Ingrijirea parului vara

5 măști naturale care îți remediază problemele părului pe timp de vară

Apa sărată și clorul din piscină afectează frumusețea podoabei tale capilare. Descoperă câteva măști naturale care îți remediază problemele părului apărute pe timp de vară
Chiar dacă este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, în care pleci în vacanță la malul mării și te bălăcești în piscină, vara aduce și lucruri mai puțin plăcute. Este vorba în special de efectele nocive ale soarelui, ale apei sărate și ale clorului asupra părului tău. Acesta devine uscat, lipsit de strălucire, se decolorează mult mai repede dacă ești vopsită, se degradează și se rupe foarte ușor. Dar există soluții. Este vorba despre măștile naturale pentru păr care pot remedia toate aceste probleme.
Iată ce să încerci:

Măști naturale cu ou pentru păr afectat de clor

Clorul din apa de piscină îți degradează părul, îl usucă excesiv și îi afectează culoarea, mai ales dacă ești blondă. Pentru că are un conținut ridicat de proteine și uleiuri care hrănesc firele de păr în profunzime, masca naturală cu ou este soluția care te salvează în această situație. Bate bine un ou și pune în el câteva picături din uleiul tău esențial preferat, pentru a acoperi mirosul oului, dacă ți se pare neplăcut.
Distribuie uniform masca cu ou pe tot părul, de la rădăcină până la vârfuri. Acoperă-ți capul cu o cască pentru duș și lasă să acționeze timp de jumătate de oră, apoi spală-te pe cap. Poți înlocui oul cu o mască cu maioneză făcută în casă.

Măști naturale cu miere pentru scalp iritat

Transpirația abundentă la nivelul scalpului apare în special vara, când temperaturile sunt greu de suportat. Iar unul dintre efecte este iritarea scalpului și apariția senzației de mâncărime.
Dar pentru a calma scalpul iritat, folosește mierea, un ingredient natural pe care îl ai cu siguranță în casă. O mască obținută dintr-o banană pisată bine, peste care adaugi o lingură cu miere, te va ajuta să calmezi pruritul de la nivelul scalpului. Aplică masca pe păr, insistând asupra scalpului, las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap. Mierea are efecte antibacteriene, purificând pielea capului, iar banana este hrănitoare și hidratantă pentru păr.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod