Teorie controversată: Divorțul dintre Tom Cruise și Nicole Kidman, impus de scientologi?

Potrivit unui documentar recent, conducerea cultului i-a cerut actorului să renunțe la căsnicia cu vedeta australiană, pe care o suspectau de nesupunere.

Ideea nu este o noutate absolută: presa a scris în mai multe rânduri că religia lui Tom Cruise a afectat mariajul acestuia cu Nicole Kidman. Dar, pentru prima oară, cineva spune că Biserica Scientologică i-a impus starului american să divorțeze. Și explică și de ce a făcut asta.

Alex Gibney face în documentarul său controversat o serie de acuzații la adresa acestui cult, despre care susține că recurge la metode agresive de intimidare pentru a forța cuplurile de la Hollywood să divorțeze.

Filmul, intitulat "Going Clear", este bazat pe cartea scrisă de Lawrence Wright, şi descrie pe larg controversata religie pe care Tom Cruise, dar şi alte staruri americane, precum John Travolta, au îmbrăţişat-o.

Autorul documentarului acuză conducerea Bisericii Scientologice de evaziune fiscală şi de abuzuri asupra membrilor cultului.

Marty Rathbun, al doilea ca rang în acest cult, susţine că i s-a cerut să se ocupe de provocarea divorţului dintre Tom Cruise şi Nicole Kidman, deoarece liderul bisericii, David Miscavige, nu o vedea cu ochi buni pe actriţa australiană. Kidman a fost etichetată drept "o potenţială sursă de necazuri", scrie publicaţia Daily Beast, citată de cotidianul britanic Daily Mail.

Documentarul susţine că Nicole, care a fost crescută în spiritul religiei catolice, îl convinsese pe Tom, între 1992 şi 2001, să se distanţeze de scientologi.
În timpul filmărilor la "Eyes Wide Shut", pelicula lui Stanley Kubrick, Cruise nu-i mai răspundea la telefon lui Miscavige, deşi cei doi aveau o relaţie specială de prietenie, iar "căpetenia" scientologilor fusese unul dintre cei mai importanţi invitaţi la nunta starului.

Dar această independenţă avea s-o coste mariajul pe Nicole Kidman. Rathbun sugerează că dorinţa ei de a-l rupe pe Tom de această religie a atras represaliile scientologilor. Aceştia au început să-l urmărească pe Tom Cruise şi să-i asculte telefonul actriţei australiene.
Informaţiile obţinute au fost pasate către Miscavige, care l-ar fi şantajat pe Tom Cruise cu fetişurile lui sexuale. Mai mult, scientologii au preluat controlul asupra copiilor cuplului, Connor şi Isabella, iar după un proces eficient de "spălare a creierelor", i-au întors împotriva mamei lor, astfel încât acesta să aibă probe solide la divorţ şi să poată obţine custodia lor, scrie Daily Mail.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Ianuarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod