Controversă. Cristina Bălan declanşează o dezbatere naţională pe tema avortului

25 Martie 2016
Vedeta şi-a asumat rolul de mamă deşi ştia că gemenii s-ar putea să fie afectaţi de Sindromul Down. E eroină sau nu în condiţiile în care, în România, au loc 80.000 de chiuretaje anual?
Solista Cristina Bălan a declanşat o dezbatere naţională despre avort şi avortul terapeutic după ce a anunţat în mod oficial că e mama unor gemeni care au Sindrom Down.
„Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru acestă zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situaţie similară celei a noastre. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înţelege întocmai ce este în sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulţi) special.
În cadrul competiţiei «Vocea României», am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, MINUNILE noastre, copiii noştri - Toma şi Matei, dar şi cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu SD (Sindromul Down, n.r.), ei sunt MOTIVUL! Pentru ei am riscat totul şi tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie, n.r.), ieşim să vorbim despre ce înseamnă Sindromul Down şi, totodată, ce putem face (NOI TOŢI) pentru aceşti copii speciali.
Pentru că, nu-i aşa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să ‪#‎schimbamviataimpreuna‬! Dacă va puteţi rupe o oră din viaţă, am să va rog să urmăriţi emisiunea de azi. Avem nevoie de energia şi gândurile voastre pozitive. Azi e despre Ei. Doar despre Ei”', a scris Cristina Bălan, pe pagina personală de Facebook.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Alina pe 26 Mar 2016, 20:42
  xyz

  Un act barbar nu justifică un altul. PS:Una din "borţoase" te-a născut. Ea putea exista fără tine, tu nu fără ea.

  1
  2

 • xyz pe 26 Mar 2016, 12:36
  ALINA

  Alina, tocmai ai dovedit cit de cretina esti. Stai jos, varza emotionala! Da' pe timp de razboi fetusii nu mai conteaza? Atunci sint ucisi fara discriminare, cu tot cu bortoasa aferenta, normal. Ai putea sa protestezi atunci? Cea mai mare crima e ca prostii sa fie lasati sa prolifereze, iar tu esti o dovada clara a acestui fapt. Restul e gargara inutila.

  3
  3

 • Alina pe 26 Mar 2016, 02:35
  Culmea ironiei

  Nu am cum să fiu de aceaşi părere cu doamna Georgeta, pentru că promovează crima, pe care culmea, o blamează. La 24 de săptămâni copilul este suficient de bine definit, are mânuţe, picioruşe, făţucă definită, nu e tocmai uşor să decizi că da, e justificabil ca un medic să îţi măcelărească copii (căci la 24 de săptămâni asta e un avort) doar pentru că e probabil ca acei copii să nu fie perfecţi. Ieri citeam un articol despre o mamă ce nu a fost lăsată să nască prin cezariană iar la naştere copilul s-a sufocat cu cordonul şi a rămas o legumă. Se chinuie cu el de ani de zile. Viaţa e o loterie, nu există garanţii. Copii cântăreţei pot duce o viaţă chiar fericită, cei ce au comentat mai sus cred că nu cunosc sindromul. E greu pentru părinţi, dar copii pot duce o viaţă fericită. Înţeleg avortarea unor copii cu grave malformaţii, lipsă membre, etc., dar copii aceştia pot duce o viaţă relativ normală. Este o femeie curajoasă ce îşi iubeşte copii. Orice copil este o binecuvântare, şi sincer nu avem dreptul de a-i omorâ după bunul plac, doar din comoditate. Da, nu e uşor să creşti un copil special, dar dacă o poţi face, bravo ţie! În o lume plină de laşi ce la primul impediment fug şi se acund sub pat, vor ca totul să fie perfect, pus pe tavă, ea a ales să lupte pentru viaţa copiilor ei. Respect!

  4
  4

 • xyz pe 25 Mar 2016, 22:29
  nu

  Nu a declansat o dezbatere nationala, ci o isterie nationala. "Doamna" are in spatele ei BOR-ul, pentru cine nu s-a prins de asta. Sa-i fie rusine ei si celor de pe acest site ca sterg/cenzureaza comentariile care nu le vin. Nu pot decit sa fiu de acord cu Georgeta.

  6
  6

 • Georgeta pe 25 Mar 2016, 19:53
  Unde nu-i cap, vai de picioare

  o veche zicală românească spune: PĂCATEE PĂRINŢILOR LE PLĂTESC COPIII" Dacă această femeie PROASTĂ, cu bună ştiinţă a adus pe lume copii bolnavi, nu e important că se va chinui ea cu ei, ci că i-a condamnat să fie în afara societăţii, nişte handicapaţi dependenţi de părinţi. Chestia cu avortul ca şi crimă, în acest caz evident, dovedeşte nivelul ei intelectual. Că a câştigat un concurs de muzică uşoară... nu spune NIMIC. În ţara orbilor, chiorul e împărat...Nu eşti o eroină Cristina Bălan ci o femeie egoistă. O criminală care ţi-ai bătut joc de vieţile a doi copii. Iar argumentele tale dovedesc că faci parte din categoria 7 clase... cu indulgenţă, trecute cu ciubuc.Vezi Doamne, doctorii sunt nişte proşti, eu sunt deşteaptă... Vai de tine, dar mai ales, vai de bieţii copii...

  7
  8

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod