Slăbitul mai important decât dragostea?

Motiv de îngrijorare pentru bărbaţi? Ar putea fi, având în vedere că ecranul cântarului este mult mai important decât ei.
Femeile sunt fericite dacă sunt slabe decât dacă au alături marea iubire - aceasta este descoperirea pe care au făcut-o cercetătorii de la institutul Max Plank din Berlin, printr-un studiu realizat pe o perioadă de 24 de ani. Motiv de îngrijorare pentru bărbaţi? Ar putea fi, având în vedere că ecranul cântarului este mult mai important decât ei.
 
Oamenii de ştiinţă din Germania spun că o femeie plinuţă nu este capabilă să fie pe deplin fericită, chiar dacă bărbatul visurilor ei o strânge în braţe. De pe altă parte, femeia care are kilograme în minus, este conştientă de faptul că arată bine şi este admirată pentru aspectul fizic va fi mereu zâmbitoare şi va radia de fericire. O astfel de femeie, chiar dacă va fi singură, fără iubirea vieţii ei, va fi extrem de fericită.

Pam Spurr, psiholog şi autor al cărţii "Cum să fii un om fericit", spune că a lucrat cu multe femei plinuţe şi kilogramele în plus erau mereu cele care le obsedau: "Numai la ele se gândeau şi asta pentru că trăim într-o societate care evaluează oamenii după 'ambalaj', mărime şi atractivitate. Astfel de persoane sunt stigmatizate de cei din jur, care ar putea crede că sunt leneşe, proaste sau, pur şi simplu, nu le pasă de felul în care arată".
 
Studiul mai relevă faptul că oamenii sunt mai fericiţi dacă au o viaţă de familie frumoasă decât dacă sunt realizaţi pe plan profesional. Faptul că nu avem suficient de lucru ne face pe toţi să ne simţim mai mizerabili decât atunci când suntem suprasolicitaţi. Cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru Dezvoltare Umană în Berlin au mai declarat: "Atât pentru bărbaţi cât şi femei, să ai puţin de muncă este mult mai rău decât să oboseşti din prea multă".

Plinuţă sau slabă, nevoia de dragoste e aceeaşi! Important este să te simţi bine cu tine însăţi, să vrei să fii iubită şi să fii capabilă să iubeşti!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod