5 motive pentru care oamenii căsătoriţi sunt mai sănătoşi

nunt?
Studiile demonstrează că viaţa în doi are multe avantaje

 

3. O duc mai bine cu banii


Se spune că nu trebuie să dai iubirii un preţ, însă economiştii au făcut asta. S-a demonstrat că persoanele care sunt căsătorite şi au un mariaj de lungă durată au o situaţie financiară mult mai bună decât majoritatea celor care trăiesc singuri. Acest lucru se datorează faptului că familia dispune de venituri puse la comun şi că în "echipă" toate investiţiile ating un alt nivel.

4. Nu se luptă cu singurătatea


Beneficiile căsătoriei asupra sănătăţii ating şi nivelul sănătăţii mintale. Oamenii care se află într-o relaţie stabilă sunt mai puţin predispuşi depresiei, la fel cum sunt mai puţin expuşi exceselor în ceea ce priveşte consumul de alcool sau droguri.
De asemenea, un partener de viaţă înseamnă sprijin şi încredere. Beneficiile de natură psihologică ale căsătoriei sunt mai pronunţate în cazul bărbaţilor, asta pentru că femeile au, în general, legături de prietenie şi în afara cuplului.

5. Au mai multe satisfacţii în viaţa sexuală


Cercetătorii afirmă că, odată cu anii, când doi oameni ajung să se cunoască foarte bine, viaţa sexuală devine mult mai satisfăcătoare. Un studiu recent arată chiar că oamenii căsătoriţi de mulţi ani au o viaţă sexuală mult mai activă decât cei care au relaţii de scurt timp sau cei care nu au un partener stabil.


Foto: Depositphotos

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod