5 măști naturale care îți hidratează tenul pe timpul iernii

Primele efecte ale sezonului rece se observă direct pe pielea ta: este mai uscată, iritată și lipsită de strălucire. Descoperă măștile naturale care îți hidratează intens tenul pe timp de iarnă.
Frigul, vântul și aerul uscat și cald din interior îți afectează direct pielea în sezonul rece. Rezultatul este un ten uscat, obosit, lipsit de acea strălucire naturală pe care sigur ți-o dorești. Dar unele produse naturale pe care cel mai probabil le ai deja în casă te vor ajuta să remediezi foarte ușor aceste probleme. Iată câteva măști naturale care îți hidratează pielea iarna:

Mască cu lapte condensat și miere


Această combinație este excelentă pentru a hrăni și hidrata pielea în profunzime. 
Ai nevoie de:
- o lingură cu miere
- o lingură cu lapte condensat

Amestecă mierea cu laptele condensat și aplică pe față și gât folosind o dischetă din bumbac. Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te.

Mască cu ulei de migdale și lapte


Uleiul de migdale este recunoscut pentru propritățile sale intens hidratante. Blochează apa la nivelul pielii, ceea ce menține pielea hidratată pentru mai mult timp.
Proteinele și grăsimile naturale din lapte hrănesc pielea și îi oferă nutrienții de care are nevoie pentru a fi strălucitoare.

Ai nevoie de:
- o lingură de ulei de migdale
- două linguri cu lapte

Amestecă cele două ingrediente și aplică pe ten și gât folosind o dischetă din bumbac. Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască pentru ten cu căpșuni și apa de trandafiri


În afara răsfățului de arome pe care ți-l oferă această mască, este excelentă pentru a reda suplețea și frumusețea tenului uscat. Căpșunile conțin vitamina C, un antioxidant care protejează celulele pielii de efectele nocive ale factorilor de mediu.
De asemenea, uniformizează culoarea tenului și îi conferă strălucire.

Ai nevoie de:
- două căpșuni
- câteva picături de apă de trandafiri

Pisează căpșunile cu o furculiță până ce obții o pastă fină. Adaugă apa de trandafiri și amestecă bine. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește-te cu apă călduță și tamponează fața cu un prosop curat.

Unt de cacao și ulei de măsline

 
Uleiurile naturale sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a hidrata în profunzime pielea. Iar dacă vei combina două ingrediente naturale grase care au foarte multe beneficii pentru ten, vei obține un tratament excelent pentru tenul foarte uscat. 

Ai nevoie de:
- o linguriță cu unt de cacao
- o linguriță cu ulei de măsline

Topește untul de cacao la bain marie și adaugă uleiul de măsline.
Aplică pe ten cu degetele și fă un masaj delicat, pornind de la interiorul feței către exterior și de jos în sus, la bărbie către pomeți. Clătește-te cu apă călduță și șterge cu un prosop.

Mască cu banană, lapte praf și apă de trandafiri


Banana este unul dintre cele mai cremoase și hidratante fructe, de aceea face adevărate minuni pentru tenul uscat. Proteinele din lapte și micronutrienții din apa de trandafiri completează perfect acest ingredient natural, rezultatul fiind o mască excelentă pe timp de iarnă.

Ai nevoie de:
- o lingură cu piure de banane
- o linguriță cu lapte praf
- câteva picături de apă de trandafiri
- adaugă câte puțină apă plată pentru a obține consistența dorită 

Amestecă bine toate ingredientele, aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 20 de minute.
Clătește cu apă călduță și tamponează tenul cu un prosop curat. 
 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod