"Rădăcinile otrăvite" ale lui DiCaprio: O familie haotică și multe bătăi de cap

Starul a rupt legătura cu fratele său vitreg, care și-a pierdut fiica după ce a căzut în patima drogurilor.

După succesul din "Titanic", cariera sa părea sortită să se scufunde, odată ce, socoteau criticii, potenţialul actoricesc al lui DiCaprio a ars ca un băț de chibrit. Deși n-a jucat mai rău decât îi permitea partitura, el a fost "ștampilat" cu rolul comercial din superproducția lui James Cameron, deși cu un an înainte, în '96, făcuse o figură frumușică în "Romeo și Julieta".

Problema lui DiCaprio era că el nu deținea atuurile bărbaților celebri care s-au impus la Hollywood. Nu era atât de sexy și recunoscut ca Brad Pitt, Tom Cruise sau George Clooney. Și atunci, cum putea să ajungă sus, lângă ei, după un rol precum cel in "Titanic"? Cu timpul. Cu șansă. Și cu talent, desigur.



Uimitor cât de repede a crescut și s-a maturizat puștiul care rivaliza în poantele cu Chuck Norris pentru că era în stare să salveze pe oricine! Parcă enervat să tot care în spate povara "Titanicului", Leo a început să arate de ce e în stare cu adevărat. După rolurile din "Insula", "Bandele din New York" și "Prinde-mă dacă poți", a devenit clar pentru toată lumea că e dat naibii. Şi că va fi un superstar.

Luat sub aripa sa de un bătrân hârșit, regizorul Martin Scorsese, DiCaprio a trecut printr-o metamorfoză extraordinară, în care talentul său a explodat, continuând să crească fără sincope. De la "Aviatorul", din 2004 și "The Departed" (2006) încoace, el a abordat roluri complexe și foarte intense - "Body of Lies", "Revolutionary Road", "Shutter Island", "Inception", "J. Edgar".



Nimeni nu-i de neînlocuit? Prostii! Poți spune despre un actor că a făcut un rol excepțional atunci când, oricât te-ai strădui, nu găsești pe altcineva care să se descurce măcar la fel de bine. DiCaprio ar fi fost de neînlocuit în "Django dezlănțuit", "Marele Gatsby" și "Lupul de pe Wall Street" - nimeni n-ar fi jucat ca el. 

În umbra succesului său se ascunde însă o poveste neplăcută, pe care n-are cum s-o controleze şi s-o schimbe - dovada faptului că oricât de celebru ai fi și oricâți bani ai avea, nu poți să-ți alegi rudele, lucru valabil pentru multe staruri de la Hollywood, nu doar pentru DiCaprio.
Actorul provine dintr-o familie complicată, frământată de probleme. La începutul anului, Adam Farrar, fratele lui vitreg, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat în statul american Texas, fiind pus sub acuzare pentru posesie de droguri şi furt.
Cu o săptămână înainte, iubita lui Adam, Charity Moore, în vârstă de 38 de ani, a fost arestată tot pentru posesie de droguri, dar și pentru furt şi încălcarea legislaţiei parentale, după ce fiica ei, Normandie, a lipsit de la şcoală. Adam Farrar şi Charity Moore au fost închiși la același penitenciar, iar iniţial familia lui DiCaprio n-a putut afla unde se afla fetița, în vârstă de şase ani.

Leonardo DiCaprio şi Adam au crescut împreună la Los Angeles, după ce după ce mama lui Farrar, Peggy, s-a căsătorit cu tatăl lui DiCaprio, creatorul de benzi desenate George DiCaprio.

Leo fusese destul de apropiat de Farrar în trecut, cei doi fiind deseori fotografiaţi împreună la meciurile de baschet din Los Angeles şi pe covorul roşu, la premierele unor filme.

Într-un fel, DiCaprio îi era dator fratelui său vitreg. El s-a apucat de actorie după ce l-a văzut pe Adam cum și-a construit o carieră frumoasă jucând în reclame, filme şi producţii de televiziune, în anii '80. Adam a devenit cunoscut pentru rolurile din serialul SF "Battlestar Galactica" şi din comedia cu accente dramatice "Eight is Enough", produsă de postul ABC.
La sfârşitul anilor '90 s-a produs declicul lui DiCaprio, în timp ce cariera lui Farrar a intrat în picaj. În 2000, când DiCaprio intra în lumea selectă de la Hollywood cu rolul din "Titanic", fratele vitreg era arestat şi pus sub acuzare pentru tentativă de omor asupra iubitei sale de atunci şi pentru ameninţări de natură teroristă. El a fost însă eliberat după 48 de ore, iar acuzaţiile care îi erau aduse au fost retrase, notează Mediafax.

 

Adam Farrar nu s-a oprit pe drumul spre pierzanie. În ultimii trei ani, el a fost implicat în mai multe scandaluri şi a ajuns la tribunal, fiind judecat pentru hărţuire, posesie de droguri şi medicamente prescrise, conducerea automobilului fără permis valabil şi violenţă domestică.

Tatăl lui Adam, Mike Farrar, a vorbit pentru oară în mod public despre oaia neagră a familiei și despre legătura specială pe care DiCaprio o cultivase cu fratele său vitreg, distrusă de permanenta sete de bani a acestuia și de invidia pentru succesul lui Leo.



Mike e enervat că fosta lui soție, Peggy, și soțul ei, tatăl lui Leonardo, George DiCaprio, au luat-o pe Normandie în custodie. El recunoaște că fiul său are probleme cu drogurile, dar îi ține partea. "Adam își iubește copilul și n-ar face nimic care să o rănească." Până una-alta, asta deja s-a întâmplat.

În vârstă de 69 de ani, Mike Farrar susține că Adam nu mai e dependent de droguri și că ar putea îndeplini cerințele legale pentru a-și primi fetița înapoi. "Dar asta nu se va întâmpla acum", a spus el.

În iulie anul trecut, Normandie a figurat în evidențele autorităților din Los Angeles ca dispărută, apoi a apărut pe site-ul copiilor dispăruți ca fiind "răpită", după ce, acum doi ani, Peggy a anunțat Departamentul Serviciilor Copilului și Familiei că fetița e chinuită de părinți. "Fosta mea soție, Peggy DiCaprio, din marea familie DiCaprio, a simțit nevoia s-o ia pe Normandie în custodie, dar s-a izbit de rezistența puternică a lui Adam și Charity. Ea a susținut că erau dependenți de droguri, că nu-i dădeau copilului să mănânce și că ea nu era în siguranță cu părinții săi", a spus Mike. "Am poze cu fetița și părinții de Halloween, de anul trecut, sunt o familie frumoasă", și-a apărat el fiul.

Mike, un artist grafic pensionar, susține că Adam (43 de ani) și soția lui, Charity (38 de ani), erau atât de speriați că și-ar putea pierde copilul, încât au fugit în Texas, iar acolo s-au stabilit într-o casă și au dus-o la școală pe Normandie. "Charity și Adam au fugit pentru că au simțit că Peggy le va lua copilul. Au luat-o mai întâi spre Louisiana, apoi spre Texas, și s-au ascuns pentru a nu fi prinși. Am ținut tot timpul legătura cu ei și i-am susținut. Nu mă interesează ce se spune despre ei, pentru că-mi iubesc fiul, nepoata și pe Charity. Așa că i-am ajutat cât de mult am putut să se mute într-o casă sigură din Texas. Le era teamă. N-aveau nimic altceva și era cuvântul lor contra cuvântului procurorilor și știți cum e treaba în Los Angeles", a explicat bărbatul fuga celor doi.

Cei doi au fost arestați la patru zile distanță. Charity a căzut în plasa polițiștilor pe 20 ianuarie, după ce a fost oprită în trafic pentru un far care nu funcționa, în timp ce se îndrepta cu mașina la funeraliile bunicului ei, în Louisiana. Ea a fost arestată și pusă sub acuzare pentru posesie de droguri de mare risc, furt și pentru contribuție la lipsa fetiței sale de la școală.
Pe 24 ianuarie a venit rândul lui Adam. Într-un mod stupid, acesta a încercat să o viziteze pe Charity în închisoare, crezând că nu va fi prins. Dacă s-ar fi predat, ar fi ieșit mai câștigat. A fost acuzat pentru deținere de droguri de mare risc, furt și hărțuire prin telefon. Din actorul obișnuit cu covorul roșu, Adam s-a transformat într-un găinar care fentează legea, în timp ce fratele lui vitreg, acum mult mai celebru decât el, aștepta în ianuarie nominalizările gala Oscarurilor.

Mike Farrar crede că din această poveste cel mai rău a ieșit fetița. Nepoata lui Leonardo DiCaprio a ajuns mai întâi în grija unui străin, un prieten al unui prieten, când părinții ei au fost arestați. Apoi s-a speriat foarte tare când a văzut că aceștia nu mai vin acasă și a început să plângă și să strige. Normandie a fost adusă înapoi la Los Angeles, iar acum se află în grija bunicilor ei.

Vorbind despre situația fiului său, aflat în închisoare, Mike spune că acesta e conștient că a dat-o rău de tot în bară. "Charity, în schimb, simte că toți sunt împotriva ei și că nu există niciun motiv pentru ce i se întâmplă. E o persoană foarte puternică, o mamă foarte bună. Ar spăla toaletele pentru ca Normandie să aibă ce mânca. Planul lor era să se stabilească în Texas, Adam avea pregătită o slujbă, era gata să scape de droguri și să muncească. A muncit în construcții, a urmat un program de dezintoxicare care l-a ajutat și cred că totul ar fi mers bine dacă sistemul ar fi fost puțin diferit", le ia el apărarea.



Cât despre legătura firavă dintre Adam și Leonardo DiCaprio, Mike are părerea lui. El crede că Leo a ajuns un superstar pentru că arată bine și pentru că e un petrecăreț fără pereche, nu pentru calitățile lui de actor. "Adam e o persoană greu de ținut în apropiere. Adam împrumuta bani, tot timpul lua cu împrumut și nu întotdeauna îi dădea înapoi, cred că asta i-a despărțit. Cred că Adam era și invidios pe Leonardo", a mărturisit bărbatul. "Leonardo nu mai vorbește cu Adam, acum n-ar avea nimic să-i spună", a adăugat Mike.


Părinții lui Leonardo DiCaprio, Irmelin și George DiCaprio, un desenator din Los Angeles, au divorțat când el era bebeluș. Vorbind despre copilăria sa, starul a mărturisit, într-un interviu pentru cotidianul Los Angeles Times, că a fost un copil foarte sărac şi că a trăit într-un cartier din Los Angeles marcat de violenţă, trafic de droguri şi prostituţie. El a declarat că a ales actoria pentru a scăpa de mediul nociv în care a copilărit și a susţinut că nu a consumat niciodată droguri, întrucât asista în fiecare zi în copilărie la ravagiile făcute de dependenţa de aceste substanţe. DiCaprio a povestit că la colţul străzii sale exista o reţea mare de prostituţie şi că adolescenţa lui a fost marcată de "crime şi violenţe" care se petreceau "peste tot". "Era ca în taxi Driver, în multe sensuri... Am fost foarte sărac şi am văzut cealaltă parte a spectrului", a povestit el.



Starul a mai spus că o alee din apropierea casei în care locuia în copilărie era celebră în acea zonă pentru traficul şi consumul de cocaină şi heroină. Expunerea timpurie la dependenţa de droguri, a precizat el, l-a determinat să evite drogurile. "Nu am consumat droguri niciodată. Pentru că vedeam aceste lucruri în fiecare zi, încă de când aveam trei sau patru ani. Aşadar, viaţa la Hollywood mi s-a părut după aceea ca o plimbare în parc. Mergeam la petreceri, drogurile erau acolo şi da, întotdeauna există acea tentaţie", a spus DiCaprio.



Lecţiile de actorie de la Hollywood l-au ajutat să se menţină pe drumul cel bun. După ce a fost agresat de mai multe ori la şcoală, Leonardo i-a cerut mamei să-l înscrie la cursuri de actorie. "Acesta a fost evenimentul motivaţional major din viaţa mea. Aveam 15 ani şi i-am spus mamei mele: «Vreau să devin actor. Te rog, du-mă la audiţii». Pentru că trebuia neapărat să ies din sistemul public de şcolarizare", a dezvăluit el.



Leonardo a rămas apropiat de tatăl său, care după divorţ s-a căsătorit cu Peggy. DiCaprio şi fiul acesteia, Adam, au copilărit împreună şi au fost foarte apropiaţi. În anii '70, când fratele lui vitreg începea să aibă succes în film, nimeni nu ştia de Leonardo DiCaprio. "Adam era băiatul perfect din reclamele la hambugerii de la McDonalds şi începuse să apară în filme, începuse să-i meargă bine când Leonardo a început şi el. Adam părea mai neserios, s-ar fi ţinut de skateboard toată ziua, dar era de 100 de ori mai bun decât Leonardo, daţi-mi voie să vă spun", susţine Mike.



Ultima oară, Leo şi Adam au fost fotografiaţi împreună cu mai bine de 10 ani, la un meci al echipei de baschet LA Lakers, iar în prezent nu-şi mai vorbesc. "Le plăceau petrecerile şi femeile frumoase, pentru Adam chiar a fost o mare pierdere. El e un copil deprimat acum. Sistemul l-a lovit tare", a spus tatăl său.



Mike susţine că şi mama lui Adam, Peggy, l-a abandonat, acum zece ani, sătulă de problemele lui. Dar Adam, spune el, era supărat pentru că Peggy îl susţinea pe Leonardo DiCaprio. "El a simţit că îl favoriza pe Leonardo... Cine n-ar face-o... El e vaca numai bună de muls".

Mike îl atacă însă pe starul hollywoodian care pare să aibă acum toţi sorţii de partea lui. "Leonardo are şi el problemele lui. Îmbătrâneşte, nu va mai atrage mult timp fetele. Se ţine de chefuri grele, din câte am auzit, nu pot spune sigur, dar nu e în formă. Ultima oară am auzit de el de la Adam, şi cred că are dreptate, că fumează şi bea mult, se ţine de petreceri şi e cam pe ducă. Nu cred că are un stil de viaţă sănătos. Încă n-are 40 de ani, dar va începe să joace roluri de moşi. Cred că o să-i fie greu."

Din spusele lui răzbate invidia: "Părerea mea e că apare în filme tari pentru că e ajutat. Are noroc că are un De Niro, întotdeauna e cineva care ridică filmul. Nu prea face mare lucru în afară că pozează în faţa camerei. Asta vrea lumea să vadă, vrea doar să-l vadă. Nu prea se gândeşte la abilităţile lui de a juca. Nu e vine ştie ce. Nu e un Cary Grant, nu e de calibrul lui", şi-a încheiat "tirul" Mike. La urma-urmei, dezamăgirea lui e de înțeles: Adam Farrer e doar fratele vitreg şi ratat al lui DiCaprio.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax, Daily Mail, Los Angeles Times

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Martie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod