7 tratamente supereficiente împotriva acneei. Încearcă-le şi tu!

Acneea nu mai este de mult timp o problemă doar a adolescenţilor. Persoane de toate vârstele suferă de această afecţiune a tenului. Dacă ai o piele sensibilă, iar inesteticele coşuri îţi dau bătaie de cap, trebuie să ştii că tenul tău are nevoie de o îngrijire specială.

Acneea nu mai este de mult timp o problemă doar a adolescenţilor. Persoane de toate vârstele suferă de această afecţiune a tenului.

Dacă ai o piele sensibilă, iar inesteticele coşuri îţi dau bătaie de cap, trebuie să ştii că tenul tău are nevoie de o îngrijire specială.

Un ten curat ţine coşurile departe
De cele mai multe ori, acneea se formează din cauza secreţiei abundente de sebum. În contact cu impurităţile şi machiajul, sebumul se transformă în puncte negre şi coşuri. Tocmai de aceea, primul pas în tratarea acneei este curăţarea tenului. Demachiantul şi loţiunea tonică nu trebuie să-ţi lipsească. Nu lăsa în nicio noapte tenul necurăţat, nu vei face altceva decât să agravezi situaţia.

Loţiunea tonică trebuie să fie una specială pentru tenul acneic. Astfel de produse conţin acid salicilic, ingredient care ajută la vindecarea feţei.
De asemenea, ai foarte mare gijă la cremele hidratante pe care le foloseşti.

Unele dintre ele îţi pot accentua erupţiile. Foloseşte produse cosmetice speciale pentru problemele tale, care să conţină ingredienţi ca: peroxidul de benzoil, acid salicilic, zinc, agenţi antibacterieni sau gălbenelele (cunoscute pentru calităţile lor antiseptice).

Masca cu aspirină, ieftină şi eficientă
Aspirina este un medicament care nu numai că te poate scăpa de durerile de cap, dar te poate ajuta şi în lupta ta împotriva coşurilor.  Dizolvă o aspirină efervescentă în suc de lămâie. Amestecă aspirina dizolvată cu 2 linguriţe de argilă până se formează o pastă. La sfărşit, adaugă două linguriţe de miere şi amestecă până se omogenizează. Pasta obţinută se aplică pe tenul curăţat şi se lasă să acţioneze aproximativ 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Dacă nu vrei să foloseşti apa de la robinet pentru clătire (ceea ce e indicat) poţi să clăteşti cu o infuzie de muşeţel sau de brusture.


Frunzele de varză luptă împotriva acneei

Sucul de varză are un conţinut bogat de vitamina C, minerale şi sulf organic, care au rolul de a preveni uscarea şi iritarea pielii. De aceea, varza poate fi un aliat de nădejde. Se zdrobesc câteva frunze de varză şi se aplică pe tenul curat, lăsându-le să acţioneze 15–20 de minute. După, tenul se clăteşte cu infuzie de muşeţel sau gălbenele.

Masca cu argilă
Argila este un ingredient minune când vorbim despre acnee. De aceea, nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Amestecă două linguri de argilă cu puţină zeamă de lămâie sau cu apă plată până la omogenizare. Aplică pe tenul curat şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, până se usucă. Se îndepărtează cu ceai de muşeţel. După o astfel de mască este indicat să foloseşti o cremă hidratantă deoarece argila usucă tenul.

Pasta de dinţi curăţă şi coşurile
Chiar dacă îţi vine greu să crezi, pasta de dinţi te poate ajuta să scapi de coşuri.
Însă, e bine să o foloseşti local, doar atunci când îţi apare un coş sau două şi vrei să le usuci peste noapte. Aplică pastă de dinţi direct pe coş şi lasă să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa şterge cu o dischetă demachiantă şi loţiune tonică.

Usturoi şi pe faţă
Usturoiul este un remediu ce nu trebuie să-ţi lipseasca din tratamentul acneei, datorită proprietăţilor sale antiseptice. Tot ce ai de făcut este să freci uşor coşurile cu un căţel de usturoi tăiat în jumătate şi vei simţi o ameliorare.

Castravetele te ajută

Dacă ai să citeşti cu atenţia ingredientele folosite în cremele antiacnee ai să observi că în cele mai multe castravetele este prezent. Aşa că, foloseşte-l proaspăt. Aplică pe faţă un castravete ras timp de 15-20 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.
Este un excelent tonic pentru tenurile acneice şi previne apariţia coşurilor şi punctelor negre.

Dacă vrei să scapi de acnee nu ocoli aceste tratamente naturale pentru tenul tău. Foarte important este să nu abandonezi după doar o săptămână de folosire. Încearcă să introduci în ritualul tău zilnic de îngrijire aceste măşti. Şi nu uita să cureţi zilnic zonele afectate.

 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paveldi pe 6 Feb 2019, 11:10
    Tratament acnee

    Destul de greu de scapat de cosuri, dar daca urmezi intocmai regulile de la medicul dermatolog in cele mai multe cazuri ajungi la rezultate bune.

    0
    0

  • dan pe 27 Feb 2018, 10:57
    derminax

    eu cand am probleme cu acneea iau derminax

    0
    0

  • Diana Tudor pe 23 Ian 2018, 21:13
    Ozonoterapie

    Eu am apelat la ozonoterapie dupa ce ani de zile am umblat prin doctori. Intr-un final am ajuns la Dr. Mihai Baican complet lipsita de speranta, insa din fericire tocmai atunci au inceput sa apara semnele de vindecare. In plus, m-am simtit si mult mai bine, iar ozonul mi-a curatat tot organismul. Recomand cu mare, mare drag si incredere!

    0
    0

  • ANCA pe 6 Iul 2016, 23:31
    nu folositi usturoi

    Buna .E cam vechi topicul insa, la ora asta caut de nebuna tot felul de informati despre arsuri..mda de o saptamana aveam un cos in piele mare care imi facea zile negre..Intr o seara am aplicat miere , in alta alceva, insa aseara am facut cea mai mare prostie di viata mea, mi am aplicat usturoi cu ghimbir si ceapa razuit pe cos, vazusem pe net ca dupa o ora cosul se va putea scoate in siguranta si asta era in capul meu.Nu m am spalat l am lasat toata noaptea , da stiu, ma simt tare tampita.Cert e ca m-am trezit cu o arsura de culoare maro inchis ft urata, iese in evidenta ft tare, si sunt disperata..daca si alcineva a avut un moment de prostie candva si a actionat asemanator , va rog sa mi spuneti in cat timp si cu ce daca a trecut.Idea e ca merg in vacanta Sambata, azi fiind Miercuri......si disper...help

    0
    0

  • Iulia pe 3 Dec 2015, 14:39
    Cum scapi de acnee?

    Salut, eu am acnee de cand ma stiu, si am incercat zeci de solutii.Tratament cu argila, medicamente prescrise de deramatologi si unele au dat rezultat insa pe termen scurt. Pe la inceputul anului cineva mi-a recomandat buretele Pure konjac cu carbune. Si nu pot sa spun ca am scapat total de acnee, insa tenul este mult mai curat, acneea apare mai greu si nu mai este la fel de dureroasa. E ff interesant acest burete!

    1
    3

  • nicoleta pe 5 Nov 2014, 17:53
    recomand si eu Thursday Plantation

    Vreau sa va confirm si eu ca am folosit produsele anti-acnee de la Thursday Plantation pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-Tea Tree Oil si sunt grozav de bune. Am folosit cei 3 pasi de curatare a tenului(spuma natural, lotiune tonica si crema hidratanta ) si gel medicinal anti-acnee. Eu sunt foarte bucuroasa ca am descoperit aceaste produse si va sfatuiesc sa le folosi daca aveti probleme cu cosurile sau punctele negre. Va pupacesc :)

    18
    1

  • onea pe 21 Aug 2014, 13:47
    Tratament acnee cu Derminax

    Zilele trecute am terminat o cura de o luna cu suplimentul asta. Faza e ca am mai scapat de cosuri, dar nu in totalitate. O sa mai cumpar inca o cutie si poate ca atunci o sa reusesc sa elimin complet cosurile::) O zi faina!

    0
    22

  • corina.vlad88 pe 13 Aug 2014, 14:45
    acnee

    eu am avut probleme cu acneea din adolescenta,am descoperit un ser importat din Spania ,D'Bullon se numeste brand-ul.il puteti comanda de pe d'bullon.ro.

    0
    22

  • mirabela pe 12 Aug 2014, 15:47
    recomand

    Eu am suferit foarte mult de acnee si am cheltuit enorm de multi bani pe pastile si creme care nu au avut nici un rezultat pentru tenul meu. Am ajuns la un specialit dermatolog foarte bun care mi-a dat un tratament pe baza de creme cu ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation. Vad ca am mai scris cineva despre ele si ca scapat de acnee. Asa s-a intamplat si la mine. Dupa ceva timp de utlizare produse au reusit sa imi usuce toate cosurile si puncte negre, iar tenul meu e tare curat acuma. Am folosit pe baza de ulei din tea tree o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medical anti-acnee. Asa cum si Elena zicea, eu le recomand, pe mine m-au vindecat de acnee.

    31
    1

  • Iliutza pe 25 Iun 2014, 16:31
    Tratament acnee cu Derminax

    Zilele astea am cumparat si eu acest supliment pentru tratarea acneei si deja am cateva zile de cand il folosesc. Pana acum nu am cine stie ce rezultate, dar poate ca odata cu trecerea timpului or sa apara si rezultatele. Am luat o cutie si daca o sa decurga bine tratamentul o sa continui!

    0
    18

  • alexia pe 21 Mai 2014, 13:23
    bb crema tratament

    TOATE BB CREMELE SUNT FOARTE BUNE DACA NU MAI FOLOSESTI FOND DE TEN https://www.youtube.com/watch?v=W9Dnr3CXEhA POSTAREA ESTE RELEVANTA APROPOS SI DE ACNEE http://bbcreams.weebly.com/skin79.html IAR SFATUL DERMATOLOGULUI DIN CLIP E BUN

    0
    9

  • Alina pe 3 Mai 2014, 12:23
    tratament acnee

    Dana JOY te rog frumos sa-mi spui si mie ce tratament ai folosit pentru ca si eu sunt disperata din cauza acneei. Am incercat foarte multe lucruri si am fost la multi dermatologi si nimic nu a dat rezultate, in afara de anticonceptionale, insa dupa ce nu le-am mai luat problema a revenit :( Multumesc.

    0
    1

  • Alexandra pe 22 Feb 2014, 00:07
    Intrebare

    @Dana JOY Care este tratamentul pe care l-ai urmat?

    1
    0

  • Dana JOY pe 2 Feb 2014, 14:57
    Dumnezeu vindeca acneea

    Povestea mea Nu vreau să descriu în amănunt ”războiul” pe care l-am dat și în care am pierdut bătăliile, toate, rând pe rând, deși credeam că am abordat toate ”strategiile” forte umblând ani în șir pe la cei mai buni dermatologi și alte soiuri de medici.Nu spun ca pe moment nu aveam rezultate, dar prețul era enorm deoarece medicamentele foarte puternice imi distrugeau ficatul, microflora intestinala și alte cele...În ultimul timp, nimic nu și-a făcut efectul...Cine a experimentat știe despre ce vorbesc, de aceea nici nu vreau sa-mi amintesc coșmarul pentru ca mi-a provocat multa amărăciune. Așadar, după ce am abordat problema din toate unghiurile am ajuns pentru consultații detaliate pe la medicul ginecolog care, în urma investigațiilor mi-a confirmat ca am niște chisturi pe ovare, nu foarte mari (aveam și o infecție urinară-pt că mă durea destul de rau burta). Mi-a spus că-mi face internare de o zi pt analize, care zi s-a prelungit într-o săptămână de internare și în care, aproape că nu m-a băgat în seamă până am mers în cabinet și am cotizat căci deja nu mai aveam răbdare să stau pe acolo aiurea având serviciu și alte obligații. Am urmat un tratament destul de puternic pentru infecția respectivă, propunându-mi ca atunci când revin la control să-mi prescrie și un tratament hormonal cu anticoncepționale care, zicea el, va dura vreun an de zile deoarece am dezechilibru hormonal, binențeles dacă doresc.Eu i-am spus că nu sunt sigură, mă mai gândesc, i-am cerut mai multe detalii despre acest tratament pt ca știam că are destul de multe efecte nedorite. Nu vreau să mai spun că m-a tratat superficial deși am l-am plătit cu vârf si îndesat cum se întâmplă azi în spitalele din România( deoarece altfel majoritatea medicilor te vor lasa chiar să mori, nepăsându-le de pacient, deși e datoria și munca lor p.t care își primesc salariul). În fine,mi-a spus să mă mai informez și să decid ce vreau (să urmez sau nu tratamentul). După două săptămâni am mers la control după cum ne-am înțeles, subliniindu-mi clar în momentul când i-am dat banii în spital să nu merg la cabinetul lui privat (la control)unde am lasat o suma, nu mica, ci să merg iar în spital cu biletul de externare că e valabil o luna de zile, dar să-l sun înainte (nu știu de ce mi-a spus asta, probabil ca sa pară amabil, de rușine că mi-a luat banii??deși mă îndoiesc). L-am sunat după cum ne-am înțeles și îmi spune să merg la cabinet. ”Știu unde are cabinet, nu?”I-am repetat întocmai ce mi-a spus atunci-să merg la spital, bla, bla,bla- la care foarte indispus imi spune:”Probabil că dumneavoastră știți mai bine....eu am multe paciente..... veniți atunci la spital, dacă așa am spus”. M-am prezentat acolo, m-a tratat ca pe o cârpă spunându-mi că nu are ce să-mi facă deoarece n-am adus bilet de trimitere de la medicul de familie(deși când m-a internat prima dată nu am avut nevoie de așa ceva deoarece fusesem în prealabil pe la cabinetul lui privat), mi-a spus să revin cu biletul respectiv să mă interneze din nou (deși nu fusese vb de asta), să-mi facă analize repezindu-mă și intorcându-mi spatele. A ieșit din cabinet și m-a lăsat acolo spunându-mi oarecum nervos ”La revedere!”Pf!!Am rămas stupefiată. Am ieșit urgent de acolo nevenindu-mi să cred ochilor. Am uitat să precizez că mersesem cu gândul hotărât să-mi scrie tratamentul acela pt că burta mă tot durea, acneea era în floare și de disperare am zis în sinea mea s-o fac și pe asta, numai că Dumnezeu a hotărât să fie altfel....... Am venit acasă umilită și îndurerată atât fizic, cât și sufletește.Nu am știut ce să mai cred.Nu puteam să mă mai internez pt că nu-mi permitea nici serviciul , dar nici nu cred că ar fi avut prea mare efect. M-AM RUGAT LUI DUMNEZEU să facă El ceva, să lucreze cumva, să se îndure de mine pt că nu mai puteam să merg la medici știindu-le fățărnicia și lăcomia de bani, lipsa de umanitate-astea mă dureau așa de mult încât îmi agravau problemele, deși poate n-ar fi fost așa de mari.... Am ținut post deși eram disperată, nu vedeam rezolvare.Ai mei mă sfătuiau să revin la medic, dar eu am știut că nu mai pot suporta să dau față cu acel medic.Nu vreau să generalizez, probabil or fi printre ei si oameni corecți, dar eu nu i-am întâlnit....Îmi pare tare rău. Astfel că Dumnezeu mi-a dat în gând să caut ceva tratamente naturiste pe internet. Nu pot sa le scriu aici întrucât se considera ca fac reclama. Daca e cineva interesat pot sa-i spun în privat.Le-am luat după cum scria acolo în prospect............ Ce să spun? Acneea mi-a dispărut deși aveam niște chisturi (furunculi, nu alta) pe maxilare care nu s-au ”mișcat” nici cu cele mai puternice medicamente sau unguente.Și durerea de burtă mi-a trecut.De atunci este o lună și. Încă mai aștept să văd ce se întâmplă pentru că parcă nu îmi vine să cred, dar totuși rămân la ideea că NUMAI DUMNEZEU ESTE CEL CARE POATE FACE ACEST LUCRU și mă rog în continuare mulțumindu-i Lui. Voi merge în curând la un ecograf să văd dacă mai am chisturile. ORICUM SALVAREA și VINDECAREA E NUMAI ÎN DUMNEZEU!!!!!

    10
    4

  • Elena Pavel pe 31 Dec 2013, 21:20
    Arbore de Ceai ( tea tree) pentru cosuri si acnee

    Sigur cel mai bun remediu ca sa scapi de cosuri, acnee si puncte negre e o curatare pe o perioada lunga a tenului cu produse naturale. Nu te astepta sa iti dispara a doua zi cosurile, dar in timp dupa ce foloseste produsele narurale impotriva cosurilor tenul tau o sa devina foarte curat si fara urme de cosuri. S-a demonstrat si dovedit ca cele mai bune produse naturale impotriva cosurilor sunt produsele pe baza ulei de arbore de ceai. O cunostinta mi-a adus din Australia produsele pe baza de ulei arbore de ceai de la Thursday Plantation si nu mi-a venit sa cred cat de eficente sunt impotriva acneei. Le-am gasit sa le cumpar anul asta si pe http://www.thursdayplantation.ro

    29
    2

  • Sabin pe 15 Nov 2013, 16:26
    Derminax

    Pe mine singurul produs care mi-a mai vindecat oarecum din acnee a fost Derminax. In 2 luni de tratament am mai scapat de o parte din cosurile e pe fata si in totalitate de cosurile de pe corp! Ar fi fain sa nu mai revina acneea! Intentionez sa mai fac un tratament de 2 luni pentru ca nu mi-a provocat vreun efect advers sau ceva in genu asta!

    0
    10

  • ana pe 5 Feb 2013, 20:41
    aspirina

    Aspirina, este un bun antiinflamator, si aplicata local reduce inflamatia si roseata cauzata de acnee.

    5
    0

  • ana pe 5 Feb 2013, 20:39
    Pasta de dinti nu vindeca acneea, dimpotriva

    Daca are continut de flour, pasta de dinti cauzeaza sau/si intretine dermatita periorala - un tip de acnee faciala papulopustuloasa si eczematoasa cronica! Mitul cu pasta de dinti se trage din 2 surse: 1. impresia de moment, ca usuca cosul, care este doar de moment, 2. bicarbonatul de sodiu (un remediu naturist bun pentru acnee, nu vindeca, dar este antibacterian, si un bun agent de curatare, nefiind iritant) era mai demult folosit in pasta de dinti ca agent de albire. mai nou, flourul este cel mai des folosit, asa ca pasta de dinti nu doar ca nu va ajuta, dar va poate face mult rau! atentie!

    3
    3

  • alex pe 31 Aug 2012, 20:00
    spui bazaconii

    In primul rand, se scrie "acnee", nu "aaacne". Scrii tampenii si mai si vrei sa fii bagata in seama. Auzi tu, arde usturoiul, arde pe dracu. Intreaba un homeopat, un doctor, chiar si o batranica care apeleaza la leacuri babesti si o sa vezi ca usturoiul nu arde pielea, asemenea aberatie nu am mai auzit-o vreodata. Usturoiul are in el o substanta antibacteriana, aceasta este regasita si in ceapa. Substanta aceasta antibacteriana distruge bacteriile de pe ten, reduce inflamatia si cosul da inapoi. Trebuie taiat un catel de usturoi si unsa usor zona. Atat, si mai terminati cu aberatiile voastre de adolescenti plini de scenarii!

    11
    0

  • aaacne pe 24 Aug 2012, 22:51
    nu va puneti usturoi pe fata

    am incercat si eu odata cu usturoiul pe un cos, si mi-am ars pielea in acel loc. plus ca ustura ca naiba. usturoiul pur e prea puternic, va arde pielea, cautati pe google si veti vedea ca si altii spun la fel. asa ca mai documentati-va inainte sa dati sfaturi periculoase.

    2
    5

  • myshanu pe 23 Aug 2012, 15:42
    :)

    pudra de argila este foarte buna..o folosesc si eu...dar de faza cu aspirina chiar nu stiam..am sa o incerc sa vad daca da rezultate..multumim de sfaturi

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod