10 gesturi simple pentru frumusete

Unii sunt de parere ca frumusetea este un dat al naturii. Altii cred ca este un adevar in asta, dar estetica, machiajul si alte artificii fac cea mai buna treaba...

Unii sunt de parere ca frumusetea este un dat al naturii. Altii cred ca este un adevar in asta, dar estetica, machiajul si alte artificii fac cea mai buna treaba. Indiferent de ce parte te situezi, trebuie sa recunosti ca frumusetea este un dar care se intretine. Nu ma refer la coafurile pentru ocazii speciale sau la manichiura frantuzeasca, ci la detalii legate de aspectul nostru zilnic. Poti fi frumoasa si nu vei trece neobservata chiar daca nu te machiezi, dar ai un ten perfect pentru ca il ingrijesti zilnic.

Iata o lista de zece sfaturi care, daca le respecti regulat, te vor ajuta sa iti mentii tonusul si frumusetea. Fie ca rutina ta de frumusete presupune sa te machiezi zilnic sau doar sa te speli pe dinti si sa iti perii parul, citeste aceste sfaturi de baza pe care nu trebuie sa le neglijezi.

1. Bea apa in fiecare zi


A bea apa zilnic este esential pentru a elimina toxinele din organism si pentru a fi hidratata. Pe langa aceste aspecte, apa are un efect benefic asupra pielii tale care va fi mai sanatoasa si deci mai frumoasa.

2. Demachiaza-te zilnic


Acesta este modul cel mai simplu prin care previi aparitia cosurilor, a tenului gras, a conjunctivitei si a punctelor negre. Demachiaza-te in fiecare seara, inainte de a merge la culcare chiar daca este foarte tarziu sau esti prea obosita. Lasa pretextele si recunoaste ca nu dureaza mai mult de cinci minute sa te demachiezi.

3. Spala-te pe fata dimineata si seara

Chiar daca te-ai dat cu fond de ten sau nu, pielea ta trebuie sa fie curata pentru a respira. Spala-ti chipul pentru a elimina impuritatile determinate de poluare sau surplusul de sebum acumulat in timpul noptii. Incepe ziua cu un chip curat si proaspat, spalandu-l cu apa rece. In timpul zilei, evita cat poti de mult contactul dintre maini si fata daca acestea din urma nu au fost spalate in ultimele cinci minute.  

4. Hidrateaza-te


Dupa ce te speli pe fata este necesar sa o si hidratezi. Hidratarea este un gest esential pentru mentinerea tineretii tenului.

Foloseste o crema adecvata tipului tau de ten si asigura-te ca atat crema de noapte cat si cea de zi sunt din aceeasi gama.

5. Foloseste o crema cu protectie solara

Protejeaza-ti tenul aplicand o crema de zi, dublata de un factor de protectie solara de cel putin 15 grade. Poate ca aceasta afirmatie te va amuza, dat trebuie sa stii ca protectia solara este necesara chiar si iarna. Aplica aceasta crema pe fata, gat, urechi, maini si buze.

6. Exfoliaza-ti tenul


Foloseste un exfoliant bland, destinat tenului si aplica-l cel putin o data pe saptamana. El te va ajuta sa elimini celulele moarte si sa cresti gradul de eficacitate al produselor pe care le folosesti. Totusi nu exagera cu exfolierea. Este suficient sa faci aceasta operatie o data la 3-4 zile. In caz contrat pielea ta va deveni foarte sensibila si risca sa fie afectata de razele ultraviloete.

7. Aplica o masca de fata


Este necesar sa aplici cel putin o data pe saptamana o masca de ten care are rolul de a mari gradul de hidratare a pieli, de a hrani si curate tenul in profunzime. Poti sa cumperi o masca gata facuta sau o potui face chiar tu din argila, lapte, miere si galbenus de ou.

8. Foloseste un tratament pentru par


O data pe saptamana aplica pe parul umed un tratament pentru hranirea lui. Alege ceva care nu necesita clatire pentru ca aceste tratamente sunt mai eificiente si astfel vei economisi timp. Cand te speli pe cap, samponeaza de doua ori si apoi aplica un balsam. Pe acesta il poti inlocui si cu un galbenus de ou amestecat cu suc de lamiae si asfel vei avea un par plin de stralucire.

9. Improspateaza-ti coafura


Mergi la coafor pentru a te tuned in mod regulat. Nu este vorba doar de o schimbare de look ci si de un gest binevenit pentru parul tau. El te ajuta sa ai un par sanatos si sa indepartezi varfurile tocite care au un aspect neplacut. Nimci nu ii prinde mai bine parului tau decat sa il tunzi o data la sase saptamani.

10. Nu uita de restul corpului


Chiar daca tenul si parul sunt cele pe care trebuie sa le ingrijesti cel mai des nu uita de maini, picioare si restul corpului tau. Pielea are nevoie de hidratare zilnica si de un gomaj saptamanal.

Foloseste un gel de dus puternic hidratant si imediat ce iesi din baie, o crema de corp cu o textura neuleioasa. Epilarea este si ea un lucru indispensabil frumusetii trupului tau.

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pitilica pe 8 Dec 2008, 17:45
    par gras

    va rog sa mi spune ti ce sa fac cu parul ca mi se ingrasa f repede cu ce sa ma mai spal ca am incercat aproape toate produsele pt par gras

    0
    0

  • gabriela asined pe 22 Apr 2008, 15:53
    par ondulat!!!!!

    Va rog sa imi spuneti urgent ce sa fac ca sa am par ondulat.. nu tare..doar un pic...e urgent!!!! trebuie sa ma duc la intelnire si iubitului meu ii place la nebunie parul ondulat... nu stiu ce sa fac!! sunt disperata!! va rog...ajutati-am!!! multumesc!

    0
    1

  • avadaneielena pe 17 Apr 2008, 13:17
    cremele

    eu sunt fetita d p tara si nu am folosit niciodata creme,doar atunci cand aveam mainile crapate, si cum se face k pielea mea nu sufera de nici o "denivelare".Caci vecinele mele(14 ani) se tot plang de cosuri si tot folosesc diferite creme,cum se face k mie nu-mi apar....si totusi am 15 ani

    0
    0

  • carmina02 pe 16 Apr 2008, 01:36
    produse profesionale

    Vreti sa aratati bine fetelor? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale ,care se gasesc doar in saloane , din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Cheltuiti mai putin ! Contactati-ne la afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si oferte! Va stam la dispozitie si cu un site in limba engleza www.afrodita.shopmarking.com !

    1
    0

  • moon pe 12 Apr 2008, 20:29
    pt Eva si carliontzate

    Si eu am par ca al tau. Eu am incercat mai multe sampoane, dar mi-e compatibil, culmea, clasicul sapun de rufe. Dupa spalare, imi bag capul intr-un lighean in care pun 5l apa calda si un capacel otet (pt echilibrarea Ph-ului). Apoi imi aplic un balsam tratament (Kalos pt. par vopsit), pe care dupa 10 minute il inlatur cu apa multa. Apoi imi "storc" parul, dar nu-l frec cu prospopul, si-l piapan cu blandete. Nu-l usuc cu foenul, ci il las sa se zvante la temperatura camerei. Cand e aproape uscat, imi umezesc palmele cu care imi masez pielea capului, asta aplecata cu capul in jos, iar suvitele le strang in causul palmei de la capatul firului de par pana la scalp. Daca faci asta o luna, la fiecare spalare pe cap, vei obtine bucle invatate sa se defineasca.

    0
    0

  • cora pe 10 Apr 2008, 19:02
    despre parul carliontat

    Si eu vreau asta, pentru ca am parul mai drept spre ciufulit. Are o forma nedfinita, sta cum vrea el, suvit unele buclate, altele infoiate la varf iar altele drepte. Nici el nu stie ce vrea. Pentru a-mi face orarece bucle am incercat mai intai cu bigudiurile dar dimineata aratam ca un berbec, pentru ca ori nu stiam eu cum sa mi le pun bine ori nu le aveam marimea potrivita in locul potrivit. Cu ondulatorul am incercat si iti ia o gramada de timp, ti-l arzi oricum mai mult sau mai putin depinde si de ondulator si daca te dai u un ulei pentru protejare inainte. Si daca ai s rabdare iti iese ceva, mai bine ar fi sa fii pe mainile altor persoane pentru a putea manevra mai bine ondulatorul, plus ca la spate e greu sa-ti faci singura. Dupa o gramada de fixativ, ar trebui sa fie ok. Oricum, cel mai simplu e la coafor, chiar daca dai ceva mai multi bani si poate sa te tina 3-4 zile dupa daca dai cu fixativ i intervale regulate. Normal ca nu sta la fel de bine, dar se pastreaza binisor.Succes!:)

    0
    0

  • VIV pe 10 Apr 2008, 18:25
    CREME SI PAR CARLIONTAT

    Pe incercate, deci vorbesc din experienta. Cele mai bune creme sunt cele de la Ivatherm, dar costa un pic mai mult decat altell. Se gasesc in farmacii.Eu stiu de ele de la dermatolog, care iti ofera solutii pentru orice problema ai avea de altfel. Cat despre parul carliontat - ondulat: se poate realiza asta foarte simplu! la coafor, nu incerca asta acasa pentru ca nu o sa-ti iasa si iti arzi parul.

    0
    0

  • Nu conteaza pe 10 Apr 2008, 17:10
    Vreau ...

    Vreau sa am parul ondulat...cum sa fac asta?Vreau sa fie carliontat...sa ma pot juca prin el...Vreau sa stea mai infoiat... Ajutati-ma va rog...cum as putea sa fac asta acasa?

    0
    0

  • sabrina pe 10 Apr 2008, 16:45
    par

    as dori mult mai multe detalii pentru par....pentru eu vreau ceva nou si mereu incerc sal schimb si as vrea sa stiu cum ar fi mai bine...eu am parul mediu ondulat-carliontat.....mereu am vrut sa am parul drep di mereu altfel dupa ce ma plictiseam de coafura veche......as vrea mai multa stralucire...mai multe detalii pentru par...

    0
    0

  • d pe 10 Apr 2008, 10:47
    greseli de scris

    scuze am mancat niste litere dar cred ca se intelege ce am vrut sa spun

    0
    0

  • djini pe 10 Apr 2008, 10:45
    crema

    ce mai buna crema din pacat nu exista si paradoxal tote sunt bune...in primul rand vezi de ce anume are nevoie tenul tau:sa fie antirid obligatoriu,cea de zi ar fi bine sa fie cu protectie solara,mai ales ca pomenesti de pete,sa rfaca stocul de apa si grasimi al pielii in caz ca e o deficienta,sa stimuleze procesele metabolice,circulatia sg etc.multe nu?nu exista un produs valabil pt toate,adevarul e ca sunt si ft multe produse pe piata...eu iti recomand sedinte lunare la cosmetica:neaparat peeling,masaj,masti energizante.prima regule la petel maro:afla cauza lor,hiperpigmentatie de la soare,afectiuni hepatice,digestie proasta,varsta etc.tratamentul se incepe cu eliminarea sau minimalizarea problemei,exfoliere,crema neaparat cu factor de protectie solara...atentie la uzul de antibiotica:poate rezulta pigmentarea fetei potentata de expunerea la soare fire crescute sub piele?in general vb de:piele uscata,epilatorul rupe nu smulge etc cara exfoliaza,pielea nu este suficient de hidratata...solutii rapide?pelling cu zat de cafea sau produse speciale pt corp,firele ies la suprafata si mai dai odata cu epilatorul sau ceva mai putin feminin dai cu lama dupa epilare...eu am folosit ambele varianta dar nu las pielea sa ajunga sa se deshidrateze

    0
    0

  • clauditza pe 10 Apr 2008, 09:02
    epilarea

    as dori sa aflu si eu ce ar trebui sa fac dupa ce ma epilez, cu epilatorul, si sa evit cresterea parului pe sub piele. va multumesc!

    0
    0

  • jenny pe 10 Apr 2008, 07:19
    as vrea, sa stiu mai., multe despre intretinerea fetei.

    care este, cea, mai buna crema de fata dupa 40 de ani ? ps. ce crema se foloseste pentru petele maro care apar tot timpul . multumesc

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod