Ce ma face fericita intr-o relatie...

Te-ai intrebat vreodata ce te face cu adevarat fericita atunci cand esti implicata intr-o relatie de dragoste? Nu stiu cum se intampla, dar eu am aceasta dilema doar in momentul in care nu ma simt "impacata" cu mine si, implicit, cu relatia pe care o am.

Te-ai intrebat vreodata ce te face cu adevarat fericita atunci cand esti implicata intr-o relatie de dragoste? Nu stiu cum se intampla, dar eu am aceasta dilema doar in momentul in care nu ma simt "impacata" cu mine si, implicit, cu relatia pe care o am.

Cand ma simt fericita, pur si simplu traiesc momentul, fara sa imi pun astfel de intrebari. Dupa cum spunea Barbey d'Aurevilly, "unii oameni cauta fericirea in placerile vietii, dar acumularea sau repetarea momentelor de placere nu duce la fericire; placerea este fericirea ignorantilor, iar fericirea este placerea inteleptilor".

Am ajuns la concluzia ca bucuria si placerea sunt de scurta durata, dar reprezinta calea sigura spre fericire, sentiment asociat unei stari de lunga durata.

Nu am "contorizat" niciodata momentele in care am fost bucuroasa, desi au fost destule; cred ca asa sunt unii dintre noi "construiti", astfel incat sa isi aminteasca mai des clipele nefericite.



Si, totusi, ce ma face pe mine fericita intr-o relatie? Mai presus de toate este sentimentul ca exista cineva pe lume care ma iubeste. Ma simt fericita atunci cand simt mirosul lui pe pielea mea si cand il vad zambind.

Sunt cu adevarat fericita atunci cand el este fericit... Intr-o relatie, depind de fericirea lui, iar asta nu ma deranjeaza absolut deloc! Nu mi-am reprimat niciodata starile de bine dintr-o relatie din frica de a suferi. Am invatat ca fericirea unei relatii merita orice sacrificiu, chiar si suferinta...

Cristina imi spune ca in cuplu o face fericita...
fericirea celuilalt
. "Daca in momentul in care se uita la mine vad ca ii scliplesc ochii, ca este relaxat si simt ca nu-si mai doreste altceva, este exact ce ma multumeste pe deplin. Fericirea vine din lucrurile marunte si din fapte facute adesea de mine, e ceva ce porneste din mine si se trezeste, ca sa zic asa, cu ajutorul afectiunii lui.

Nu as putea spune ca el trebuie sa faca ceva anume ca sa ma faca sa fiu fericita, nu m-am gandit niciodata la asta, totul este firesc. Daca este armonie si echilibru, va veni si fericirea".
 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • brunetzik249 pe 22 Oct 2010, 01:04
    Eu..

    Sunt fericita pentru k am trecut peste orice si oricine...Indiferent de fapta..ne'am impacat,ne'am iertat si ne'am iubit incontinuare !

    0
    1

  • bensu pe 4 Aug 2010, 12:10
    Ft adevarat

    Sunt total de acord cu acest articol.. ma regasesc prin aceste randuri :)...

    0
    0

  • co pe 21 Mai 2010, 08:02
    :-)

    Nu cred ca fericirea depinde numai de omul de langa tine,ci depinde de noi sa fim fericiti/e....

    0
    0

  • Valentina pe 28 Nov 2009, 08:27
    Fericire!

    Eu una am fost fericita si cand nu aveam un partener si sunt si acum cand il am.Nu cred ca fericirea depinde numai de omul de langa tine,ci depinde de noi sa fim fericite. Eu sunt fericita ca sunt sanatoasa,ca ma inteleg bine cu ai mei,ca sunt studenta la Medicina Veterinara asa cum mi-am dorit,ca sunt iubita si ca iubesc. Am vazut si aici persoane care jignesc aiurea.Sfatul meu este sa va abtineti daca stiti ca aveti lipsuri la cei 7 ani de acasa. E o vb din popor:"Daca taceai filosof ramaneai"...e valabila pt cele care au folosit niste rautati gratuite,doar pt ca nu sunt de acord cu ce zic altii. E normal sa fim diferiti in gandire...omul e unic!

    0
    2

  • nu conteaza pe 5 Nov 2009, 00:26
    fericirea

    sunt cu adevarat fericita in momentul in care ma priveste in ochi si i se vede o sclipire unica,imi zambeste cald,ma strange in brate si imi spune ca ma iubeste.in acele momente ma simt protejata,simt ca nimic nu ni se poate intampla,ca suntem doar noi doi si imi doresc sa nu-mi dea drumul niciodata...sunt fericita cnd ma saruta usor pe frunte si imi zice ca sunt frumoasa lui..si sunt multe alte momente in care ma face sa fiu fericita si sa simt ca intradevar sunt iubita..cred ca aceste momente sunt cele mai frumoase si mai importante in viata..te face mai fericita decat toti banii din lume..asa ca nu va uitati la bani pt ca nu veti avea parte de prea multe momente de acest fel..cand iubesti si esti iubit e adevarata fericire..si banii niciodata nu ar putea inlocui aceasta fericire..deci iubiti cu toata fiinta si nu lasati pe nimeni sa va stea in calea fericirii...take care:P

    1
    1

  • angel.alissa pe 15 Sep 2009, 12:53
    FeRyCiReA

    eu cred ca fericirea este doar sa sti ca esti cu el sa fie langa tine sa te simti iubita iubirea sa-ti spuna ca te iubeste sa te alinte daca este alaturi de tine te simti fericita:)...

    0
    0

  • yoyo pe 15 Sep 2009, 03:39
    pt tipic

    stii ce tipic te superi degeaba ...in primul rand femeile sunt mai scorpii ca barbatii cand vine vb de intimitatea si lucrurile lor personale ,dak acea "ea" a ta nu e fericita stai linistit ca nici u nu vei fi ,iar pe de alta parte site-ul se numeste "eva" nu "eva si adam " asa ca asteapta-te ca aici sa se vb numai de femei

    0
    0

  • cindys pe 29 Iul 2009, 17:27
    yep

    nimic nu este pierdere de timp,cand suntem impreuna.

    0
    0

  • Cam pe 24 Iun 2009, 15:30
    Cand femeia asteapta o viata intreaga sa-si traiasca viata

    Andy, trebuie sa-ti spun ca esti minunata si ca ai inteles dincolo de toate cuvintele. Eu traiesc experienta asta in fiecare zi. Rolul meu e sa fiu fericita. Fara el sau cu el. Echart Tolle spunea ca intram intr-o relatie cu speranta ca el ne va completa. Cu alte cuvinte el este 'luat' cu scopul de a produce fericire. In concluzie doamna (oricare astepti asta) nu ai de facut decat un lucru : sa primesti - fericire... Si astfel isi traieste ea viata, cautand in ochii lui validare. Si daca iti spun ca exista pasiuni inafara unui barbat, si daca iti spun ca ai talente deosebite pe care nu vrei sa le descoperi pentru ca esti ocupata cu primitul fericirii? Si daca nu crezi asta inseamna ca alegi sa fii nefericita. Si asta e numai situatia ta, nu a noastra.

    0
    0

  • irlevant pe 19 Iun 2009, 08:53
    ce uameni

    andy ai visat ca esti in rai si ai concluzionat ca merita sa suferi o viatza intreaga, imi pare rau pt tine dar esti in zuzu land, si eu sunt de acord cu cate un filizof dar vezi tu teoria cu practica nu se prea pupa. Cat despre smiorcaielile de aici referitoare la fericire nu pot sa spun decat ca imi provoaca greatza. Suntetzi duse cu pluta si nu are cine sa va mai aduca inapoi.

    0
    0

  • barbara pe 9 Iun 2009, 22:35
    formam intregul

    e vb doar de mine intr-o relatie? e vb de amandoi doar e relatie de cuplu, suntem 2. Ce ne face fericiti : faptul ca traim si suntem impreuna la bine si rau si formam un intreg

    0
    1

  • desisuca pe 3 Iun 2009, 23:23
    ..

    eu ma simt fericita atunci cand il sarut. si cand imi sopteste la ureche ca ma iubeste...

    0
    0

  • larisaana pe 29 Mai 2009, 23:01
    fericirea

    sunt fericita pt k exist si pt k sunt sanatoasa!

    0
    0

  • andy pe 18 Mai 2009, 14:56
    fericirea

    Pt natusikk_89 in special; Fericirea nu trebuie sa depinda de cineva sau ceva. de ce sa legam feric noastra de a altcuiva? este drept sa ii punem asta in carca sau sa ne dovedim atat de slabi? nu sunt fericita pt ca tu nu esti! aiurea!!! "Iubirea doare" si "fericirea" dispare cd nu este iubire adevarata! Cum spunea un mare intelept al carui nume l-am uitat: Iubirea adevarata nu implica glozie, posesiune.. Iubitii trebuie sa fie asemenea coloanelor ce sustin acelasi templu dar avand o distanta intre ele...Cautati fericirea in voi, incetati sa o mai cautati in ceilalti! Intr-o noapte am avut un vis minunat, era o perioada dificila a vietii mele: lg mine era ingerul meu pazitor (ca o aura) si eu ne apropiam de o bisericuta; se auzea o muz divina, de nedescris iar eu...ma simteam ca in rai, mi-am si zis in vis ca dc asa e raiul merita sa suferi o viata intreaga...Nu ma gandeam la nimic, atata pace, echilibru si FERICIRE fara obiect, fara niciun gand. Fericirea chiar e in noi dar e atat de greu sa ajungem la ea, dar merita sa stiti. Numai bine

    1
    0

  • natusikk_89 pe 1 Mai 2009, 15:26
    fericirea este iubitul tau...

    Fericirea oricarei femei este persoana care ii este alaturi....O singura privire,un singur cuvint,o singura mingiere o face sa se simta implinita......Cind sunt intr-o relatie mai indelungata viata impreuna devine o rutina,ele uita ca citeodata unele lucruri marunte iti aduc fericire mai mare.Acest lucru deja il resimt in momentul despartirii.Cind simti ca ai pierdut persoana iubita realizezi ca si fericirea ta a disparut......Asa ca pretuiti ce aveti alaturi la moment.......

    0
    0

  • alina pe 22 Apr 2009, 18:06
    EL

    daca atunci cand ma uit in ochii lui vad ca e fericit, atunci sunt si eu fericita.

    0
    0

  • eudoxiu pe 17 Apr 2009, 14:24
    tipic

    Ce ma face fericita? Tipic: egocentric. Doar EU. Restul De ce nu e titlul: ce ne face fericiti? Sau cum sa fim amandoi fericiti. Nu: ce ma face DOAR PE MINE fericita. Eu si numai EU. Mentalitate de autor ingust.

    1
    0

  • oana pe 16 Apr 2009, 14:35
    un adevar

    In fond, sunt singurele amintiri frumoase cu care ramai de fapt.... Felicitari pt articol !

    0
    0

  • imrose pe 16 Apr 2009, 14:01
    iubire si iar iubire:X

    chiar ieri am simtit din nou k el este fericit alaturi de mn si eu alaturi de el:X

    0
    1

  • Pinkshella pe 16 Apr 2009, 10:57
    superficial...

    eu sunt fericita cand stiu ca sentimentele mele sunt impartasite de partener...

    0
    1

  • rosebud pe 16 Apr 2009, 10:11
    mda

    ce sa spun.. profund rau.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod