Teorie controversată: Divorțul dintre Tom Cruise și Nicole Kidman, impus de scientologi?

Presa a scris că scientologicii nu ar fi străini nici de divorțul dintre Tom Cruise și Katie Holmes


Se pare că biserica a adunat mai multe actriţe membre ale cultului, sub pretextul că fac audiţii pentru un film de promovare a scientologiei. În timpul audiţiilor, ele au fost rugate să spună ce părere au despre Tom Cruise.

Potrivit autoarei articolului, una dintre alegeri a fost actriţa britanică de origine iraniană Nazanin Boniadi, cu care Tom Cruise s-ar fi întâlnit din noiembrie 2004 până în ianuarie 2005.
Însă, la un moment dat, Boniadi l-ar fi înfuriat pe şeful cultului, David Miscavige, pentru că a repetat de foarte multe ori propoziţia "scuză-mă", în timpul unui discurs al acestuia, neînţelegându-l, pentru că vorbea foarte repede.

Cruise s-a supărat şi el pe ea şi a rupt relaţia prin intermediul unei terţe persoane.

Ulterior, Boniadi a fost trimisă la un centru scientologic din Florida, unde i s-a interzis să vorbească despre relaţia cu actorul şi a fost apoi pedepsită când a vorbit despre acest lucru cu un prieten. Astfel, a fost pusă să cureţe toalete cu periuţa de dinţi şi a fost obligată să vândă cărţi semnate de fondatorul cultului, L. Ron Hubbard, pe stradă.

Biserica scientologică a negat toate aceste informaţii, spunând că sunt opera unor foşti membri supăraţi.

În afară de cariera sa cinematografică, Tom Cruise este celebru pentru că este un membru marcant al cultului scientologic, considerat o sectă în multe ţări europene.
Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în structura lor genetică urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre.
Cultul are statut de întreprindere comercială şi milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente, notează Mediafax. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Ianuarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod