Cuplu

5 semne că iubitul tău te manipulează. Învaţă să le recunoşti!

Cuplu in pat

Îţi distruge încrederea în tine

Pentru a-i fi mult mai uşor să te controleze, un manipulator îşi va dori în secret să nu ai încredere în tine. Dacă într-o relaţie sănătoasă şi fericită partenerii se sprijină şi se încurajează reciproc, nu acelaşi lucru se poate spune când ai de-a face cu un manipulator. În cazul în care auzi des reproşuri legate de aspectul tău, de comportamentul sau realizările tale, este clar că cel de lângă tine nu vrea să fii puternică şi încrezătoare, ci din contră.
Iar propriile sale temeri şi complexe stau la baza acestor acţiuni. Se asigură astfel că vei fi convinsă că nu meriţi ceva mai bun şi că nu vei avea curajul să-l părăseşti.

Te şantajează emoţional

"Dacă m-ai iubi, atunci ai face asta". Astfel de declaraţii sunt întâlnite des în cazul celor care încearcă să obţină ceea ce vor prin şantaj emoţional. Este o formă de manipulare vizibilă, pe care nu ai cum să nu o observi. În afara unor astfel de declaraţii, şantajul emoţional se manifestă şi sub forme ceva mai subtile şi mai greu de recunoscut.
De exemplu, partenerul tău se supără, te ignoră şi te tratează cu răceală dacă nu eşti de acord să faci ceea ce îşi doreşte, dar revine la un comportament normal atunci când cedezi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod