Călătorie cu Orient Express: 10 lucruri pe care trebuie să le știi inainte de a porni în această aventură

Ruta parcursă de trenul cu aspect antic și dotări de lux poate fi un vis devenit realitate, indiferent dacă ești fanul Agathei Christie și al detectivului Hercule Poirot sau doar vrei să admiri tot ce te încojoară într-o atmosferă din alte timpuri. Dacă ai de gând să pornești într-o călătorie cu Orient Express trebuie neapărat să știi ce să iei cu tine, când să mănânci și la ce să te aștepți în timpul acestei aventuri de neegalat.
„Crima din Orient Express”, cartea scrisă de Agatha Christie, a inspirat sute de mii de călători să realizeze aceeași rută plină de mister în trenurile cu apect antic, dar dotate cu facilități moderne. O astfel de călătorie cu Orient Express este șansa de a te întoarce în timp, într-o eră de aur a călătoriilor, când pasagerii predau bagajele personalului cu mănuși albe și luau masa în tren pe farfurii din porțelan alb, imaculat. Fiecare itinerariu are puncte de interes variate și fiecare seară va fi diferită în funcție de locul spre care te îndrepți și de persoanele care sunt cu tine.

 
Iată ce trebuie să știi înainte de a porni în călătorie cu Orient Express:

 
1. Alege-ți cu atenție ruta

Călătoria inițială cu Orient Express avea loc între Paris și Istanbul, dar în prezent există aproape 20 de variante de rute diferite. În 2020 poți alege un itinerariu de 5 nopți între Paris și Istanbul, care include 3 nopți în tren și se organizează în august. De asemenea, vor fi disponibile bilete pentru călătoria de întoarcere câteva zile mai târziu, care va fi la fel de impresionantă. În restul anului poți opta pentru călătorii în Orient Express care au opriri în Viena, Berlin, Budapesta și Praga.
Ține cont că dacă itinerariul tău include Londra, ceea ce se întâmplă în majoritatea cazurilor, vei lua un autobuz pentru a trece Canalul Mânecii și vei continua cu trenul după aceea.Tocmai din această cauză nu este recomandat să alegi o călătorie care se finalizează la Londra pentru că impresia pozitivă ar putea fi diminuată din cauza acestui mic inconvenient.
Mai bine pornește din Londra și îndreaptă-te spre Veneția și nici nu vei remarca mica întârziere. La final te poți caza pe insula venețiană Giudecca pentru un sejur de vis.

 
2. Gândește-te cât de mult vrei să stai în tren

În momentul în care îți rezervi călătoria ia în calcul și cât de mult timp vrei să te afli în tren. Dacă optezi să pleci după-amiaza și să finalizezi călătoria dimineața devreme nu vei observa foarte multe peisaje din tren, dar vei putea petrece mai mult timp la destinație. Dacă, în caz contrar, pornești în călătorie dimineața și ajungi la destinație noaptea târziu vei avea mai mult timp la dispoziție pentru a te bucura de atmosfera din tren și a observa peisajele pe lângă care treci, dar trebuie să fii pregătit să stai mai mult jos.

 
3. Nu ai cum să fii prea elegant

Toți oaspeții care participă la această călătorie sunt informați în detaliu despre codul vestimentar solicitat. Jeanșii și tenișii nu sunt acceptabili, fiind necesară o ținută formală, mai ales la cină. Să nu fii surprins dacă vei vedea costume elegante sau rochii cu trenă, combinate cu bijuterii antice, pentru că un astfel de stil corespunde perfect cu atmosfera acestei călătorii unice. Nu ai de ce să fii intimidat de faptul că nu poți purta haine comode sau sport, ci este ocazia să arăți excelent și să te simți răsfățat.

 
4.
Nu te îngrijora dacă nu știi exact ce să porți

Dacă nu știi sigur cum să te îmbraci poți alege ținute clasice, în nuanțe pastelate pe timpul zilei și rochii de cocteil pentru seară. Dacă ai fost la multe nunți și nu ai avut unde să porți rochiile cumpărate le poți aduce în această călătorie și vei arăta foarte bine. Nu uita să vizitezi și magazinele vintage înainte de a pleca pentru că ai putea găsi niște ținute uimitoare.

 
5. Nu exagera cu bagajele

Gândește-te la această experiență ca la o călătorie cu avionul și nu lua decât ceea ce încape într-un bagaj de mână și o valiză de dimensiuni standard. Compartimentele trenului nu sunt foarte mari, iar spațiul pentru bagaje este destul de îngust și nu vei avea decât câteva umerașe pe care să-ți așezi hainele, deci trebuie să ai o abordare practică. Valizele prea mari vor fi stocate separat și nu vei avea acces la ele în timpul călătoriei.

 
6. Lasă-te fermecat de detalii

O călătorie cu Orient Express te va suspenda într-o capsulă a timpului pentru că fiecare compartiment al trenului a fost construit între 1926 și 1949, fiind restaurat în mod meticulos. Citește plăcuțele care descriu povestea compartimentelor și admiră aspectul art deco realizat de designerul francez René Prou.
De asemenea, vei putea observa flori pictate pe bazinul ceramic pentru spălat.

 
7. Deconectează-te

Va fi mult mai ușor să te bucuri de priveliște, să faci cunoștință cu alți pasageri sau să trimiți vederi prietenilor (orice vedere trimisă din Orient Express va primi o ștampilă și un timbru special) dacă nu te uiți constant în ecranul telefonului.

 
8. ... dar nu uita să faci fotografii!

Vei avea parte de atâtea momente magice în timp ce te afli în Orient Express încât nu vei avea cum să le numeri, dar fotografiile pe care le faci te vor face să zâmbești mult timp după ce vei coborî din tren. Poți face selfie-uri și poze de familie, iar în cazul în care călătorești pe cont propriu nu ezita să le ceri celorlalți pasageri să te ajute să ai amintiri unice.

 
9. Fii pregătit să mănânci ... destul de mult

Majoritatea itinerariilor includ ceaiul de după-amiază, cina și micul dejun. La urcarea în tren vei fi întâmpinat cu un pahar de șampanie sau vin spumant și de îndată ce vine ora ceaiului vei putea savura o ceașcă din băutura relaxantă cu cel puțin 5 variante de prăjituri. După numai 2 ore vor apărea gustările pentru cocteiluri, iar cina va cuprinde 5 feluri de mâncare.

 
10. Contează dacă te scoli devreme sau îți place să dormi până mai târziu

Pentru masa de seară vei avea disponibile două opțiuni, una de la ora 19, iar cealaltă de la ora 21.
Chelnerul te va întreba care este preferința ta în fiecare după-amiază, precum și dacă vrei să împarți masa cu alți călători sau nu. Pianistul din tren va cânta de la ora 18 până la miezul nopții și vei avea timp suficient pentru a testa diferite băuturi înainte de cină sau după aceea. Dacă alegi varianta de cină târzie vei crea un interval mai mare între ceaiul de după-amiază și ultima masă a zilei și ai putea să-ți faci mai mulți prieteni în timp ce vizitezi barul.
23 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod