#VeștiBune. Matthew McConaughey, starul fără fițe: Duce măști în spitale și joacă bingo cu bătrânii din azil

Când alții s-au izolat în bogăția lor materială, el se implică personal în lupta cu noul coronavirus.

Una e să zici, alta e să faci. Dar pentru Matt McConaughey n-a fost niciodată ceva ieșit din comun să ajute niște oameni obișnuiți, iar acum, când toată lumea se confruntă cu criza gravă provocată de pandemia de COVID-19, nu putea să stea deoparte și să nu se implice.

Împreună cu soţia lui, Camila Alves McConaughey, starul din "True Detective" și "Interstellar" a livrat personal la începutul weekendului trecut 110.000 de măşti unor spitale din Texas care tratează pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19. McConaughey a publicat pe Instagram o fotografie cu mesajul: "Mulţumim Lincoln pentru că a donat 110.000 de măşti - eu şi Camila mergem să le ducem spitalelor din zonele rurale din Texas care au nevoie", a scris el. Măștile au fost donate de constructorul american de automobile de lux Lincoln.

Îmbrăcat cu un tricou fără mâneci, cu o bandană pe cap, cu ochelari de soare și mască de protecție, actorul apare într-o imagine la volanul camionetei albe, gata pentru circuitul de forță prin zonele rurale din Texas.

Un tip foarte talentat și sufletist


Poate părea ceva ieșit din comun, dar pentru McConaughey e un lucru obișnuit. Când alte staruri s-au izolat în proprietățile lor de lux, îngrijorate pentru soarta lor, actorul a sărit în ajutorul oamenilor simpli afectați de pandemie.

În luna aprilie, soţii McConaughey au făcut o altă donaţie masivă de măşti către lucrătorii sanitari.

Ei au donat 80.000 de măşti prin intermediul iniţiativei caritabile BStrong, demarată de vedeta show-ului de televiziune Real Housewives of New York City, Bethenny Frankel.

La începutul anului, McConaughey a făcut o vizită-surpriză la un azil de bătrâni din Texas, unde a fost gazda unei seri de bingo pentru bătrânii cazaţi în acest centru, eveniment transmis pe Facebook.

Actorul american în vârstă de 50 de ani a vorbit de mai multe ori despre importanța măsurilor de protecție în lupta cu noul coronavirus. "Știința este în spatele nostru chiar în acest moment, iar masca ajută știința să-i vină de hac. Așa îi ajutăm pe cei din linia întâi, nu lăsați să se întâmple ca în New York, unde sunt doi pacienți într-un pat, trebuie să câștigăm timp", a spus el pentru CNN. "O mască este un instrument bun pentru asta și nu am auzit niciun om de știință care să spună că nu este așa, deci nici nu știu cum de se mai dezbate dacă e bine sau nu să porți mască", a adăugat el.

În plus, prin intermediul rețelelor de socializare, starul și-a încurajat fanii să-și păstreze încrederea, să aibă grijă de ei și de cei din jurul lor și i-a asigurat că vom depăși și această criză: "Salutare tuturor, sunt McConaughey, voiam doar să vă spun că în vremurile astea nebune în care avem de-a face cu coronavirusul, trebuie să avem grijă de noi înșine și de ceilalți.

Să nu devenim paranoici. Hai să ne luăm toate măsurile de precauție de care avem nevoie pentru a avea grijă de noi și de cei din jurul nostru", a spus el într-un mesaj video postat în martie pe Instagram.

"În aceste momente în care oamenii trebuie să meargă înainte, când economia e blocată pentru cine știe cât timp, există o luminiță verde dincolo de lumina roșie în care ne aflăm acum. Cred că acea luminiță verde va fi construită pe valori la care putem adera chiar acum. Valori precum cinste, bunătate, responsabilitate, sârguință, respect și curaj. Dacă facem aceste lucruri de pe acum, când vom ieși din asta, când vom scăpa de acest virus, această perioadă ar putea fi una care să ne aducă pe toți împreună și să ne unească așa cum nu am mai fost de mult timp", a mai spus starul. "Așa că haideți să vedem dacă putem să facem niște limonadă din lămâile pe care le-am primit acum. Să schimbăm o lumină roșie cu una verde și să continuăm să trăim", și-a încheiat el mesajul.

Proful pe care îl iubesc toți studenții


Matthew McConaughey nu este doar un actor foarte apreciat, ci și un profesor îndrăgit. În toamna anului trecut, el a devenit profesor cu catedră deplină la Universitatea din Texas.

Potrivit The Hollywood Reporter, actorul premiat cu Oscar pentru rolul din "Dallas Buyers Club" (2013) era colaborator al University of Texas din 2015.

În august 2019, conducerea instituției a anunţat că McConaughey va fi încadrat ca profesor în departamentul Radio-Televiziune-Film.

Universitatea cu sediul în Austin a precizat că desemnarea lui recunoaşte "munca remarcabilă ca mentor şi profesor". El va continua să predea cursul "Script to Screen" de producţie cinematografică, pentru care a creat o programă. Universitatea a explicat că McConaughey e respectat pentru "disponibilitatea de a lucra cu studenţii şi în afara orelor de curs".Matthew McConaughey este foarte iubit de studenți și se bucură de apreciere generală pentru modul dedicat în care lucrează cu tinerii. În 2016, el i-a dus pe studenți acasă cu o mașinuță de golf, în cadrul unui program al universității dedicat conducerii în siguranță. "Este clasa pe care mi-aș fi dorit să o am când studiam Filmul. Să lucrez în clasă cu acești studenți îmi dă șansa să-i pregătesc. Să faci filme, să treci cuvintele de pe hârtie în film e o știință și o artă deopotrivă - indiferent de timp și de generație", a declarat pentru UT News. "Adevărul și bucuria pură a acestui proces sunt eterne. Acesta va fi mereu obiectivul clasei noastre", a adăugat el.

Citește și: #VeștiBune. Chris Hemsworth, gest superb pentru supraviețuitorul unui atentat: Ce i-a promis starul din „Thor“


Actorul a câștigat respectul tuturor pentru plăcerea cu care lucrează cu studenții, dar și pentru că îi ajută și după cursuri.

"Are o pasiune pentru predare și pentru tot ce ține de cinema, asta e palpabil, te cucerește", a explicat Noah Isenberg, directorul facultății de Radio-Televiziune-Film de la University of Texas.

Matthew Mcconaughey are din 1993 o diplomă în Film. El s-a căsătorit cu modelul brazilian și vedeta de televiziune Camila Alves pe 9 iunie 2012. Cei doi s-au cunoscut în 2007 şi au trei copii.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod