Şarapova rupe tăcerea după scandalul de dopaj: „M-am simţit atât de mică!“

Rusoaica în vârstă de 30 de ani dezvăluie cum a găsit puterea de a reveni după suspendarea care era pe punctul de a-i lichida cariera.

Scandalul de dopaj o urmăreşte încă pe Maria Şarapova. Suspendată pe termen de 15 luni după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium la un control antidoping efectuat la ediţia din 2016 a Australian Open, rusoaica a revenit în prim-plan şi a încercat din răsputeri să profite de prima şansă pe care o are pentru a reveni în vârful tenisului feminin: wild-cardul primit la US Open.

Pe teren, lucrurile au început să se lege bine, chiar dacă ascensiunea ei în turneul american n-a fost pe placul tuturor.

Rusoaica a fost învinsă în optimi de Anastasija Sevastova (17 WTA) cu scorul de 7-5, 4-6, 2-6, însă parcursul său până în această etapă a fost remarcabil. Şarapova s-a calificat în optimi la US Open, turneu dotat cu premii totale în valoare de 50,4 milioane dolari, după ce a învins-o pe Sofia Kenin, cu 7-5 6-2, în al treilea tur al competiţiei.

Pe de altă parte, vedeta nu rămâne datoare nici dincolo de fileu. Într-un interviu publicat de ediţia online The Edit a revistei Net-A-Porter, ea rupe tăcerea asupra controversatului episod care i-a întrerupt cariera.

Rusoaica a repetat că a luat meldonium timp de 10 ani la recomandarea medicului ei, care i-a prescris tratamentul pentru mai multe afecţiuni, precum ritmul cardiac neregulat, deficienţă de magneziu şi pentru prevenirea diabetului care în familia sa este ereditar. Nici ea, nici echipa sa nu şi-au dat seama că medicamentul figura pe lista substanţelor interzise, susţine vedeta.

Vorbind despre scandalul care a dus la suspendarea sa, Şarapova a mărturisit: "M-am simţit atât de mică. Pentru o femeie care e înaltă şi puternică, o atletă, a fost un sentiment neobişnuit.
Am avut atât de multe zile în care îi întrebam pe cei din jurul meu ce cred ei, pentru că n-am mai trecut niciodată prin aşa ceva. În primele patru-cinci luni de suspendare a fost cel mai greu să aştern cuvintele pe hârtie, să-mi scriu memoriile."

Revenită în tenis, Şarapova priveşte spre partea plină a paharului şi spune că această încercare a ajutat-o să se bucure mai mult de viaţă. "Îmi amintesc o discuţie cu managerul meu în aprilie, când i-am spus că îmi place ceea ce fac, dar simt că sunt unele aspecte care lipsesc din viaţa mea.
Se apropia ziua mea în aprilie şi i-am zis că vreau să mă bucur de aniversarea mea ca orice om obişnuit. Şi parcă Dumnezeu mi-a auzit vorbele şi a spus: <<Aha, vrei o aniversare normală la 30 de ani? Bine, îţi dau 15 luni de normalitate>>"
, a spus sportiva.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Septembrie 2017
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ovialex23 pe 5 Sep 2017, 14:18
  Pt GEORGIAN

  Amice, ori esti prost informat ori nu sti ca 1+1=2. Medicamentul meldonium a fost folosit de intreaga lume sportiva ani de zilea pina in data de 31 decembrie 2015. La 01 ianuarie 2016 a fost declarat "drog" de catre WADA si ATP. Brusc, toti care l-au folosit au devenit "drogati". Asta e adevarul. E ca si cum tu, afli ca de ieri, ceaiul de musetel este declarat drog si tu esti un drogat si catalogat ca atare de catre toti cimpanzeii care nu cunosc realitatea.

  0
  0

 • GEORGIAN pe 3 Sep 2017, 17:53
  DESIGUR

  ca ai fost si esti mica in caracter pentru ca ai castigat bani pe fals , ai obtinut forta plus din medicamente interzise cand adversarele tale erau terminate !

  2
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod