Extensii de par

Cum alegi extensiile de păr?

Extensiile de păr îți permit să obții volumul și lungimea la care ai visat, fără să fii nevoită să aștepți o veșnicie.
Poți avea instant părul la care visezi, fiind o soluție perfectă în cazul în care te-ai tuns prea scurt și nu îți place rezultatul sau în cazul în care ai părul prea rar. Dar alegerea extensiilor de păr poate fi o misiune destul de dificilă pentru că ai foarte multe variante la dispoziție. Iată ce trebuie să știi înainte de a alege extensiile:

Extensiile din păr uman

Atunci când îți alegi extensiile, cel mai important lucru pe care ar trebui să-l verifici este dacă acestea sunt făcute din păr natural sau din fibre sintetice. Părul uman este cea mai bună alegere pentru că extensiile vor arăta foarte natural și pot fi tratate exact așa cum o faci cu părul tău, dar sunt și mai rezistente în timp. Extensiile din fibre sintetice nu pot fi supuse temperaturilor ridicate, deci nu te poți coafa cu ondulatorul, placa sau foehnul, dar nici nu le poți vopsi.

Extensiile de păr de tip remy

Metoda remy presupune legarea părului în extensii păstrând direcția naturală, de la rădăcini la vârfuri. Extensiile remy sunt, prin urmare, șuvițe de păr prinse într-un mănunchi, iar firele sunt dispuse toate în aceeași direcție.
Acestea sunt cele mai potrivite pentru că mimează perfect părul natural și nu se încurcă la fel de repede precum extensiile în care firele de păr sunt așezate la întâmplare.

Metodele de prindere ale extensiilor de păr

Există patru metode principale de prindere a extensiilor de păr. Acestea pot fi atașate de părul natural cu cleme speciale, prin lipirea cu un adeziv încălzit aproape de rădăcinile naturale, prin folosirea unei benzi adezive sau prin coaserea extensiilor pe părul natural. Cea mai comodă și mai sigură variantă este cea de lipire cu banda adezivă specială. Le poți aplica și îndepărta singură, nu îți afectează părul natural pentru că nu este folosită căldura și, de asemenea, locul de aplicare nu este vizibil, așa cum ar fi în cazul celor cu cleme.

Culoarea și textura extensiilor de păr

Pentru ca extensiile să se integreze perfect în părul tău natural astfel încât nimeni să nu observe faptul că le porți, trebuie să alegi cu grijă culoarea și textura extensiilor. Dacă firele tale de păr sunt subțiri, atunci optează pentru extensii cu o textură asemănătoare.
Cele cu fire groase, deși sunt mai rezistente, vor ieși în evidență într-un mod neplăcut. De asemenea, culoarea lor trebuie să fie cât mai apropiată de cea a părului tău. Ca să te asiguri că faci cea mai bună alegere, este de preferat să atingi extensiile înainte de a le cumpăra. Dacă părul pare aspru și uscat, extensiile se vor degrada rapid. Pe de altă parte, extensiile cu păr foarte strălucitor este posibil să fie tratate cu un strat de silicon care în scurt timp se va curăța, iar extensiile vor rămâne lipsite de strălucire.

Îngrijirea extensiilor de păr

Extensiile de păr ar trebui tratate exact așa cum îți tratezi părul natural, cu grijă. Părul este foarte vulnerabil atunci când este ud, de aceea ar trebui să îl perii numai după ce s-a uscat complet.
Evită folosirea în exces a temperaturilor ridicate așa cum se întâmplă în cazul utilizării plăcii pentru îndreptare sau a ondulatorului. Extensiile pot fi vopsite, dar nu decolorate, pentru că se vor degrada rapid. Pe timpul nopții este de preferat să-ți împletești părul într-o coadă nu foarte strânsă pentru a preveni încurcarea părului.

Riscurile extensiilor de păr

Pentru că sunt atașate de părul tău natural, extensiile aplică o greutate mai mare asupra rădăcinilor, fapt ce poate provoca în timp slăbirea acestora. Este necesar să alegi cu grijă volumul extensiilor. Dacă sunt prea grele, extesiile pot cauza căderea părului numită alopecie de tracțiune. De aceea, extensiile ar trebui plasate acolo unde părul este cel mai rezistent, evitând zonele cu păr subțire.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod