Soţia lui Jamie Oliver, despre cum e să creşti 5 copii: „Îţi toacă creierul!“

Soţii Oliver au o familie mare, dar nu resping perspectiva unui al şaselea copil


Unul dintre cei mai simpatici tătici din lumea mondenă, Jamie Oliver este destul de ocupat acum cu afacerea sa care nu mai merge la fel de bine ca la început. În prezent, starul trece printr-o perioadă dificilă după ce a acumulat datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline reprezintă salarii restante pentru angajaţii din restaurantele sale.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, Oliver a încercat să negocieze chirii mai mici pentru restaurantele sale cu proprietarii clădirilor în care se află acestea, pentru a evita prăbuşirea imperiului său culinar, după ce şi anul trecut a raportat pierderi de 10 milioane de lire sterline.

Conform unor documente depuse în instanţă, compania are împrumuturi la bănci care se ridică la 30,2 milioane de lire sterline, iar alte 41,3 milioane de lire sterline sunt datorate unor proprietari de clădiri, unde se află localurile sale, şi unor furnizori.

Jamie Oliver deţine un lanţ de restaurante care include 25 de localuri în Marea Britanie şi 28 în alte ţări. Compania lui a anunţat că va începe un plan de restructurare care include şi închiderea a 12 restaurante britanice, printre care cele din Bristol, Harrogate şi Kingston. Planul, sprijinit de 95% dintre creditori, impune şi concedierea a 450 de persoane.

Jamie Oliver şi soţia sa au o avere estimată la 150 de milioane de lire sterline.
Documentele depuse în instanţă arată că bunurile personale ale lui Oliver nu sunt în pericol, chiar dacă reţeaua de restaurante ar intra în faliment.

În 2017, starul TV a mai închis şase restaurante, dând vina pe Brexit, care va scumpi produsele importate şi va conduce la scăderea numărului de clienţi.

În ultimii ani, lanţul său de restaurante a fost şi ţinta unor critici privind atât preparatele alimentare, cât şi serviciile oferite. De asemenea, foşti angajaţi au criticat compania pentru salariile mici şi diverse abuzuri. Un purtător de cuvânt al lui Jamie Oliver a spus, însă, că lanţul de restaurante nu a primit nicio plângere din partea angajaţilor "privind imposibilitatea de a câştiga un trai decent" şi nici privind vreo formă de abuz.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

În 2002, Jamie Oliver a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şefi.
În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, denumite Jamie's Italian.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Iulie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod