Unora le place falsul: Cum arată vedetele de peste 50 de ani pe copertele revistelor

Un model a observat că bărbații celebri își arată vârsta pe copertele revistelor. În schimb, vedetele feminine sunt departe de aspectul lor real.
Toată lumea știe că fotografiile vedetelor care apar pe copertele revistelor sunt ajustate, astfel încât starurile să arate cât mai bine. Însă actrița și modelul britanic Jameela Jamil a descoperit un fenomen interesant: în cazul starurilor de peste 50 de ani, bărbații și femeile au parte de tratament diferit.

Jameela a postat pe contul ei de Twitter mai multe exemple elocvente, pentru a atrae atenția asupra diferenței dintre modul în care sunt prezentate celebritățile. În vreme ce bărbații își arată vârsta, femeile celebre care au trecut de 50 de ani arată de parcă ar fi cu cel puțin un deceniu mai tinere.
În cazul lor, se apelează masiv la editarea foto.

Modelul britanic susține că e vorba de discriminare: "Un exemplu despre cum Photoshop e folosit ca armă împotriva femeilor: priviți diferența. Bărbații care îmbătrânesc sunt sexy. Cele mai multe femei nu-și înfruntă vârsta. Bărbații pot sărbători inevitabilul, noi trebuie să ne temem de el", a scris Jameela.

Discriminarea despre care vorbește ea nu pare să le deranjeze, totuși, pe protagonistele imaginilor publicate de revistele glossy.

Jameela dă ca exemplu o copertă cu fotografia actriței Julianne Moore, în vârstă de 58 de ani, care arată complet diferit în viața reală.
În schimb, Colin Firth, la aceeași vârstă, e prezentat fără nicio modificare. La fel, niciun rid de pe chipul lui Brad Pitt nu a fost îndepărtat, în schimb Monica Bellucci, care are aceeași vârstă, are un ten perfect într-o imagine de pe coperta revistei Esquire, relatează BBC News.

Imaginile pe care Jameela Jamil le prezintă nu sunt singurele. Ea le expune pentru ca toată lumea să cunoască efectele manipulării cu ajutorul Photoshop.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod