșurile, dar precis te ustura când o aplicai și ți-a uscat pielea. În prezent loțiunea tonică devine un pas tot mai important al îngrijirii zilnice, dar nu mai seamănă deloc cu formula din trecut.
Da, loțiunea tonică a revenit în topul rutinelor de îngrijire a pielii, însă nu mai are rolul și formula pe care ți le amintești. „Femeile revin la îngrijirea tenului cu loțiune tonică tot mai frecvent datorită popularității în creștere a trendului de frumusețe coreean, care implică aproximativ 10 pași”, spune dr. Christine Choi Kim, dermatolog.
Chiar dacă nu vrei să te dedici unui ritual atât de complex pentru înfrumusețarea tenului loțiunea tonică poate reprezenta o parte importantă din gesturile care te protejează de îmbătrânire, în funcție de formula aleasă.

 
Ce este loțiunea tonică?

Acest produs este utilizat ca un pas intermediar de îngrijire a pielii. Se folosește după ce te-ai spălat pe față, dar înainte de a aplica serul sau crema hidratantă. „De-a lungul timpului loțiunea tonică a fost utilizată pentru reglarea pH-ului pielii după utilizarea unui produs alcalin pentru curățarea tenului”, spune dr.
Rebecca Kazin, dermatolog din Washington. În prezent gelurile de curățare a feței au formule mult mai delicate, iar loțiunea tonică a evoluat foarte mult din punct de vedere al componentelor, fondând o categorie aparte a produselor de îngrijire.
„Conceptul de loțiune tonică nu se mai reduce la ideea de produs astringent. Există multe tipuri de loțiuni tonice care oferă beneficii pentru fiecare tip de ten. În plus, majoritatea nu mai folosesc alcoolul, având o compoziție pe bază de apă”, explică aceasta.

 
Cum îți poate ajuta loțiunea tonică tenul?

Acest produs pregătește pielea pentru aplicarea serurilor și a cremelor hidratante, elimină sebumul în exces, particulele de praf și orice urmă de machiaj. Cu toate acestea, nu poate înlocui gelul de curățare, ci îi sporește acțiunea.
Loțiunile tonice disponibile astăzi nu au numai rolul de bază descris, ci sunt folosite pentru a trata o varietate de probleme ale pielii, de la acnee până la uscarea tenului sau prevenirea semnelor îmbătrânirii.
„Loțiunea tonică pentru tenul gras va conține de obicei o combinație de acid salicilic și acid glicolic pentru a menține tenul mat toată ziua”, explică dr. Estee Williams, dermatolog din New York. De asemenea, poți cumpăra o loțiune tonică pentru tenul uscat. „Există inclusiv produse hibrid loțiune tonică-ser, cu o textură tip gel, care combat deshidratarea profundă a pielii și mențin apa în țesuturi”, spune dr. Kim.

 
Cum să folosești loțiunea tonică?

Este destul de simplu să integrezi acest pas în ritmul tău zilnic de îngrijire a pielii. Umezește o dischetă demachiantă cu loțiune tonică, apoi tamponează delicat fața, gâtul și decolteul. Nu o aplica decât după ce ai utilizat gelul de curățare și înaintea produselor emoliente. Dacă ai o piele foarte sensibilă poți pune câteva picături de loțiune tonică în palme și le poți presa ușor pe față. 
Loțiunea tonică se folosește dimineața și seara.
În cazul în care ai un ten care se irită sau se înroșește foarte ușor este indicat să o folosești o dată pe zi sau o dată la două zile. Formulele astringente destinate tenului acneic sau gras trebuie utilizate cu multă prudență, începând cu o dată pe săptămână și avansând treptat în funcție de reacția pielii.

 
Cine ar trebui să folosească loțiune tonică?

„Aproape oricine va avea avantaje ca urmare a aplicării loțiunii tonice. Beneficiile acestui produs sunt la fel de variate ca și ale serurilor faciale. Contează să alegi formula portivită pentru tipul tău de ten și problemele pe care le ai de combătut”, spune dr. Kazin.

 
Ce ingrediente trebuie să cauți în formula unei loțiuni tonice?

Dr. Kim îți sugerează următoarele ingrediente-cheie din loțiunile tonice, în funcție de problemele tenului tău:
- apă de trandafiri pentru o hidratare optimă;
- mușețel pentru calmarea pielii înroșite sau iritate;
- ulei de arbore de ceai pentru a combate producția excesivă de sebum, acneea și acumularea bacteriilor;
- vitamina E pentru prevenirea ridurilor;
- celule stem vegetale pentru netezirea pielii și un plus de antioxidanți care combat efectele negative ale poluării;
- aloe vera pentru calmarea inflamațiilor și prevenirea infecțiilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod