Alimentatia afrodiziaca

La serviciu sau in dormitor, cuplului de azi i se cere in mod constant performanta. Inca din antichitate s-a facut o legatura mai mult sau mai putin justificata intre alimentele consumate in dieta si activitatea sexuala.
La serviciu sau in dormitor, cuplului de azi i se cere in mod constant performanta. Inca din antichitate s-a facut o legatura mai mult sau mai putin justificata intre alimentele consumate in dieta si activitatea sexuala.

In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva alimente care, prin ingerare, au efect stimulativ asupra programului nostru hormonal.

Scoicile


Acizii grasi omega-3 din scoici au fost desemnati ca nutrienti esentiali in mentinerea si imbunatatirea potentei sexuale masculine. Actiunea acestora in organism echilibreaza nivelul hormonilor masculini, ceea ce rezulta, practic, in cresterea performantei sexuale.


Aceste grasimi benefice amelioreaza circulatia generala si locala si stimuleaza activitatea fitosterolilor, care promoveaza sanatatea prostatei.

Ciocolata


La nivelul sistemului nervos central, ciocolata actioneaza ca un tonifiant nervos, eliminand anxietatea, stresul si dificultatile emotionale determinate de calitatea performantei sexuale; in acelasi timp, ajuta la cresterea nivelului neurotransmitatorilor necesari erectiei, fiind de un ajutor real in combaterea disfunctiilor erectile si chiar a impotentei.

Ardeiul iute 
 

Prin imprimarea senzatiei de iuteala pe limba, stimuleaza secretia de endorfine, substanta care induce o stare de bine, euforie. Este folosit in America Latina ca si afrodiziac si medicament impotriva infertilitatii.

Capsunile

 
Prin consumul lor, au o actiune relaxanta, care le confera calitatea de imbunatatire a libidoului si a performantei sexuale.

Migdalele


Fiind bogate in proteine, vitamine B si E, potasiu si calciu, si avand rol imunitar, stimuleaza rezistenta la indivizii activi si maresc energia sexuala.

Nu trebuie uitate nici mirodenile afrodiziace: coriandrul, scortisoara, cimbrul, care dau si ele un plus de gust si efect pozitiv.

semnatura articol Lygia Alexandrescu de Lygia Alexandrescu
Lector univ. Drd.
- Facultatea de Educatie Fizica si Sport, USH
Consultant Nutritie - centrul de slabire si consultanta nutritionala "Natural Silhouette"
021 317 43 41; 0721 091 762 sau info@silueta-naturala.ro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cititor pe 22 Apr 2008, 15:43
    frumos articol

    foarte frumos acest articol

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod