Mască de păr cu bere și banană

Mască de păr cu bere și banană. Îți face părul sănătos și strălucitor

Ingredientele naturale pe care le ai deja în casă pot fi soluția simplă și la îndemână pentru un păr frumos și strălucitor. Încearcă o mască de păr cu bere și banană care îți repară părul și îl face mai rezistent.
Există extrem de multe produse în comerț pentru îngrijirea părului, dar asta nu înseamnă că nu poți folosi și tratamente naturale, cu ingrediente pe care le ai în casă. Un exemplu este masca de păr cu bere și banană care a devenit foarte populară datorită efectelor sale spectaculoase asupra părului.

De ce să folosești masca de păr cu bere și banană


Aceste două ingrediente au capacitatea de a reda suplețea și strălucirea părului uscat și deteriorat, ambele fiind bogate în nutrienți și vitamine. Masca de păr cu bere și banană hidratează părul, reduce producția excesivă de sebum și repară firele degradate.

Beneficiile pentru păr ale bananelor


Bananele conțin vitamine și antioxidanți care combat radicalii liberi.
Aceste fructe dulci și cremoase sunt bogate în vitaminele A, B, C și E, revitalizând părul și stimulând regenerarea foliculilor la nivelul scalpului. Conțin și minerale precum calciu, zinc, magneziu și potasiu, care sunt esențiale în combaterea căderii părului și menținerea unui scalp sănătos. 

Ce beneficii are berea pentru păr?


Berea este considerată o băutură aliment încă din cele mai vechi timpuri, având o concentrație ridicată de nutrienți, vitamine și minerale. Din acest motiv este o soluție excelentă și pentru tratarea părului uscat și lipsit de strălucire.
Complexul de vitamine B și antioxidanții din bere ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi asupra foliculilor de păr, încetinind procesul de cădere a părului. 

Printre numeroșii nutrienți din bere se află vitaminele din complexul B, acidul folic, riboflavina, niacina, piroxina, calciul, fierul sau cuprul. 
 

Cum să-ți faci mască de păr cu bere și banană


Este foarte simplu să-ți faci acasă o mască de păr cu bere și banană.
Pe lângă faptul că nu este deloc costisitoare, se prepară și se aplică ușor.

Ingrediente

1 gălbenuș de ou
1 banană medie
100 ml de bere
2 linguri cu miere

Preparare

Pune gălbenușul într-un bol și bate-l bine. 
Pisează banana până devine un piure fin și adaug-o peste gălbenuș.
Adaugă berea și mierea și amestecă până când obții o pastă omogenă. Dacă preferi o textură cremoasă poți să amesteci masca în blender sau cu un mixer.

Aplicare

Masca se aplică pe părul umed pentru a obține un nivel cât mai mare de hidratare. Separă părul în șuvițe și aplică masca de la rădăcini până la vârfuri, așa cum aplici vopseaua de păr. 
Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă masca să acționeze timp de două ore.
Clătește-te cu apă caldă și repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod