Sex. Ce greşeli faci în pat la 50 de ani. Cum să le eviţi

Este foarte important să te bucuri de plăcere şi de momente de intimitate alături de partenerul tău indiferent de vârsta voastră

Iată câteva greşeli pe care să le eviţi în dormitor după vârsta de 50 de ani:

Consideri că sexul nu mai este important

Există concepţia greşită că odată cu înaintarea în vârstă dorinţa sexuală a femeilor dispare complet. Acest lucru este complet fals. Deşi scade de-a lungul anilor, apetitul sexual nu dispare niciodată. Pe de altă parte, există credinţa impusă de societate că după o anumită vârstă femeile nu ar mai trebui să se gândească la sex. Dar satisfacerea apetitului sexual este un lucru cât se poate de natural, la orice vârstă.
De asemenea, este o modalitate de a menţine un nivel optim de intimitate faţă de partenerul de viaţă. Prin urmare, nu te sfii să te bucuri de viaţa ta sexuală, de momentele de iubire alături de partenerul tău şi de clipele de plăcere, indiferent de opiniile despre sex ale celor din jurul tău.

Nu faci suficientă mişcare

Fluxul sanguin scade în zona genitală odată cu vârsta, ceea ce face ca stimularea sexuală şi obţinerea orgasmului să fie mai dificile ca în urmă cu câţiva ani. Dar poţi combate aceste efecte cu ajutorul activităţii fizice.
Câteva exerciţii înaintea partidelor de amor sau chiar o plimbare de câteva minute în aer liber, alături de partenerul tău, stimulează circulaţia sanguină şi te ajută să obţii mult mai uşor plăcerea.

Nu foloseşti lubrifianţi

Uscăciunea vaginală este una dintre cele mai mari probleme din punct de vedere sexual cu care te poţi confrunta după vârsta de 50 de ani. Nivelul estrogenului scade şi menopauza se instalează, iar unul dintre efecte este scăderea lubrifierii naturale a vaginului.
De aceea, este obligatoriu să ai întotdeauna la îndemână un lubrifiant pentru ca partidele de amor să fie mult mai plăcute. Foloseşte şi lubrifianţii naturali, aşa cum sunt uleiul de cocos sau uleiul de măsline .
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod