4 alimente care îți hidratează pielea

4 alimente care îți hidratează pielea

Tranziția de la iarnă la primăvară te face să observi imediat efectele sezonului rece asupra pielii tale. Tenul poate fi mai uscat, iar pielea de pe corp se descuamează și are un aspect neplăcut.
Dar pentru a-i reda strălucirea pielii tale nu ai nevoie de produse scumpe. Este suficient să folosești ingredientele pe care le ai deja în bucătăria ta. 

O mască rapidă cu ingrediente naturale sau un scrub pentru corp sunt soluții eficiente pentru a rehidrata pielea uscată. Iată câteva alimente care îți hidratează perfect pielea:

Mască facială cu banană


Bananele conțin vitamina B6 și magneziu, nutrienți esențiali pentru un ten sănătos. Îți luminează pielea, o hidratează și estompează ridurile. Pentru a-ți face o mască cu banană, pisează o banană și amestecă pasta cu două lingurițe cu miere și câteva picături de zeamă de lămâie.
Aplică pe tenul curat și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te cu apă călduță și tamponează fața cu un prosop curat.

Mască cu făină de ovăz


Ovăzul este excelent pentru a calma pielea sensibilă, iritată și pentru a reduce inflamația. În combinație cu iaurt și miere, ambele la fel de eficiente pentru a calma pielea iritată, vei obține o mască ideală pentru pielea sensibilă și uscată.

Pune o jumătate de cană cu fulgi de ovăz în blender și mixează până când sunt măcinați fin. Pune făina de ovăz într-un bol, adaugă o lingură cu iaurt și două lingurițe cu miere organică și amestecă bine.
Aplică masca pe ten și las-o să acționeze 15 minute. Clătește-te cu apă călduță, realizând mișcări circulare delicate pentru un efect exfoliant. 

Mască cu avocado


Nu doar că este delicios și foarte sănătos, dar avocado este un remediu excelent și pentru pielea uscată, lipsită de strălucire. Conține acizi grași omega 3, dar și vitaminele A, E și B, ce redau elasticitatea și suplețea pielii.

Pentru o mască facială ai nevoie de un avocado bine copt. Pisează-l cu o furculiță până ce obții o pastă fină. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te apoi și tamponează tenul cu un prosop.

Tratament hidratant cu ulei de cocos


Uleiul de cocos este un adevărat superstar în materie de ingrediente naturale pentru înfrumusețare. Poate fi aplicat pe păr, ten și corp, iar efectele sale sunt emoliente și intens hidratante.
După fiecare mască prezentată mai sus, poți să aplici puțin ulei de cocos în palme, apoi să-ți masezi delicat tenul. De asemenea, vei obține un scrub hidratant dacă amesteci ulei de cocos cu zaț de cafea și îți masezi corpul în timp ce faci duș. Vei avea o piele netedă, catifelată și vei scăpa de aspectul de picioare albe, cu piele care se decojește.

Apa


Așa cum probabil ai ghicit, apa nu este necesară pentru un tratament sau o mască, dar este cel mai important element care te va ajuta să-ți menții pielea hidratată. Dacă te confrunți cu pielea uscată, este esențial să bei suficientă apă în fiecare zi.
Ai observat că buzele tale se simt uscate când ești deshidratată? Buzele tale arată, de fapt, cum se simte întreaga ta piele în acele momente. Bea doi litri de lichide pe zi, iar aici sunt incluse apa și ceaiul neîndulcit, în niciun caz cafeaua, sucurile carbogazoase sau băuturile alcoolice.
 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod