Nu imi place tot ce tine de sex. Este normal?

Gusturile nu se discuta. Pasiunile si placerile, la fel. Este dreptul fiecaruia sa vrea sau sa nu vrea. Fiecare are preferintele si repulsiile lui. Cu atat mai firesc atunci cand este vorba de sex, in conditiile in care este prezent peste tot. Sexul, ca miza si scop, este un element care pune presiune pe viata fiecaruia dintre noi.
Gusturile nu se discuta. Pasiunile si placerile, la fel. Este dreptul fiecaruia sa vrea sau sa nu vrea. Fiecare are preferintele si repulsiile lui. Cu atat mai firesc atunci cand este vorba de sex, in conditiile in care este prezent peste tot. Sexul, ca miza si scop, este un element care pune presiune pe viata fiecaruia dintre noi.

Asta nu inseamna ca trebuie sa accepti, ca trebuie sa te supui acestor 'reguli' sau ca tot ceea ce tine se viata sexuala trebuie acceptat sau trebuie sa-ti placa.
 
Pentru a te face sa nu te mai simti vinovata daca unele detalii nu iti plac, iata cum analizeaza problemele unul dintre cei mai recunoscuti specialisti ai vietii de cuplu, sexologul Gerard Leleu. Cartile lui sunt foarte bine primite, iar unele dintre ele, au fost publicate si in Romania.

Sexul oral? Oribil!

Lui ii place, tie nu! “Nu suport. Si este extrem de frustrant pentru ca barbatii il adora! Nu suport ideea si ma inhiba complet orice propunere din partea partenerului meu. Am incercat, dar… imi vine sa vomit. Plus ca imi da un sentiment umilitor, degradant”, povesteste Alina, de 26 de ani.
Ce spune Gerard Leleu: „Aversiunea este usor de inteles si acceptabila. Ceea ce nu stiu femeile este ca, pentru barbati, sexul oral este o mare placere, mai mare decat penetrarea. Felatia este cea care le da senzatia ca sunt posedati pe deplin. Barbatii trebuie sa acorde insa o atentie speciala igienei personale. Iata cum, dac avrei, poti trece peste aceasta aversiune: Incearca un dus romantic inainte si controleaza-ti partenerul, tinand mainile la baza penisului, pentru a putea face ce vrei tu, nu ceea ce vrea el! Senzatia de degradare poate fi anulata daca stai deasupra partenerului tau, daca ii impui sa faca ce vrei tu. A controla este echivalent cu a domina”.
 

Jucariile? O aberatie!


Plastic si vibratii! O nebunie! “Nu inteleg chestiile astea vibrante si de plastic. Rosesc doar daca trec prin fata unui astfel de magazin. Nu as cumpara niciodata asa ceva. Din punctul meu de vedere, jucariile acestea nu au nimic in comun cu realitatea. Vreau corpul unui barbat, nu asa ceva”, spune Anna, de 29 de ani.

Ce spune Gerard Leleu: “Exista placere in plastic! Jucariile sexuale nu sunt inlocuitori, sunt modalitati prin care viata sexuala poate fi pigmentata. Pentru a fi folosite in cuplu, trebuie sa aiba acordul ambilor parteneri. Incearca o jucarie simpla si descopera ca poate aduce multe beneficii”.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ada pe 19 Feb 2010, 19:19
    are dreptate

    e adevarat ca nu toate fetele adora sa faca dragoste!! dar motivul poate fi doar unu....NU A GASIT PERSOANA POTRIVITA.....si nu e nimic anormal....

    0
    1

  • floricik pe 23 Ian 2010, 12:36
    :)

    lu Alina de 26 de ani nu ii place sa faca sex oral.Oare de ce?E dragut sa ii simti penisul intre maini, buze, e dragut sa simti cum se intareste stiind ca tu esti cauza, te face sa te simti bn, sa stii ca poti sa-l dai la pamant cand vrei, sa il domini.Exact cum pe un barbat il excita ca noi fetele sa gemem asa simtim si noi cand ei o fac.Nu?

    0
    3

  • bianca pe 22 Nov 2009, 14:06
    Dar daca noi vrem?

    Daca noi fetele le propunem partenerilor nostrii sa facem sex in 3 , dar cu al treilea partener barbat, ei ar fi de acord? pentru ca din cate am observat cand vine vorba de sex in trei sunt doua femei si un barbat care se simte in al noualea cer , dar daca vrea si femeia sa simta acelasi lucru , ar fi oare barbatul de acord cu asta? Este foarte interesant ca noi ne simtim vinovate cand ei ne cer asta si nu putem sa o facem , dar ei ar putea oare?

    0
    1

  • anda pe 20 Nov 2009, 10:51
    :-)

    foarte ineresant

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod