5 măști cu ceai verde matcha care îți fac tenul luminos

5 măști cu ceai verde matcha care îți fac tenul luminos

Ceaiul matcha este o pudră foarte fină obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Este folosit intens în țările asiatice, în special în Japonia, în cadrul ceremoniei ceaiului.
Atunci când este consumat, ceaiul matcha are efecte deosebit de benefice asupra organismului. Stimulează creierul, detoxifică ficatul, îmbunătățește metabolismul și oferă antioxidanți care combat radicalii liberi și previn îmbătrânirea prematură, dar și unele afecțiuni.

Spre deosebire de ceaiul verde obișnuit, ceaiul matcha conține mult mai mulți antioxidanți pentru că frunzele sunt ingerate sub formă de pudră dizolvată în apă sau lapte.

Dar acest superaliment are numeroase beneficii și în tratamentele de înfrumusețare. Atunci când este aplicat pe piele, matcha ajută la combaterea acneei datorită conținutului de substanțe antioxidante cu efect antiinflamator și antibacterian numite EGCG (galat de epigalocatechină). Acestea sunt absorbite în piele și combat efectele radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură. 

Atunci când folosești ceaiul verde matcha sub forma măștilor faciale, tenul tău va fi tonifiat, hidratat și va avea o strălucire radiantă.
Iată cinci măști cu ceai matcha pe care să le încerci:

Mască cu argilă și ceai verde matcha


Proprietățile antioxidante ale ceaiului matcha, în asociere cu efectele purifiante ale argilei transformă această mască într-un tratament perfect pentru tenul gras sau afectat de puncte negre sau coșuri. 

Ai nevoie de:
1 linguriță cu ceai matcha
1 lingură cu argilă cosmetică

Amestecă cele două ingrediente și adaugă treptat suficientă apă plată pentru a obține o pastă de consistența dorită. Aplică masca pe tenul curat, umezit. Las-o să acționeze timp de zece minute. Nu lăsa masca să se usuce complet pe față pentru că îți poate deshidrata tenul! Clătește-te cu apă cplduță și aplică o cremă hidratantă.

Baie de abur cu ceai matcha și salvie


O baie de abur pentru ten este exact ce îți trebuie pentru a te simți acasă exact ca la spa. Iar această baie de abur este foarte simplu de realizat.
Pune apă fierbinte într-un bol și infuzează un pliculeț de ceai verde matcha și câteva frunze de salvie, care are proprietăți astringente și antibacteriene. Aburul îți va deschide porii, va permite eliminarea impurităților și va permite pătrunderea antioxidanților din ceaiul verde. Pune-ți un prosop pe cap și umeri și stai cu fața deasupra bolului, dar nu foarte aproape. Ai grijă ca aburul să nu fie prea fierbinte. 

Mască pentru ten cu ceai matcha, turmeric și miere


Toate aceste ingrediente au proprietăți remarcabile și formează împreună o mască excelentă pentru a revigora tenul obosit și lipsit de strălucire. 

Ai nevoie de:

o jumătate de linguriță cu ceai verde matcha
o jumătate de linguriță cu pudră de turmeric
o lingură cu miere

Amestecă toate ingredientele și aplică masca pe tenul curat, proaspăt spălat. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.
Turmericul are efect antiinflamator și antioxidant ce reduce imperfecțiunile și redă strălucirea tenului, în timp ce pudra de ceai matcha conține cofeină, ceea ce stimulează circulația sanguină și estompează cearcănele. Mierea este recunoscută pentru proprietățile sale emoliente și antibacteriene.

Mască exfoliantă cu ceai matcha, mușețel și lavandă


Dacă tenul tău pare încărcat, obosit și lipsit de strălucire, este un semn că are nevoie de o exfoliere delicată, care să elimine celulele moarte și impuritățile. O mască exfoliantă îți va oferi beneficiile ingredientelor active din plante, dar și efectele abrazive ale unui scrub delicat.

Ai nevoie de:

60 de grame de miere
o linguriță cu pudră de lavandă și mușețel
o jumătate de linguriță cu pudră de ceai verde matcha

Amestecă toate ingredientele într-un borcan cu capac etanș și folosește atunci când este necesar, aplicând puțină mască exfoliantă pe tenul curat.
Lasă masca să acționeze timp de câteva minute, apoi spală-te pe față, masând delicat, cu mișcări circulare.

Mască cu banană și ceai matcha

Pielea uscată poate beneficia de pe urma efectelor hidratante ale bananei și ale celor antioxidante ale ceaiului matcha, cu ajutorul acestei măști.

Ai nevoie de:

o jumătate de banană
o jumătate de lingură cu pudră de ceai matcha
o linguriță cu lapte proaspăt

Pune toate ingredientele în blender și mixează pentru a obține o pastă fină. Aplică masca pe tenul curat, umed, și las-o să acționeze timp de zece minute. Clătește-te apoi cu apă călduță. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod